שתף קטע נבחר

נתוני הרבעון הראשון של לינות תיירים בארץ

התאחדות המלונות בישראל מסמנת את חודש מרץ כחודש מלא תהפוכות: תיירות החוץ משתפרת ביחס לשנה שעברה ותיירות הפנים יורדת. נשיא ההתאחדות אלי גונן מאוכזב "תעשיית התיירות אינה על מפת העדיפות הלאומית ומדינת ישראל לא מממשת את הפוטנציאל"

תוצאות הרבעון הראשון של 2014 מצביעות על עלייה של 18% בלינות התיירים - תיקון לפגיעה בתיירות הנכנסת משנה שעברה בשל מבצע עמוד ענן וחזרה לנתוני 2012. בתיירות הפנים לעומת זאת, נרשמה ירידה משמעותית של של 32% בגלל חג הפסח שחל השנה מאוחר יותר לעומת 2013.

 

עוד טיולים בערוץ התיירות:

גיבורי העל של בריכות החורף

לא כל כך נעים לראות פארק סגור

הבריחה הגדולה: משאירים את ניו יורק מאחור

 

נפתח במרץ. וולדורף אסטוריה (צילום: עמית גורן)
נפתח במרץ. וולדורף אסטוריה(צילום: עמית גורן)

 

מהמחלקה הכלכלית בהתאחדות המלונות נמסר, "מאחר והשנה חל פסח באפריל, ואילו אשתקד במרץ, נרשמה השנה ירידה ניכרת בלינות הישראלים. לעומת זאת, נרשמה עלייה ניכרת בלינות התיירים, מאחר ומרץ אשתקד הושפע מביטולי התיירות הנכנסת על רקע מבצע 'עמוד ענן'. באפריל אנו צפויים לראות גידול בלינות הישראלים והמשך גידול בלינות התיירים. רק כשנסכם את מרץ ואפריל יחד, אפשר יהיה להשוות בצורה נכונה יותר את תוצאות חודשיים אלו".

 

תפוסת החדרים הארצית, מתוך כ-49,388 שנמצאים במצבה, הגיעה לכ-63% (5% ירידה לעומת שנה שעברה), כשהתפוסה הגבוהה ביותר נרשמה בתל אביב (74%, עלייה של 1% ביחס ל-2013) ובמלונות מערב ירושלים (73% ועלייה של 7%). באילת התפוסה הגיע ל-60% ורשמה ירידה של 12% ביחס למרץ שעבר.

 

בסה"כ נרשמו במרץ 989 אלף לינות תיירים בארץ וכ-724 אלף לינות ישראלים, שמגלמות יחד ירידה של 10% לעומת מרץ 2013.

 

"התוצאות ברבעון הראשון של 2014 הן ראי המשקף את העובדה שתעשיית התיירות בארץ אינה על מפת העדיפות הלאומית, ומדינת ישראל אינה מממשת את הפוטנציאל הקיים", אמר היום אלי גונן, נשיא התאחדות המלונות בישראל. "אמנם נמחקו הירידות, שנרשמו אשתקד בשל מבצע עמוד ענן ויש חזרה לנתונים הממוצעים של השנים: 2011/12, אבל בניגוד אלינו, בעולם המערבי חלה בינתיים התקדמות".

 

"כל שנה יש עליה ממוצעת בעולם של 4% בנתוני התיירות והכנסות המדינות צומחות. הסיבה העיקרית לפספוס הפוטנציאל בישראל היא העובדה שתקציבי השיווק ופעולות השיווק- בחסר. אני קורא לממשלה להעמיד למשרד התיירות את המשאבים הנדרשים ובעיקר, את תקציבי השיווק הראויים, בכדי להגדיל את מספר התיירים המגיעים לישראל". 

 

איפה מעדיפים ללון התיירים הזרים?

מערב ירושלים היא הפופלארית ביותר בקרב התיירים הזרים שרשמו כ-261 אלף לינות (21%+), תל אביב אחריה עם כ-203 אלף לינות (11%+). טבריה וסובב כנרת מתמקמים במקום השלישי והמכובד (כ-132 אלף לינות, 36%+) ואילת רק במקום הרביעי (עם כ-122 אלף). אחריהן לפי הסדר ים המלח, נתניה, חיפה ונצרת.

 

והישראלים?

הירידות נרשמו בכל חלקי הארץ, אבל אילת עדיין מושלת בכיפה ביד רמה: כ-329 אלף לינות (28%-), אחריה ים המלח עם 106 אלף לינות (24%-). גם אצל הישראלים טבריה וסובב כנרת במקום השלישי עם כ- 52.2 אלף לינות (52%-). במערב ירושלים נרשמו 43 אלף לינות (49%-) ובתל אביב כ- 36 אלף לינות (39%-). אחריהן חיפה, נתניה, הרצליה ונצרת.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית גורן
וולדורף אסטוריה
צילום: עמית גורן
מומלצים