שתף קטע נבחר

 

ברק העיד: הרגשתי שאשכנזי מנסה לפגוע בי

שר הביטחון לשעבר זומן ליחידת להב 433 של המשטרה ומסר פרטים על מלחמת הלשכות והיחסים העכורים בינו לבין הרמטכ"ל לשעבר אשכנזי. לדבריו, הקרע החריף עם החלטתו למנות רמטכ"ל: "אשכנזי לא אהב את זה"

שר הביטחון לשעבר אהוד ברק העיד בשבוע שעבר לראשונה בפרשת הרפז, שחקירתה נפתחה מחדש בקיץ האחרון. ברק, שהעיד ביחידת להב 433 של המשטרה בלוד מסר פרטים על מערכת היחסים העכורה בינו לבין הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי. ברק יזומן לעדות נוספת ואילו אשכנזי צפוי להיחקר באזהרה. הידיעה כי ברק מסר עדות פורסמה לראשונה בחדשות ערוץ 2.

 

עוד סיפורים - בפייסבוק שלנו

 

במהלך העדות מסר ברק כי מערכת היחסים החלה להידרדר לאחר שהוא כשר ביטחון הודיע כי בכוונתו למנות רמטכ"ל, דבר שהחריף את הקרע בינו לבין אשכנזי. ברק אמר לחוקרי המשטרה כי החלטה זו גרמה ללשכת אשכנזי להתנכל ללשכתו, והדבר פגע ביחסי העבודה ביניהם. "הוא לא אהב את ההחלטה והיה ברור שיהיו בעיות", אמר לחוקרים. לדבריו, "פרשת הרפז נועדה לפגוע בי, הרגשתי שאשכנזי מנסה לפגוע בי".

 

בחודש שעבר נחקרו באזהרה בועז הרפז, אבי בניהו וארז וינר בחשד לשורת עבירות הקשורות ליחסים העכורים ו"מלחמת הלשכות" בין אשכנזי לברק. המשטרה אף ביקשה אז להאריך את מעצרם של וינר, אלוף-משנה במיל' שהיה עוזרו האישי של אשכנזי, ושל בניהו, אז דובר צה"ל בדרגת תת-אלוף, בחמישה ימים. הם הוגדרו בבקשה כ"מסוכנים לשלום הציבור", אך השופט מנחם מזרחי האריך את מעצרם ביממה אחת.

 

חקירת הפרשה נפתחה מחדש בהוראת היועץ המשפטי לממשלה, שלוש שנים אחרי פרסום "מסמך הרפז" - שכלל תוכנית לקידום מועמדותו לרמטכ"לות של אלוף יואב גלנט ולפגיעה באשנכזי, שהיה מסוכסך עמו. בהמשך נפתחה "תיבת פנדורה" של פעולות לשכותיהם של ברק ואשכנזי.

 

הפרשה שמכונה במשטרה "404" חסתה במשך תקופה תחת צו איסור פרסום גורף, ובמסגרתה יוחסו להרפז, לבניהו ולוינר עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, שיבוש מהלכי משפט, השמדת ראיות, מרמה והפרת אמונים, גניבה בידי מורשה וגילוי בהפרת חובה.

 

בבקשה להאריך את המעצר נכתב שכל אחד מהם "פעל ביחד עם אחרים לאיסוף והפצת חומר מכפיש על אנשי צבא ופוליטיקאים וזאת תוך ביצוע שורת עבירות לרבות השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט". עוד נטען כי דובר צה"ל לשעבר ועוזר הרמטכ"ל "החזיקו שלא כדין חומרים מסווגים ברמת 'סודי', 'סודי ביותר' ואף מעבר לכך. בנוסף, העבירו לידיעת גורם בלתי מוסמך חומרים מסווגים ברמת 'סודי ביותר'".

 

עם חידוש החקירה, הסביר היועץ המשפטי יהודה וינשטיין כי חומרים חדשים שנאספו בחקירת מצ"ח חייבו זאת. בסיבוב הראשון שלה, ב-2010, היא הייתה מצומצמת ועסקה בעניין החשד לזיוף המסמך בלבד. גם אז נחקרו כל הגורמים המעורבים, אולם רק נגד הרפז הוחלט להגיש כתב אישום - שלא הוגש עד היום, בשל הסתעפות ההליכים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים