בקרוב: גבס מותאם אישית - לא מגרד ולא מסריח
סטודנט לעיצוב מטורקיה פיתח גבס המיוצר במדפסת תלת מימדית ומותאם במדוייק לגפה הפגועה. היתרון: חורים על הגבס מסייעים לאוורור, מונעים גרד וריח רע ומאפשרים הצמדת מכשיר אולטרסאונד - שמאיץ את זמן ההחלמה
איך לא חשבו על זה קודם: סטודנט לעיצוב מטורקיה פיתח גבס המיוצר במדפסת תלת מימדית. ייחודו בכך שהוא עשוי חורים המסייעים לאוורור הגפה, מונעים את תחושת הגרד וגם את הסירחון הנובע מהזיעה, הפטריות והחיידקים המתפתחים על העור המגובס.
הגבס כמעט ולא השתנה ב-300 השנים האחרונות. הוא נותר כבד, מציק ומגרד למשך שלושת השבועות שהוא על הגפה השבורה. המגובסים מכירים היטב את התחושה הלא נעימה והרצון העז להסיר את הגבס ממקומו.
כעת פיתח דניז קראשין, סטודנט לעיצוב מטורקיה, שיטה חדשה לייצור גבס, שלדבריו עמיד ועם זאת נוח מאוד. הגבס מיוצר במדפסת תלת מימדית, על פי מידות מדוייקות שנלקחו לאחר סריקה של האיזור הפגוע.
החומר ממנו עשוי הגבס הקרוי "אוסטאואידי". הוא עמיד וחזק ומאפשר קיבוע של הגפה השבורה בחוזקה ובדומה לגבס הקונבנציונלי. ההבדל המרכזי הוא בחורים שעל הגבס. אלה מאפשרים לעור "לנשום", ובזכות האוורור אין תחושת גרד והתפתחות של חיידקים ופטריות הגורמים לריח המסריח מהעור.
אבל זה לא הכל: לאחר גיבוס היד מוצמד החולה למכשיר אולטרסאונד, ובטיפול של כ-20 דקות ביממה, כך טוען המפתח, חל קיצור של זמן ההחלמה ב-38%, וקצב ההחלמה מהיר ב-80% בהשוואה לגיבוס רגיל. בזכות החורים שעל הגבס ניתן להצמיד את מכשיר האולטרסאונד ישירות על האיזור הפגוע.
על פיתוחו זה זכה לאחרונה קראשין, תושב איזמיר, במקום הראשון בתחרות עיצוב. המכשיר עדיין בשלבי עיצוב ופיתוח, כך שלא ברור מתי יחלו הניסויים בבני אדם, ומתי הוא ישווק. אבל אין ספק, שהפיתוח, לפחות על סמך ההבטחות, מהווה פריצת דרך בטיפול בשברים.
עוד פיתוחים רפואיים? היכנסו לטכנומדיק
הגבס החדשני. עמיד באותה מידה
צילום: אתר היצרן
מומלצים