מוכרים קיסמים ומקיזים דם. מקצועות העניים
כמחצית מאוכלוסיית מאוריטניה המוסלמית חיה בעוני, והמצב הכלכלי הקשה מאלץ עניים רבים לעסוק במקצועות לא שגרתיים. קוצץ ציפורניים, למשל
בשנת 2010, 46 אחוזים מתושבי מאוריטניה חיו בעוני. 75 אחוזים מהם הגיעו מהפריפריה, אולם מכת העוני אינה פוסחת גם על עיר הבירה נואקשוט, שבה מתגוררים יותר מ-750 אלף בני אדם. מכה זו הביאה אנשים רבים לפנות לעסוק במקצועות שונים ומשונים.
עוד בחלון למזרח התיכון :
תכירו, שביזות יום א'. שירות חובה גם במפרץ
לא שוות בלי רעלה. מצב הירדניות על הפנים
המכה ה-11: כבישי ארץ הנילוס מדממים
ענף בבורדל: הזונות בתוניסיה תובעות זכויות
כתב העיתון "אל-קודס אל-ערבי" הסתובב בכיכר בוליכלניק שבלב בירת מאוריטניה וגילה בה את אימבארכה בינת סווילם. סווילם מוכרת לעוברי אורח משהו שנראה כמו המאכל הבסיסי במדינה - מעין דייסת חיטה בחלב פרה. אולם, הדרך שבה האישה המאוריטנית משיגה את החיטה יצירתית במיוחד. "אנחנו קבוצה של נשים שנגזר עליהן לרדוף אחרי משאיות שמובילות חיטה מהנמל למחסני המזון הממשלתיים", אמרה סווילם. היא סיפרה שבמהלך המרדף אחר המשאיות "אנחנו אוספות את החיטה שנופלת ומכילה גם אבנים, ובמשך יום שלם אנחנו מנפות את האבנים כדי לקבל כמות חיטה שממנה נוכל להכין את המאכל".
לא רחוק מסווילם יושב אדם מבוגר שבאמתחתו מספריים, תערים וחופן של צמר גפן מלוכלך, והוא עובד כקוצץ ציפורניים. כנראה מדובר בעבודה מבוקשת מאוד במאוריטניה, אחרת קשה להסביר את התור הארוך שמשתרך אצל האיש המבוגר. "ירשתי את המקצוע הזה מאבותיי שקיצצו ציפורניים לדורות רבים. סוד המקצוע שלי הוא שאנשים רבים לא מיומנים במלאכת קיצוץ הציפורניים שלהם. לכן באים אליי בהמונים. אנחנו מיומנים בקיצוץ ציפורניים, ויש לנו פצירות קטנות ומשחות שמשאירות את הציפורניים במצב טוב לאחר הקיצוץ".
מי שחושב שקוצץ ציפורניים הוא מקצוע ביזרי כנראה לא מכיר את זין ולד אמלעילים. אמלעילים מוכר בכיכר המרכזית קיסמי שיניים כדי להוציא לאנשים מהפה את מה שמשחת השיניים והמברשת לא הצליחו לעשות בעבורם.
"אני נוסע כל יומיים מחוץ לבירה כדי להביא את סחורת העצים שהעניק לנו אללה". מדובר בעצי אל-בשאם, המועדפים על המקומיים במאוריטניה משום שהם נקשרים למסורות דתיות ולנביא האיסלאם מוחמד.
אז מה עוד עושים עניי מאוריטניה כדי להביא קצת כסף הביתה? בין המקצועות הלא-שגרתיים ניתן למצוא מוכרי עורות של נחשים, מוכרי עצמות של קופים, מוכרי אביזרי קסם וגם סורים שעוסקים בהקזת דם ובעקירת שיניים וציפויין בכסף ובזהב. "מקצועות מוזרים שהפכו לשירותים נדרשים - והכול בגלל העוני", נכתב בכותרת העיתון "אל-קודס אל-ערבי" בתיאורו את המצב במדינה האפריקנית המוסלמית.