שתף קטע נבחר

 

האו"ם: אונס - חלק בלתי נפרד מאזורי קרבות

דו"ח של הארגון מונה 21 מדינות שבהן מבצעים חיילים, מורדים וטרוריסטים עבירות מין במוקדי סכסוך. "זה פשע בקנה מידה בינלאומי", אמרו באו"ם

דו"ח חדש של האו"ם חושף 21 מדינות שבהן תועדו מקרי אונס ועבירות מין נוספות במוקדי סכסוך ובאזורי קרבות. בין המדינות ניתן למצוא את אפגניסטן, סוריה, קולומביה, והרפובליקה של מרכז אפריקה.

  

עוד חדשות מהעולם:

עבור אילים בצ'כיה מסך הברזל עדיין קיים

הנסחף מהאוקיינוס: דיברתי לגופה 4 ימים

מיליונר הכה חברתו 117 פעמים וחמק ממאסר

 

מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, אמר אמש (ה') כי קיימת היום הזדמנות פוליטית חסרת תקדים למגר את האלימות המינית שקשורה למוקדים אלו. עם זאת הוסיף באן כי יש עוד פעילות רבה שצריכה להיעשות ברמה הלאומית והאזורית.

 

זיינב האווה בנגורה, נציגת האו"ם האחראית על טיפול באלימות מינית באזורי הקרבות, אמרה במסיבת עיתונאים כי "הדו"ח סוקר את שנת 2013 ומונה 21 מדינות מאפריקה, אירופה, דרום אמריקה והמזרח התיכון, ומראה בוודאות שמדובר בפשע בקנה מידה בינלאומי". הדו"ח כולל גם את אנגולה, בוסניה והרצגובינה, קמבודיה, מיאנמר, גינאה, ליבריה, נפאל, סיירה לאון, סומליה, סרי לנקה, סודן ותימן.

 

בנתונים מופיעים 34 ארגונים חמושים ובהם מיליציות, ארגוני מורדים וגם כוחות ביטחון ממשלתיים שנגדם "קיים חשד מהימן לאונס ולצורות נוספות של תקיפות מיניות במוקדי סכסוך", בארצות שנמצאות על סדר היום של מועצת הביטחון. בנגורה מסבירה כי הרוב המכריע של עברייני המין החמושים אינם עומדים לדין ולא נענשים. רוב הקורבנות לא מקבלים סיוע בהחלמה פיזית ונפשית ובתהליך שיקום.

 

בכמה אזורי קרבות, אומרת באנגורה, גילה האו"ם קשר בין אונס ועבירות מין ל"מניע הכלכלי של המלחמה". באזורים אלה מהווה האונס אסטרטגיה שבה משתמשים חמושים, כדי להשתלט על שטחים בעלי ערך עם משאבים טבעיים.

 

מהדו"ח עולה כי בין החודשים מרס עד ספטמבר חלה עלייה של 25% באלימות נגד נשים באזורי הקרבות באפגניסטן. ברפובליקה של מרכז אפריקה ישנם "סימנים ברורים לכך שעבירות מין הן נדבך מרכזי במתקפות בין מרס לדצמבר 2013".

 

בסוריה, לפי מידע שמתבסס על עדויות תושבים שנאלצו לעזוב את בתיהם, "תקיפות מיניות הן חלק עיקש מהסכסוך והפחד מאונס מהווה מניע למשפחות שנמלטות ממוקדי הסכסוך".

 

בנגורה טוענת כי חלק מהמדינות פועלות למיגור הפשעים. בקולומביה הממשלה מכשירה את הצבא לסייע לקורבנות האנס ולפעול למניעת התקיפות המיניות. היא מציינת גם את קונגו, שבה נרשמה עלייה באחוז אנשי כוחות הביטחון שעומדים לדין על עבירות מין במוקדי הסכסוך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים