דייג שהציל מהמעבורת: "שומע עדיין צרחות"
115 נוסעים עדיין לא נמשו מהמים שלחופי דרום קוריאה, אך משפחות שגופות יקיריהן חולצו מתנחמות בסיפורי הגבורה מהדקות שבהן טבעה המעבורת. הנער צ'וי התקשר ראשון לכוחות ההצלה ולא הספיק ללבוש חגורת הצלה. הדייג קים משה 25 בני אדם מהמים, אך לא מצליח לחזור לדוג שוב
קים יון-הו לא מצליח לחזור לדוג. גם לא לישון. הוא אדם שונה כעת. זעקות מאות הנוסעים הנעדרים והמתים מהמעבורת שטבעה מול חופי דרום קוריאה לא נותנות לו מנוח בלילות. הוא זוכר איך מיהר להצילם באמצעות סירת הדיג הצנועה שלו לפני 11 יום.
עוד חדשות בעולם:
טס על סוללה: צפו במטוס החשמלי ממריא
אלפים בברלין חסמו צעדת ניאו-נאצים
"מכינים תיק לאסד". אוספים דגימות כימיות
קים, שמתגורר באי קטן סמוך לאזור שבו טבעה הספינה, סיפר אתמול (שבת) ל-CNN כי משה מהמים הקפואים של הים הצהוב כ-25 בני אדם. אך הוא אינו חש גאווה על מעשיו, רק ייסורים והשתתפות בצערם של ההורים שאיבדו את ילדיהם. "זה היה כמו גיהינום. ממש עינוי. היו כל כך הרבה אנשים ולא מספיק סירות. אנשים במים זעקו לעזרה בעוד המעבורת שקעה מהר", סיפר. לדבריו, ראה מול עיניו כיצד נוסעים הלכודים בתוך תאי המעבורת שוקעים עם הספינה.
מעבורת Sewol טבעה ב-16 באפריל, על סיפונה היו 302 נוסעים, יותר מ-80 אחוזים מהם היו תלמידי תיכון בעיר אנסאן הדרומית לסיאול. מניין ההרוגים הרשמי עומד על 187. משפחות הנוסעים שגופותיהם טרם חולצו מהמעבורת עדיין מחכות באולם הספורט שבעיר ג'ינדו וממתינות לבדלי מידע. אלה שחולצו מהים מובאות לקבורה זו לאחר זו. אחת הגופות שייכת לנער צ'וי דאוק-הא, שהיה הראשון להתריע כי המעבורת על מאות נוסעיה שוקעת.
גופתו נמצאה ביום רביעי ללא חגורת הצלה. הוא לא הספיק להתקשר להוריו וגם לא לעטות את החגורה. הנער התקשר למספר החירום והמוקדנים העבירו אותו לשירותי הכבאות, ואלה בתורם העבירו אותו למשמר החופים. לאחר שיחתו התקבלו עוד 20 שיחות מנערים שהיו על סיפון הספינה. "כעסתי כל כך לנוכח המציאות וכל מה שיכולתי לעשות הוא להביט לים ולהתפלל. אבל אני כל כך אסיר תודה שהוא נמצא", סיפר אביו לעיתון מקומי. "לו רק לבש חגורת הצלה, אולי לא הייתי כל כך שבור לב. לא היה לו זמן להתקשר לאמא ולאבא. הוא דיווח למוקד המשטרה ועכשיו הוא כאן. אני כל כך גאה בו".
קפטן לי ג'ון-סיאוק ואנשי הצוות אחרים על סיפון המעבורת שנטשו אותה
נעצרו והואשמו ברשלנות. החוקרים פשטו אתמול על כמה משרדים, בהם משרדו של רואה חשבון שעבד עם בעלי המעבורת. פשיטה נערכה גם על ביתו של יו ביונג-און, בן 73, ראש המשפחה שבבעלותה המעבורת. השוטרים פשטו אתמול גם על מעבורת נוספת של החברה ומצאו כי סירות ההצלה ודרכי המילוט אינם תקינים.
שלשום הודתה הממשלה הדרום קוריאנית שנעשו שגיאות בזיהוי הגופות והכריזה על תוכנית שתמנע טעויות כאלה בעתיד. לפי התוכנית החדשה, הגופות יועברו למשפחות רק לאחר בדיקת DNA, טביעות אצבעות או רישומי דנטליים. שלשום פורסם גם כי 48 גופות חולצו מתוך תא אחד שאמור היה להכיל עד 38 בני אדם.