שתף קטע נבחר

 

עריקאת ל-ynet: חמאס אינו ארגון טרור, הכיבוש הוא הטרור האמיתי

בישראל אמרו כי אבו מאזן ביצע "וידוא הריגה" לתהליך השלום, אולם ראש צוות המו"מ הפלסטיני טען בראיון לאולפן ynet כי דווקא ישראל "הרסה את פתרון שתי המדינות". אבו מאזן על השואה: הפשע הנתעב ביותר נגד האנושות

הנשיא הפלסטיני אבו מאזן, שהתפייס עם חמאס ומתכוון להקים ממשלת אחדות, חזר שוב על תנאיו בנאום מרכזי אתמול ברמאללה - ושמע את ישראל אומרת כי מדובר בביצוע "וידוא הריגה" לתהליך השלום. סאיב עריקאת, ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני, האשים הבוקר (יום א') את ממשלת נתניהו בגרימת ההתפתחויות האחרונות. "אנחנו לא מתייחסים לחמאס כאל ארגון טרור", הצהיר עריקאת בראיון מיוחד לאולפן ynet. "חמאס הוא פלג פוליטי. ההתנחלויות בנויות על אדמה פלסטינית. איך אפשר להמשיך לבנות בהתנחלויות ולהביע מחויבות לפתרון שתי המדינות? ישראל לא מעוניינת בפתרון שתי המדינות, היא מעוניינת במדינת התנחלויות. הצורה הכי גבוהה של טרור היא כיבוש".

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

  

סאיב עריקאת על המשך המשא ומתן    (צילום: אורי דבידוביץ' ויוגב אטיאס)

סאיב עריקאת על המשך המשא ומתן    (צילום: אורי דבידוביץ' ויוגב אטיאס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עריקאת המשיך ותקף את ממשלת נתניהו ואמר כי "השאלה היחידה שהוצגה לי על ידי ציפי לבני ועו"ד מולכו הייתה 'מה תעשו עם עזה?'. אני לא חושב שנוכל לעשות שלום אם ממשלת ישראל תמשיך במדיניות ההתנחלויות. אי אפשר לנופף באצבע מאשימה כשישראל ממשיכה לבנות בהתנחלויות. אבו מאזן בנאומו היה ברור מאוד. ממשלת ישראל היא ממשלה של קיצוניים".

 
"איפה תשכון המדינה הפלסטינית?" עריקאת (צילום: כפיר סיון, ישראל סאן) (צילום: כפיר סיון, ישראל סאן)
"איפה תשכון המדינה הפלסטינית?" עריקאת(צילום: כפיר סיון, ישראל סאן)
במהלך הראיון הדף עריקאת את האמירות שנשמעו בישראל בנוגע לרצון להקים מדינה פלסטינית ואמר בהקשר זה: "ישראל לא מקבלת את התנאי הבסיסי, להכיר במדינה פלסטינית בגבולות 67'. אתה יכול להראות לי את המפה של ישראל? האם נתניהו או מישהו אחר יכול להראות לי את מפת ישראל וגבולותיה? איפה תשכון המדינה הפלסטינית? ההתעקשות של ישראל היא שמביאה את המשא ומתן לקצו". 
 

"לא תלוי בנו להכיר בישראל"

ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני הדגיש כי הבחירות לממשלה המאוחדת הפלסטינית יתקיימו בינואר הקרוב וציין עוד כי "כבר הכרנו במדינת ישראל, זה לא תלוי בנו להכיר במדינת ישראל, מעולם לא קרה בהיסטוריה שמדינה אחת התבקשה להגדיר את גבולותיה של מדינה אחרת".
 
על השאלה מדוע הפלסטינים מתקשים לקבל את דרישת ישראל להכיר בה כמדינה יהודית השיב עריקאת: "אתם מבקשים ממני לשנות את הנרטיב שלי, לשנות את ההיסטוריה שלי. אני לא מבקש מכם לשנות את הנרטיב שלי, אל תבקשו ממני לשנות את הנרטיב שלי". בנוגע לתהליך הפיוס אמר: "זה תהליך ארוך, יכולים להיות עוד עיכובים, מוקשים וקשיים בדרך".
 
ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה אמר עריקאת בהתייחסו לנושא כי "השואה היא הפרק המרושע ביותר בהיסטוריית האנושות. לכן אנחנו אומרים 'היהדות היא דת קדושה', 'הנצרות היא דת קדושה', האיסלאם היא דת קדושה'. זה היה אקט מרושע, להרוג יותר משישה מיליון איש ואחר כך ללכת הביתה ולשתות שמפניה ולהאזין לבטהובן. על הפלסטינים לגנות זאת ולכן אנחנו זקוקים לתהליך השלום".
 
ראש הממשלה נתניהו התייחס הבוקר בפתח ישיבת הממשלה להסכם הפיוס של פתח עם חמאס ואמר ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה כי "חמאס מכחיש את השואה תוך ניסיונו ליצור שואה נוספת. איתו בחר אבו מאזן לכרות ברית בשבוע שעבר. אנחנו מקווים שיסתלק מהברית הזאת ויחזור לנתיב השלום".
 
כמה שרים התייחסו אף הם לפני ישיבת הממשלה למבוי הסתום במשא ומתן. שרת המשפטים ציפי לבני (התנועה) אמרה כי "אני מאוד לא אוהבת את השימוש במונח 'וידוא הריגה' בהקשר המדיני. אני לא מתכוונת להשתתף בתהליך הקבורה של דבר שהוא חשוב לנו והוא אינטרס ישראלי לא פחות משהוא אינטרס שלהם. במקום להכריז על מותו של התהליך כדאי שנדאג לחיים שלנו וכפי שיש לי ביקורת קשה על הפלסטינים, ובוודאי שלא אנהל מו"מ ישיר או עקיף עם חמאס, כך התפקיד שלנו למצוא דרך ליתרון איתם ומולם. זה התפקיד שלנו. עברנו לעמדת המתנה, הממשלה הפלסטינית עדיין לא קמה ואנחנו נצטרך לקבל את ההחלטות שלנו בהתאם".

 

שר השיכון אורי אריאל (הבית היהודי) התייחס לדברים שאמר אבו מאזן ולפיהם ממשלה בראשותו תכיר במדינת ישראל. לדברי אריאל, "כשהוא ידבר, אז אני אדבר, בינתיים הוא שותק. הוא לא דיבר, זה חרטבונה".

 

בכינוס ברמאללה אתמול טען אבו מאזן שהוא עדיין שואף למשא ומתן שבסופו יושג הסכם: "המטרה שלנו היא הקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67' שבירתה מזרח ירושלים. אנחנו ממשיכים בדרך להשגת המטרה הזאת ולא התייאשנו מלהגיע אליה. לא תהיה מדינה פלסטינית ללא ירושלים המזרחית כבירתה. אנחנו רוצים להשיג את זכויותינו דרך משא ומתן". על כך הגיבו בישראל ש"אבו מאזן כרת השבוע ברית עם חמאס, ארגון טרור רצחני הקורא להשמדת ישראל, והיום אבו מאזן ממחזר את אותם תנאים, אחרי שהוא יודע שישראל לא תקבל אותם. ישראל הבהירה כי לא תקבל שום תנאי כזה".

 

בינתיים, מגיעים דווקא איתותים מחמאס על אפשרות של הכרה בישראל כחלק מהמאמצים להצטרף לאש"ף ולכונן ממשלת אחדות פלסטינית. העיתון "וושינגטון פוסט" ציטט אמש את יועצו של ראש ממשלת חמאס איסמעיל הנייה, באומרו כי ארגון הטרור ששולט בעזה לא שולל אפשרות של הכרה בישראל. דברי היועץ מטעם חמאס טאהר אל-נונו מצטרפים להצהרות של אבו מאזן בפתח כינוס המועצה המרכזית של אש"ף, אז הכריז כי הממשלה שתקום "תפעל בהתאם למדיניות שלי ולהוראות שלי. אני מכיר בישראל והיא תכיר בה".

 

"אבו מאזן: השואה - הפשע הנתעב ביותר" 

בתוך כך, ב"ניו יורק טיימס" פורסם הבוקר כי אבו מאזן מתכוון לפרסם הצהרה רשמית שבה הוא מכנה את השואה "הפשע הנתעב ביותר נגד האנושות שאירע בעידן המודרני". ההצהרה נוסחה בעקבות פגישתו של אבו מאזן בשבוע שעבר עם רב אמריקני, הרב מארק שנייר, סגן נשיא הקונגרס היהודי העולמי לשעבר וראש הקרן להבנה אתנית.

 

ההצהרה אמורה להתפרסם על ידי סוכנות הידיעות הפלסטינית "וופא", אולם הטיוטה שלה הגיעה לידי העיתון האמריקני. בה הסביר אבו מאזן כי "העם הפלסטיני, שסבל מאי-צדק, מדיכוי ומשלילת חירות ושלום, הוא הראשון לדרוש את ביטול האי-צדק והגזענות נגד עמים אחרים שנחשפו לפשעים האלו". הוא קישר גם למשבר הנוכחי בתהליך המדיני ואמר: "אנחנו קוראים לממשלת ישראל לתפוס את ההזדמנות הנוכחית לכינון שלום צודק ומקיף באזור, בהתבסס על חזון שתי המדינות". בעבר כתב הנשיא הפלסטיני בעבודת הדוקטורט שלו שטענות היהודים על השואה אינן מדויקות והאשים את הציונות בשיתוף פעולה עם הנאצים.

 

גורם ישראלי רשמי התייחס להצהרה המתוכננת על רקע הסכם הפיוס בין פתח לחמאס, וציין כי "העובדה שאבו מאזן מפרסם הצהרה כזו כשהוא מחבק את חמאס מאוד בעייתית". לדבריו, אבו מאזן גם היה צריך לגנות את חאג' אמין אל-חוסייני, שבמסגרת תפקידו כמופתי של ירושלים בתקופת המנדט שיתף פעולה עם גרמניה הנאצית: "ההודעה של אבו מאזן תישמע אמיתית יותר אם הפלסטינים יסתכלו על עברם ועל גישתם שלהם בתקופת שואת היהודים".

 

בהכנת הידיעה השתתפו נועם (דבול) דביר וטלי פרקש
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים