עבור אילים בצ'כיה מסך הברזל עדיין קיים
מחקר של שבע שנים גילה כי אילים בגבול גרמניה נמנעו מחציית אזורים שבהם היו גדרות חשמליות, למרות שלא חיו בימי המלחמה הקרה
בתקופת מסך הברזל הפרידו גדרות תיל חשמליות בין העולם הקומוניסטי למערב. היה זה מחסום בלתי חדיר בימי המלחמה הקרה ובצ'כוסלובקיה קרוב ל-500 בני אדם קיפחו את חייהם כשניסו לחצות את הגדר החשמלית למערב גרמניה ולהימלט מהמשטר הקומוניסטי. גם חיות התחשמלו למוות במפגש עם המחסום.
עוד חדשות מהעולם :
צפו: מלכות הפופ של קים ג'ונג און
אסון האוורסט: שבט המדריכים נוטש את ההר
הנסחף מהאוקיינוס: דיברתי לגופה 4 ימים
לפי מחקר בן שבע שנים בפארק הלאומי שומבה בצ'כיה, על אף שכיום מדובר בשטח פתוח נטול כל מחסום פיזי, ולמרות שאף אחד ממשתתפי המחקר לא חי בימי מסך הברזל שנפל לפני 25 שנה, האילים האדומים בצ'כיה עדיין לא חוצים את הגבול.
אנשי רשויות הטבע בצ'כיה תיעדו את מסלולם של כ-300 איילים צ'כים וגרמנים באמצעות מכשירי GPS על הקולרים, ששלחו מידע למחשבים. "הגבול עדיין משחק תפקיד בשבילם ומפריד בין שתי אוכלוסיות", אמר הביולוג שעמד בראש המחקר, פאבל סוסטר, לסוכנות הידיעות AP. "מרתק להבין בפעם הראשונה שמשהו כזה בכלל אפשרי".
החוקרים שערכו את המחקר בשטחה של גרמניה הגיעו לאותן תוצאות. סוסטר מסביר כי המחקר מראה שהחיות נאמנות לתבנית החיים המסורתית, וחוזרות כל שנה לאותם מקומות.
"העופרים עוקבים אחרי האמהות בשנתם הראשונה ולומדים מהן לאן ללכת", מסביר סוסטר. הפרופסור הצ'כי לודק בטרוס, שלקח חלק במחקר, אמר כי הוא "לא חושב שזו תוצאה מפתיעה". בטרוס הסביר כי "החיות האלה שמרניות מאוד".