אובמה: "להתנגד לאנטישמיות, לעולם לא עוד"
במהלך מסע במזרח אסיה פרסם נשיא ארצות הברית הודעה מיוחדת ליום הזיכרון לשואה ולגבורה: "ביום השואה הזה בואו נתחייב שוב למשימת הזיכרון - לזכור תמיד ותמיד להתנגד יחד לאנטישמיות בכל מקום שהיא מכה שורשים"
נשיא ארצות הברית ברק אובמה פרסם היום (ב') הודעה מיוחדת לרגל יום הזיכרון לשואה ולגבורה : "ביום הזה בואו נתחייב שוב למשימת הזיכרון - לזכור תמיד ותמיד להתנגד יחד לאנטישמיות בכל מקום שבו היא מכה שורשים. אנו חייבים לתת משמעות למילים 'לעולם לא עוד'". אובמה שוהה במסע במזרח אסיה.
יום הזיכרון לשואה ולגבורה - כתבות נוספות:
- מצעד החיים: 70 שנה לחיסול יהדות הונגריה
- דור רביעי לשואה: "מעדיפה להתרחק מהזוועה"
- "אמא אמרה: אם לא התינוק - הייתי מתאבדת"
- "ואז הבנתי שזה נכון, המשפחה איננה"
- ברחו על עגלה וסוס: סיפורה של סימה שניט
- פרס: לא להתעלם מעליית ימין קיצוני באירופה
"ביום השואה הזה אני מצטרף לאנשים מכל הדתות - בארצות הברית, במדינת ישראל וברחבי העולם בזיכרון ששת מיליוני היהודים - נשים, גברים וילדים חפים מפשע - שנרצחו ללא רחם במהלך השואה ולכל הקורבנות הנוספים של האלימות הברוטלית של הנאצים".
"גם בשעה שאנחנו אבלים על חייהם של אלה שנלקחו, יום זה מעניק לנו הזדמנות לכבד את אלה שקמו מאפר השואה לבנות את חייהם מחדש בקהילות מסביב לעולם", הוסיף הנשיא האמריקני. "זהו כבוד גדול עבורי שיש לי ההזדמנות לדבר בפני ניצולי שואה ואני עומד לשוחח עם אנשים שעובדים קשה כדי לשמר את עדויותיהם בשבוע הבא במוסד לזכר השואה".
יום הזיכרון לשואה ולגבורה הפך גם נושא מרכזי בדיון המדיני סביב הפסקת השיחות בין ישראל לפלסטינים. יו"ר הרשות אבו מאזן פרסם הודעה חריגה ובמסגרתה הגדיר את השואה "הפשע הנתעב ביותר שידעה האנושות בעידן המודרני".
מנגד טען ראש הממשלה נתניהו שארגון חמאס מעוניין שתתקיים שואה נוספת.
יום הזיכרון לשואה ולגבורה 2014 מצוין על רקע התגברות כוחו של הימין באירופה. אתמול התריעו חברי פרלמנטים מרחבי אירופה מפני תחייתה של האידיאולוגיה הנאצית ברחבי היבשת ומפני התחזקות האנטישמיות. בכנס שנערך עם פתיחת אירועי "מצעד החיים" בהונגריה, הזהירו צירי פרלמנט מיוון, פולין, בלגיה וספרד, כי גל הלאומנות השוטף מדינות רבות באירופה טומן בחובו החייאה של רעיונות נאציים ופשיסטיים.
בדו"ח שהציג מרכז קנטור באוניברסיטת תל אביב צוין שבשנת 2013 נמנו באירופה 554 אירועי אנטישמיות אלימים, שבוצעו תוך שימוש בנשק או בלעדיו, הצתה, ונדליזם ואיומים ישירים נגד בני אדם, בתי כנסת, מרכזים קהילתיים, בתי ספר, בתי קברות, אנדרטאות ורכוש פרטי. מספר זה מהווה ירידה של 19% במקרים אלה, אך לפי הדו"ח מספר ההתקפות הישירות על בני אדם כאמור עלה.