גורד שחקים איראני יחולט לפיצוי נפגעי טרור
בית משפט פדרלי בארה"ב קבע כי משרד המשפטים המקומי ישתלט על רב-קומות במנהטן ששייך לממשלת איראן. חלק מכספי מכירת הנכס יועברו למשפחות הרוגים בפיגוע בירושלים ב-97'
צדק מאוחר: בני משפחותיהם של לפחות חמישה ישראלים שנהרגו בפיגוע במדרחוב בן יהודה בירושלים ב-1997 יקבלו פיצוי כספי ממכירת נכס בארה"ב ששייך לממשלת איראן. בתום מאבק משפטי ארוך שנים הורה בית המשפט הפדרלי בניו יורק למשרד המשפטים האמריקני להשתלט על בניין רב-קומות במנהטן, ששוויו חצי מיליארד דולר, ולהעביר את כספי המכירה לפיצוי נפגעי טרור איראני.
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
במשפט המדובר נפסק פיצוי בשיעור של 2.7 מיליארד דולר למאות משפחות של חללי המרינס האמריקני שנהרגו בפיגוע בביירות ב-1983, וכן פיצוי שנפסק לפני יותר מ-10 שנים בסך של 272 מיליון דולר לחמש משפחות הישראלים בעלי אזרחות אמריקנית, שנהרגו בפיגוע בירושלים.
עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר מארגון "שורת הדין", שמייצגת את חמש המשפחות הישראליות, סירבה לחשוף את זהותן, אך אמרה ל-ynet כי הלקוחות שלה מחפשים במשך שנים רבות מקורות כספיים איראניים למימוש הפסיקה.
לדבריה, "יש כל כך הרבה אנשים שמחפשים לממש נכסים איראניים בארצות הברית, שברור שהם לא יקבלו את מלוא הסכום, אלא את החלק היחסי". גזר הדין שנוגע לישראלים מורכב מסכום של 200 מיליון דולר פיצוי ענישה ועוד 72 מיליון דולר פיצוי ישיר על נזקים, שאותו לדברי עו"ד דרשן-לייטנר שאותו המשפחות יקבלו.
הפסיקה הגדולה ביותר בהפקעת נכס הקשור לטרוריסטים
את פסק הדין בעניין נתנה שופטת בית המשפט הפדרלי המחוזי בניו יורק קתרין פורסט. היא החליטה כי בניין המשרדים המפואר שממוקם בשדרה החמישית במנהטן ומתנשא לגובה של 36 קומות, יועבר לרשות ממשלת
ארה"ב למכירה ולחלוקת כספי הפיצויים. מדובר בפסיקה הגדולה ביותר בהיסטוריה האמריקנית להפקעת נכס הקשור לטרוריסטים. במבנה שוכנים משרדי "סיטיבנק" ומלונות "ווסטין" ו"שרתון".
משרד המשפטים האמריקני הצהיר בבית המשפט כי הוא מסכים לדאוג לחלוקת הפיצויים ממכירת הנכס. המבנה שייך לקרן "אלאווי" האירנית ולחברת קש של בנק "מאלי" הממשלתי האיראני, שנמצא ברשימה השחורה של הסנקציות האמריקניות.
קרן "אלאווי", שלא למטרות רווח, הוקמה עם עלייתו של האייתוללה חומייני לשלטון במסווה של ארגון שמקדם את התרבות האיסלאמית והשפה הפרסית, אבל בפועל נועדה לדאוג לנכסים איראניים שנותרו בארצות הברית לאחר ניתוק היחסים בין שתי המדינות. איראן מצדה מתחה ביקורת פומבית על הפסיקה האמריקנית והאשימה שהאמריקנים מפרים את חופש הדת על ידי פגיעה בקרן החינוכית.