שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: העליון יחליט אם י-ם חלק מישראל

זוג ישראלי מנהל מאבק ארוך בדרישה שבדרכון בנם יירשם שהוא נולד בירושלים, ישראל. בקשתם נדחתה עד כה בגלל הוויכוח סביב ריבונות העיר

בית המשפט העליון בארצות הברית הסכים היום (ב') לדון בעתירה של ישראלים ילידי ארצות הברית שדורשים לרשום בדרכונו האמריקני של בנם שהוא נולד בירושלים, ישראל. עד כה אפשר היה לציין את ירושלים כמקום הלידה, אבל בלי אזכור שמדובר בישראל, וזאת בגלל המחלוקת בין ישראל לפלסטינים סביב הריבונות על העיר.

 

 

ארי ומנחם זיבוטופסקי. מאבק שנמשך יותר מ-11 שנה (צילום: AP) (צילום: AP)
ארי ומנחם זיבוטופסקי. מאבק שנמשך יותר מ-11 שנה(צילום: AP)

מדובר במאבק משפטי עקרוני וממושך שאותו מנהלים ארי ונעמי זיבוטופסקי יותר מ-11 שנה. העתירות האחרונות של בני הזוג נדחו עד כה בערכאות נמוכות יותר. הכישלון האחרון היה בבית המשפט הפדרלי לערעורים בוושינגטון, שקיבל לפני תשעה חודשים את עמדת מחלקת המדינה נגד רישום ישראל כמקום הלידה של הילד.

 

בני הזוג מקווים כי ההסכמה של בית המשפט העליון להכריע בנושא תהיה סוף פסוק למאבק המשפטי, שמעניין לא מעט ישראלים שמתגוררים בארצות הברית. מדובר בנושא עקרוני שנוגע לא רק למשפחת זיבוטופסקי, אלא לפי הערכה ל-50 אלף אזרחים אמריקנים שבניהם ובנותיהם נולדו בירושלים, והם מצפים לפסיקה שתכיר רשמית בירושלים כחלק ממדינת ישראל.

 

הממשל נגד הקונגרס

ארצות הברית, כמו רוב

מדינות העולם, מסרבת מאז כינון מדינת ישראל להכיר בירושלים כבירתה, כדי שלא להתערב במחלוקת בין ישראל לפלסטינים ומתוך ציפייה שהנושא ייפתר בהסכם בין הצדדים.

 

אף שב-1995 העביר הקונגרס חוק להעברת השגרירות האמריקנית מתל-אביב לירושלים ואף הקצה את המשאבים הנדרשים לכך, שלושה נשיאים - קלינטון, בוש הבן ואובמה - חתמו מדי חצי שנה על צו עיכוב לחקיקה מנימוק של ביטחון לאומי.

 

בשנת 2002 העביר הקונגרס האמריקני חוק הקובע כי ירושלים היא בירת ישראל, אבל ממשל בוש, כמו קודמיו, סירב לפעול על פי החקיקה, בנימוק שבמסגרת הפרדת הרשויות רק לממשל יש סמכות להחליט בנושאים בינלאומיים.

 

ממש באותה השנה נולד בירושלים מנחם זיבוטופסקי. הוריו, תושבי בית שמש, עתרו לבית המשפט האמריקני בדרישה שיאכוף את החוק החדש של הקונגרס ויורה למחלקת המדינה לציין בדרכונו של בנם שהוא נולד בירושלים, ישראל. אולי עכשיו, אחרי שהנושא יגיע לבית המשפט העליון, הם יזכו למבוקשם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מנחם זיבוטופסקי. החלטה שנוגעת ל-50 אלף אמריקנים
צילום: AP
מומלצים