שרירי העיניים: מה תפקידם ומתי עלולה להיות בעיה?
נודעת חשיבות רבה לאתר בשנים הראשונות שלאחר היוולדו של התינוק בעיות שקשורות בשרירי העיניים. אילו בעיות עלולות להתעורר ואיזה טיפול יכול לסייע?
נודעת חשיבות רבה לאתר בשנים הראשונות שלאחר היוולדו של התינוק בעיות שקשורות בשרירי העיניים. הזמן מהווה גורם מרכזי שיכול לסייע בשיפור של הבעיה.
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
קיימים שלושה מצבים בהם קיימת בעיה: א.בשרירי העיניים מאוזנים ב.נטייה לפזילה ג.פזילה
בשבועות הראשונים שלאחר היוולדו של התינוק לא אחת נשמעת אמא מודאגת שאומרת שבנה פוזל. בשבועות ובחודשים הראשונים מנסה התינוק לפתח את הקואורדינציה שבין שרירי העיניים והמוח.
נודעת חשיבות רבה מאוד לפנות לרופא עיניים מומחה לילדים שיבדוק ויקבע בשלבים הנכונים במה במדובר על מנת להחליט האם להמתין או לנקוט בטיפול המתאים בבעיות של עין עצלה פזילה סמויה ופזילה.
עוד על בריאות העיניים
קטרקט: הסיבות להיווצרותו והטיפול שיעזור
למה כואבות העיניים כשיש מיגרנה? עדשות מולטיפוקל: איך נעשית ההתאמה למשתמש?
הטיפול המתאים
הטיפול יכול להיעשות בדרכים שונות :א. בכיסוי עין ב.עדשות משקפיים ג.תרגילי עיניים ד.ניתוח.
במקרים מסוימים הטיפול יכול להצליח ובמקרים אחרים יכולים להגיע לתוצאות מקסימליות שבהן עדין נותרת הבעייה ברמות שונות:
א.עין עצלה יכולה להשאר חלשה ביחס לעין הטובה יותר אולם חשוב להדגיש שבמידה ואותה עין לא תטופל בזמן היא עלולה להיות חלשה עוד יותר ולכן חשוב שתטופל מוקדם ככל האפשר.
ב.נטיה לפזילה יכולה להיות ברמות שונות שרובנו מתגברים עליה.אבל במקרים מסוימים עדין מורגשת בריחת העיניים במיוחד כשאנחנו עייפים.
ג.פזילה
הראייה הבינוקולרית-הדו עינית- חשובה מאוד לשם תקינות ראיית העומק ותלת המימד. בשימוש בעין אחת לא ניתן לקבל את האפקט הנדרש לראיית תלת מימד בשימוש במשקפי תלת מימד.
המוח שאמור לקבל את התמונות משתי העיניים מקבל תמונה אחת שלא מספיקה על מנת ליצוראת הראייה התלת מימדית.
קיימים אנשים שעקב הזנחה וחוסר מודעות לא טופלו ולא מודעים לבעיה שקיימת במיוחד כשמדובר בבעיה שלא נראית או לא מורגשת כמו פזילה סמויה ולכן מאוד חשוב לפנות לאופטומטריסט מוסמך שבתהליך הבדיקות שהוא מבצע הוא יכול לקבוע מה מצב הראייה, ולתת הנחיות או פתרונות ובהתאם לצורך להפנות לרופא עיניים או להפנות לאורטופטיסט.
במקרים בהם הבעיה קשורה לאורטופטיסט לאחר בדיקה,איבחון הבעיה וכמבן בהתיחס לגיל הפצינט הוא יכול להחליט על אפשרויות שונות כמו תרגילי עיניים, עדשות משקפיים, פריזמות.
לסיכום,
ככל שאנחנו מטפלים בעניין הנ"ל בגיל צעיר יותר יש אפשרות לטפל בבעיה בצורה טובה יותר כדי לשפר ולמנוע בעיות פזילה ולשפר עין עצלה. רופא העיניים המומחה יבחר את דרך הטיפול בניתוח, מרשם או הפנייה לאורטופטיסט שיקבע לפי הצורך התאמת משקפיים או תרגילי עיניים הנדרשים לצורך טיפול בבעיה.
יש לציין שאם אכן הבעיה קשורה לאורטאופטיקה יש לאורטופטיסט דרכים שונות לעזור בפתרון הבעיה. במקרים מסוימים אכן נפתרת הבעיה ובמקרים אחרים עדיין יש שסובלים מבריחת העיניים והדבר מורגש בצורה יותר בולטת כשהאדם חש עייפות.
אדם שסובל מבריחת עיניים או מפזילה יכול להנות פחות או בכלל לא להנות בצפייה בסרטי תלת מימד באמצעות משקפי תלת מימד הדורשים מאתנו ראייה דו עינית.
כמו כן, חשוב לציין אדם שנבדק אצל אופטומטריסט מוסמך עובר בדיקות שונות שחלקן מתיחסות לבעיות שקשורות לתפקודי שרירי העיניים ויקבל את ההמלצות בהתאם.
הכותב הוא אופטומטריסט מוסמך