"בישלו לי הונאת ענק"
השף רפי כהן החליט לסגור למשך שבוע את "רפאל" בשל הונאת ענק במסעדת היוקרה הוותיקה שבבעלותו. "בכל ערב היו אלפי שקלים שדווחו אבל מעולם לא הגיעו לקופה". הפתיחה מחדש - בראשון במאי, לאחר ארגון כללי
עשרות האנשים שהתקשרו בימים האחרונים להזמין מקום במסעדת "רפאל" של השף רפי כהן, אחת המסעדות היוקרתיות והנחשבות בישראל, קיבלו תשובה מעט מוזרה: "המסעדה סגורה עד ל-1 במאי בשל תקלה טכנית".
אלא שהסיפור האמיתי סבוך בהרבה. "לפני כמה חודשים התחלתי לחשוד שמישהו גונב ממני כסף", מספר כהן, שבתום כמה שבועות של חקירה אישית החליט להגיש תלונה במשטרה ולסגור את המסעדה עד לבירור הפרטים.
"בכל ערב היו אלפי שקלים שדווחו אבל מעולם לא הגיעו לקופה", סיפר השף, "נראה שהשתמשו בכל מיני תרמיות של המחשב כדי שאני לא אשים לב. בקיצור - בישלו לי הונאת ענק של מאות אלפי שקלים, אולי אפילו מיליונים". כהן טוען כי הצליח לעלות רק על חלק מהתרמיות וסיפר על אחת מהן: בתום הארוחות סימנו, לטענתו, כמה מעובדיו חלק מהמנות שנאכלו במסעדה כמנות שהוחזרו וכך העלימו כסף. "היה מקרה שבו אנשים שילמו יותר מ-7,000 שקלים אבל בחשבון אני מגלה שסימנו כ-6,500 שקלים כאוכל שהוחזר", אמר, "זה היה מוזר מדי".
כהן הנרעש מיהר לשכור את שירותיהם של משרד ברלב ושות', המתמחה באיתור ובמניעה של מעשי הונאה כלכליים, ושל עו"ד דרור ארד אילון. במקביל החליט בשבת האחרונה, דווקא ביום שבו המסעדה מלאה עד אפס מקום, לסגור את הדלתות עד הודעה חדשה.
"מצאתי שחיתות, גניבה והעלמות כמעט בכל מקום שבו חפרתי", טוען כהן ושולף את הטלפון הנייד שלו ובו הוא מציג קבלות שאינן תואמות את רישומי המחשב, מכתבים עם לוגו מזויף של המסעדה, צ'קים שלטענתו זויפו ועוד שלל עדויות שלדבריו אסף בשבועות האחרונים. "החשד שלי הוא שחלק גדול מהתרמית בוצע דרך מערכות המחשוב והקופה של המסעדה, שאותה מנהלת חברת מייקרוס, שזו חברה בינלאומית", סיפר.
"בכל פעם שניסיתי לקבל מהם תשובות, המנכ"ל התחמק ממני. השיא היה ביום שישי, כשדברים במערכת המחשב התחילו להשתבש. אז הבחנתי שמישהו פה אולי מנסה אפילו לשבש עדויות והחלטתי לעצור הכול".
עוזי ראובני, מנכ"ל מייקרוס ישראל: אנחנו דוחים את טענותיו של מר כהן, ומציעים לו לבדוק אצלו במסעדה מי גרם להונאה".
מסעדת "רפאל" נפתחה ב-2001 במלון "דן" בתל אביב ובמהרה הפכה לאחת המסעדות המפורסמות בישראל, ובהמשך הפך כהן גם לפרזנטור של חברת "צבר". מאז נפוצו השמועות על סגירת המסעדה צצו לא מעט טענות על כך שאם אכן נגנבו כספים ממסעדתו של כהן, לא מדובר בהיקפי הענק שעליהם הוא מדבר.
כמו כן נטען כי עזיבה מאסיבית של עובדים, כפי שהייתה לא פעם במסעדה, היא הסיבה לסגירה הזמנית. "אפילו ההורים שלי שאלו אותי אם אני לא פרנואיד", אמר אתמול כהן. "אבל אני עוד אוכיח לכם שאני צודק. נעשתה כאן גניבה שלא נראתה כמוה במסעדנות הישראלית".