צפו: כך ייראה היכל הזיכרון החדש בהר הרצל
מחר תצוין התחלת בניית המתחם המיוחד בעלות 40 מיליון שקל - עם לפיד בגובה 18 מטרים ואבן מיוחדת לכל חלל צה"ל מפלדת טנק מרכבה. כל יום תיערך אזכרה לאלו שנפלו בו. ההדמיה לפניכם
בהיכל הזיכרון החדש יופיעו שמות כל חללי צה"ל ומערכת הביטחון (ביום הזיכרון בשנה שעברה עמד מספרם על 23,085, המספר העדכני יפורסם בימים הקרובים). שמו של כל חלל יופיע על לבנה ובה תאריך נפילתו ונר שיידלק ביום האזכרה. ההיכל ייבנה בצורת לפיד המתנשא לגובה של 18 מטרים, ותבער בו אש בכל ימות השנה.
באחרונה הושלמה מלאכת תכנון ההיכל בהר הרצל. הקמתו תחל, כך מבטיחים במשרד הביטחון, עם סיום הליכי המכרז בעוד חודשיים, והיא עתידה להסתיים כעבור כשנה וחצי.
ראש אגף משפחות והנצחה במשרד הביטחון, אריה מועלם, הסביר ש"זה פרויקט היסטורי. כיום ההנצחה במדינת ישראל נעשית באמצעות 'אתרי הנצחה חיליים' כמו אלה בלטרון (שריון) ובצומת גולני. כתוצאה מכך ישנם יותר מ-3,000 חללים שאינם מונצחים באתר ההנצחה כי לא היה להם שיוך. האתר הזה בא לתקן את העוול ויש בו אמירה של המדינה".
סיבה נוספת, לטענתו, להשקעה הגדולה היא פנייה של משפחות שחוששות לזכר יקיריהן. "המשפחות השכולות הולכות ומתבגרות, בעיקר אוכלוסיית ההורים של מלחמת יום כיפור. במשך השנים הם העלו את הנושא של הנצחת הילדים לאחר שילכו לעולמם, ומי ידליק נר ויקרא קדיש. המחשבה הזאת הלכה איתי הלאה וכאן המדינה נותנת מענה להנצחה האישית - כדי שמישהו יזכור את הבן והבת".
לבנות ההנצחה עצמן יורכבו בעזרת טכנולוגיה חדישה וייוצרו במפעל הייצור של טנק המרכבה, מפלדת הטנק - על מנת להמחיש את הקשר בין צה"ל לנופלים. לפי התכנון, מדי בוקר תתקיים בהיכל אזכרה לחיילים שנפלו באותו היום, בהשתתפות חזן צבאי. יום השנה של הנופלים יצוין בשני אופנים: הראשון - הארת שמו של הנופל על קיר השמות, והשני - ציון יום השנה במרחב ההתכנסות המרכזי, מה שיכלול הקרנת פני הנופל, סיפור חייו והקראת שמו.
בטקס הנחת אבן הפינה מחר, בתום עבודת תכנון שנמשכה כמה שנים בהובלת אגף משפחות והנצחה במשרד הביטחון, ישתתפו הנשיא, ראש הממשלה, שר הביטחון, הרמטכ"ל, מפכ"ל המשטרה, ראשי המוסד והשב"כ ועוד. הם יחתמו על מגילת אבן שתוטמן בקרקע שעליה ייבנה היכל הזיכרון.