להיות גווארדיולה ואנצ'לוטי
הקטאלני ספג ביקורות אחרי ההפסד 1:0 במדריד, אבל השיטה של באיירן היא זו שהפכה אותה לאימת אירופה. כדי שהבלאנקוס יעלו לגמר לראשונה אחרי 12 שנה, מודריץ' ואלונסו יצטרכו לעמוד במכבש של אלופת אירופה. רגע לפני המשחק השני בחצי-גמר הצ'מפיונס, יאיר קטן ואורי קופר נכנסו לראש של מאמני ריאל ובאיירן
באיירן מינכן / אורי קופר
סיבה להיות אופטימי: שיטת המשחק של פפ גווארדיולה אף פעם לא הבריקה בחוץ במשחקי נוק-אאוט. בארבע השנים של פפ בברצלונה הוא ניצח רק ב־3 מתוך 12 משחקי החוץ בשלבים המתקדמים של ליגת האלופות. למה זו סיבה לאופטימיות? כי למרות תוצאות לא טובות בחוץ, בארסה של פפ זכתה בתקופה הזו פעמיים בצ'מפיונס בעזרת תצוגות אדירות במשחקי הבית. בנוסף, לכולם ברור שבאיירן שלטה במשחק הראשון עם 72 אחוזי החזקה בכדור (אפילו יותר מהממוצע שלה) וכמות כפולה של ניסיונות בעיטה לשער. ברור שכך ייראה גם הגומלין.
ynet ספורט ברשתות החברתיות:
סיבה להיות פסימי: עוד לפני השבוע שעבר ידענו שדווקא שיטת המשחק של ריאל היא זו שמסוכנת לזו של באיירן, והמשחק הראשון העצים עוד יותר את העובדה הזו. ריאל הראתה באופן מושלם איך משחקים מול הכדורגל של באיירן - מגינים עמוק ויוצאים להתקפות מהירות וקצרות. היא עשתה זאת יפה מבלי לשתף את כריסטיאנו רונאלדו וגארת' בייל יחד על המגרש, אבל הפעם יש סיכוי טוב שהשניים יפתחו יחד, מה שמגדיל אף יותר את היכולת של ריאל לעקוץ את באיירן בהתקפה סילונית.
שלושה דברים שחשוב שהשחקנים יבצעו:
1. בהמשך לנקודה הפסימית, חשוב לבאיירן שהמגינים יהיו איכותיים מספיק, ואחראיים מספיק, כדי להתמודד עם משולש ה־BBC (בייל, בנזמה, כריסטיאנו)
. הגיוני שגווארדיולה יוותר על פיליפ לאם כקשר אחורי ויסיט אותו ימינה, לעמדת המגן, על חשבון ראפיניה. אם כך יקרה, על לאם תיפול אחריות כבדה במרדפים אחרי רונאלדו.
2. לא לשנות את השיטה, ויהי מה. אחרי המשחק הראשון גווארדיולה ספג לא מעט ביקורת. יש שאמרו שבאיירן צפויה מדי, בדיוק כמו בארסה של השנתיים האחרונות. יש שכתבו שלגרמנים אין שום תוכנית משחק חלופית. אסור לשכוח שהשיטה של באיירן היא זו שהביאה אותה לכאן והפכה את הקבוצה לאימת אירופה העונה. אסור להיכנס לפאניקה. הדרך הטובה ביותר לנצח היא להמשיך באותו קו, שוב ושוב, בדיוק כמו שברצלונה עשתה בימי הזוהר תחת גווארדיולה.
3. להעצים את ההתקפות מהמרכז. באיירן משתמשת הרבה באגפים שלה, שם נמצאים אריין רובן ופרנק ריברי, אבל במשחק הראשון האמצע נעלם אפילו יותר מהרגיל — רק 19 אחוזים מההתקפות הגיעו משם. כדי להוסיף עוד גיוון חייבים לחזק את היצירתיות בקישור ההתקפי. לכן, סיכוי טוב שתומאס מולר או מריו גצה יקבלו את המקום שם, במקום בסטיאן שוויינשטייגר שיירד לעמדה אחורית יותר.
האקס־פקטור שלי: קצת מוזר לקרוא לריברי, אולי השחקן הטוב ביותר של באיירן, "אקס פקטור", אבל צריך לזכור שהצרפתי היה חלש מאוד במדריד, אולי אפילו השחקן הכי מאכזב של באיירן במשחק הזה, ולכן הוא חייב להיות התוספת שתכריע את ההתמודדות. קרבחאל שיתק את ריברי במדריד, ורשם 4 תאקלים ו־4 חטיפות מול 2 דריבלים מוצלחים בלבד של כוכב באיירן. המספרים האלה חייבים להשתנות.
הרכב משוער (1־3־2־4): מנואל נוייר; פיליפ לאם, ג'רום בואטנג, דאנטה, דויד אלאבה; חאבי מרטינס, בסטיאן שוויינשטייגר; אריין רובן, מריו גצה, פרנק ריברי; מריו מנדז'וקיץ'.
ריאל מדריד / יאיר קטן
סיבה להיות אופטימי: אחרי מעט חוסר יציבות ברגעים מסוימים בתחילת העונה, ההגנה של ריאל התייצבה בצורה ניכרת. מאז סוף נובמבר היא שמרה על שער נקי ב־26 מ־38 משחקים, כולל שישה משמונת האחרונים.
השיפור הזה בלט במיוחד בניצחון 0:1 על באיירן במשחק הראשון. אמנם איקר קסיאס רשם הצלה אחת גדולה בסיום, אבל ריאל הצליחה לבטל את רוב האיומים של באיירן, שנאלצה להתמסר ללא הרף בלי למצוא פרצה. אלה לא היו רק פפה וסרחיו ראמוס ששלטו ברחבה לחלוטין, אלא גם דניאל קרבחאל ופאביו קואנטראו שהוציאו את אריין רובן ופרנק ריברי מהמשחק. אחרי שכבר חוותה את המכבש של באיירן בשבוע שעבר, ריאל יודעת איך להיערך אליו – וחשוב מכך – יודעת שהיא מסוגלת להסתדר איתו.
סיבה להיות פסימי: זה השלב השלישי ברציפות בו ריאל מגרילה יריבה גרמנית, ובכל פעם הרף עולה. היא טיילה מול שאלקה, הזיעה נגד דורטמונד, ועכשיו חוזרת לביקור נוסף במדינה. וזה הדבר האחרון שרצו לראות במועדון. פרט ל־1:6 על שאלקה בשמינית בהופעה נדירה, היא הפסידה בשבעת משחקיה האחרונים בגרמניה, ולפני שאלקה, הניצחון האחרון שלה שם היה מול לברקוזן בשנת 2000. בדורטמונד היא הפסידה 2:0, ולא הייתה רחוקה מאיבוד היתרון 0:3 מהמשחק הראשון. אל תמעיטו בחשיבות המימד הפסיכולוגי. בריאל מודעים למספרים ולקשיים לאורך השנים, ולכך שמעולם לא ניצחו את באיירן בחוץ.
שלושה דברים שחשוב שהשחקנים יבצעו:
.1 לצופף. באיירן התקשתה מאוד כשלוקה מודריץ' וצ'אבי אלונסו ירדו עד לאיזור הרחבה ולא איפשרו ביצוע פעולות מכריעות באיזורים מסוכנים. רובן וריברי מרבים לחתוך למרכז, ושם גם הקשרים האחוריים מצטרפים מאחור. אם ריאל תצליח שוב להנדס יחידת הגנה מרוכזת 30 מטר מהשער, לשחקני באיירן לא יהיה מקום להוציא לפועל מהלכים טכניים. הפעם נראה שאייארמנדי יקבל מקום בהרכב על חשבון איסקו, מה שרק יוסיף אופציה של קשר עם מחשבה הגנתית.
2. לדייק. ריאל לא יכולה להרשות לעצמה להיות רשלנית כמו במשחק הראשון, בו החמיצה הזדמנות לכבוש לפחות שני שערים נוספים. עם המהירות של גארת' בייל וכריסטיאנו רונאלדו, נראה כמעט בלתי־נמנע שריאל תצליח לייצר כמה מצבים טובים במתפרצות בזמן שבאיירן תלחץ קדימה. ניצול של אפילו אחד מהם יעשה את ההבדל.
3. לשמור את רובן רחוק מהשער. כשבאיירן עברה את מנצ'סטר יונייטד ברבע הגמר, זה קרה בעיקר בזכות הנחישות של ההולנדי, שלקח את הכדור והניע את המשחק. אבל אם הוא נדחק לאחור ומנסה לשחק לבד (מה שקורה לא מעט), היעילות שלו פוחתת באופן ניכר – והוא גם הופך מאוד מתוסכל ועצבני.
האקס־פקטור שלי: זוהי עונה מעולה של מודריץ', ששידרג מאוד את היכולת ההגנתית שלו והפך לקשר אחורי מושלם. הערב רוב העבודה שלו תהיה בחצי המגרש של קבוצתו, אבל חשוב שייגע בכדור כמה שיותר ביציאה קדימה. שם ייכנסו לפעולה העיניים והרגליים שלו. כדור עומק אחד שלו לסילונים של ריאל יכול לגמור את באיירן.
הרכב משוער (3־3־4): איקר קסיאס; דניאל קרבחאל, פפה, סרחיו ראמוס, פאביו קואנטראו; צ'אבי אלונסו, אסייר אייארמנדי, לוקה מודריץ'; כריסטיאנו רונאלדו, גארת' בייל, קארים בנזמה.
ynet ספורט ברשתות החברתיות: