פתרון להדסה? הכנסת אישרה 46 מיליון ש' סיוע
לאחר דיון סוער בכנסת, אישרה ועדת הכספים הקצבה של 46 מיליון שקל לבית החולים הדסה במימון תקופת הקפאת ההליכים בהתאם להסכם המימון שנחתם עם בית החולים
האם נמצא פתרון להדסה? בתום דיון סוער בוועדת הכספים של הכנסת, אישרה היום (ד') הוועדה הקצבה של 46 מיליון שקל לבית החולים הדסה, בהתאם להסכם המימון שנחתם עם בית החולים.
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
אולם למרות האופטימיות, המשבר כפי הנראה רחוק מלהסתיים. מחר (יום ה') יתקיים דיון נוסף בבית המשפט המחוזי בירושלים בו הצדדים צפויים לדווח על ההתקדמות במשא ומתן לשופט דוד מינץ.
הנאמנים, עורכי הדין ליפא מאיר ואשר אקסלרד, הגישו היום בתיאום עם הנהלת הדסה דו"ח ובו הסבירו כי נעשה ניסיון משמעותי אך כושל להגיע להסדר להבראת בית החולים, וכי מצב הדסה ממשיך להידרדר בכל יום. על פי הדו"ח, אם לא תהיה הסכמה על הסדר ההבראה עד ליום שלישי הקרוב – יש חשש ממשי לפירוק הדסה.
מה יהיה עם הדסה?
הדסה בסכנת סגירה: תושבי י-ם יישארו בלי בי"ח?
בשל גירעון של 250 מיליון - מנכ"ל הדסה התפטר הדסה כמשל: למה שר"פ בבית חולים ציבורי לא עובד
פירוק עדיין אפשרי
עד ה-11 במאי הדסה מוגנת מפני נושיה מתוקף צו הקפאת ההליכים שנתן בית המשפט, ואילו הנאמנים סבורים כי אין תועלת בהארכת הקפאת ההליכים. המשמעות היא שאם עד ה-29 באפריל לא תהיה הסכמה בין כל הצדדים, הנאמנים יבקשו לכנס אסיפת נושים במסגרתה כל צד יוכל להציג הסדר הבראה משל עצמו. אם לא תהיה הסכמה, הדסה תלך לפירוק.
במסגרת הדיון בוועדת הכספים, הודיע יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, על סכסוך עבודה בכלל בתי החולים הציבוריים בארץ, זאת עקב התמשכות המשא ומתן ללא תוצאות עם העובדים. "זו בושה שמדינת ישראל מתנהגת כך לתושבי ירושלים ולעובדי הדסה. הסכמנו בכאב להגדיל את מספר המפוטרים ועוד ויתורים כואבים מתוך רצון להציל את הדסה. יש גבול לכמה שניתן לקחת מהעובדים", אמר.
"הפכנו להיות הכספומט של משרד האוצר. לא יתכן שאחרי שהגענו להסכמות עם ההנהלה והנאמנים, משרד האוצר דורש מאיתנו לעבוד בהתנדבות", הוסיף אמנון ברוכיאן, יו"ר ועד עובדי המינהל והמשק.
בתוך כך, סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר, משה בר סימן טוב, אמר בדיון בוועדת הכספים כי ארגון "נשות הדסה" ימשיך להיות הבעלים של בתי החולים של הדסה, וזאת למרות שוועדת גבאי שמינתה שרת הבריאות יעל גרמן, בה הוא היה חבר המליצה לקחת מהם את השליטה.
הוא הוסיף ואמר כי "אנו מעוניינים לשמור על הדסה כגוף עצמאי ולא גוף נתמך. אם הדבר לא יצלח, משמעות הדבר כי בית החולים עלול להגיע לפירוק. זה בהחלט לא משהו שאנחנו מעוניינים בו", אמרו באוצר.
להחזיר את הדסה להיות "היהלום שבכתר"
במהלך הדיון, קרא מנכ"ל בית החולים אביגדור קפלן אל חברי הוועדה ואמר כי המוסד ניצב "על פי תהום" וקרא לנושים לתרום למניעת הידרדרותו במדרון החלקלק.
יו"ר הוועדה, ח"כ ניסן סולומיאנסקי אמר כי "צריך להקים צוות שילווה את התהליך ובית החולים יחזור להיות "היהלום שבכתר" של הרפואה בישראל".
בר סימן טוב הוסיף ואמר כי סגירת בית החולים כלל אינה עומדת על הפרק. "ההעדפה של האוצר היא שבית חולים ייצא מהמשבר וייהנה מחופש ניהולי. אני מוכן להציע סיוע חד פעמי שיחזיר את בית החולים הדסה לפעילות ולאיזון תפעולי תוך כשנה וחצי".
גם מנכ"ל משרד הבריאות היוצא, רוני גמזו, נדרש לסוגיה ואמר כי מצב הקפאת ההליכים הרע את המצב של הדסה ויצר עול נוסף שמשרד הבריאות היה צריך להתמודד איתו. "צריך להעביר מסר ברור למערכת הבריאות בארץ, צריך לגלות אחריות ולהבריא את בית החולים הדסה".