כך תתמודדו עם מבחני לשכת עורכי הדין
בחינת לשכת עורכי הדין שתתקיים מחר הופכת לקשה יותר עם השנים. על מנת להקל עליכם ביקשנו את עצות המומחים לסיוע בהתמודדות עם שאלות אמריקאיות
ביום חמישי תתקיים הבחינה בכתב של לשכת עורכי הדין. כ-3,000 מתמחים יצעדו אל עבר ביתני ענק בגני התערוכה ויצטופפו במשך מספר שעות. הם ינסו להקיף בעיגול את התשובה הנכונה ל-100 שאלות אמריקאיות, שדרגת הקושי שלהן רק עולה משנה לשנה. כדי להקל ולו במעט על הסיוט של כל מתמחה, ריכזנו את עצות המומחים להתמודדות עם שאלונים מסוג זה.
עוד בערוץ הלימודים של ynet:
גרה עם ההורים. לומדת אומנות בשביל הנפש
הסטודנטיות משתלבות בתחום טכנאות הגז
מלגות של אלפי דולרים ללימודים בחו"ל
הימנעו מהדחף להציץ בתשובות
"הטיפ המשמעותי ביותר הוא להסתיר את התשובות בזמן שקוראים את השאלה פעמיים ומבינים אותה היטב" אומר עו"ד אייל ננר, מנהל פעילות "המתמחה". "אם יודעים את התשובה, מומלץ לרשום אותה לצד השאלה, ורק לאחר מכן לחפש אותה בין האופציות לתשובות. החלופות נועדו לבלבל ולהוריד לנו את הביטחון גם בתשובות שאנו בטוחים בהן".
קראו את כל התשובות
עו"ד אפי דלומי, מנכ"ל חברת מחשבות מייעץ: "חשוב מאוד לעבור על כל התשובות, גם אם כבר זיהינו את התשובה הנכונה. יכול להיות שפתאום נגלה שיש תשובה יותר נכונה, או שאחת התשובות תגלה לנו שבכלל לא הבנו את השאלה נכון".
לשים לב למילה "לא"
"יש לא מעט שאלות בבחינה שכוללות את המילה 'אינו' או 'לא'", מציין דלומי. "אלו שאלות מאוד מטעות, ולכן חשוב לזכור להדגיש את מילת השלילה היטב בגוף השאלה. הסימון חשוב, מפני שלעיתים בסוף הבחינה כשאנו חוזרים על כל השאלות בקריאה מרפרפת, אנחנו יכולים לשכוח שמדובר היה בשאלת שלילה, ולתקן את התשובה הנכונה המקורית שלנו לשגיאה".
לא להתעכב על שאלה קשה
"זכרו כי לשאלה קלה ולשאלה קשה אותו הניקוד בדיוק. לכן, אל תתעכבו זמן רב על שאלות קשות או מסורבלות. חבל שתפסידו זמן על שאלה שהסיכוי לענות עליה הוא נמוך יחסית", אומר אייל נגר ומוסיף, כי "מוטב להקדיש את הזמן הנותר לפתרון שאלות קלות בהרבה, המופיעות בהמשך".
היזהרו משאלות קלות
ננר: "ישנה נטייה לחשוב שהשאלה קלה מדי, להתחכם ולסמן את התשובה היותר מורכבת. כלומר, אל תחפשו באופן מאולץ את הטריק או את התחכום בכל שאלה. אמנם קיימות בבחינה שאלות מתחכמות, אך מרבית השאלות הן בדרגת קושי בינונית, ויש גם לא מעט שאלות שהן אף בדרגת קושי קלה".
ציירו את השאלה בצד
דלומי: "יש שאלות מורכבות שכוללות שמות רבים, מקומות, תאריכים וסכומי כסף. רשמו לכם בצד תרשימי זרימה קצרים ורצף אירועים שיסייעו לכם להבין מי נגד מי בשאלה, בטרם אתם ניגשים לפתור אותה".
לא יודעים את התשובה? אלימינציה
דלומי: "אלימינציה היא פסילה מושכלת של תשובות שלא סביר שיהיו נכונות. לרוב יש שתי חלופות שניתן לפסול. בדרך כלל מדובר בתשובות שמעולם לא נתקלנו בהם בחומר הלימוד (בהנחה שלמדנו היטב). תשובות שלא סבירות כנכונות הן תשובות שכוללות מילים קיצוניות כמו 'תמיד', ו'לעולם לא'. שימו לב שאם יש שתי תשובות שהן כמעט זהות, אז סביר להניח שהתשובה הנכונה היא אחת מהן. שיטה זו של "הימור מושכל" מומלצת רק כשאיננו יודעים כלל את התשובה, ועדיפה על פני הימור עיוור מבין 4 תשובות. היא מצמצמת לנו את האפשרויות ומעלה את סיכויי הניחוש".
היזהרו ממקצה שיפורים של הרגע האחרון
ננר: "ניסיון העבר מלמד ששינויים אימפולסיביים של הרגע האחרון, עלולים להוביל לשגיאות. לכן, ככלל, עדיף להשאיר את התשובה המקורית שסימנתם, שנסמכת על הזיכרון הבסיסי שלכם ועל האינטואיציה הראשונית, ולא להחליפה לטעות, מתוך לחץ. אבל, אם בעת הקריאה השנייה, גיליתם פתאום פרט שלא הבחנתם בו קודם, או שבמהלך הבחינה התשובה צצה לכם, כדאי במקרה זה לתקן את התשובה".
השאירו זמן לבדיקת הסימונים
ננר: "לכל בחינה מצורף טופס אליו מסמנים את התשובות. בסוף הבחינה ודאו שסימנתם את התשובות נכון בכל 100 השאלות. מניסיון, לעיתים בזמן לחץ מדלגים על שאלה וממשיכים בסימון שגוי לאורך כל הטופס. ה"סטייה" הזו יכולה לגרום לכישלון מוחץ בבחינה. לכן, אין לזלזל בעניין הטכני של הסימון, ואף מומלץ להשתמש בסרגל לאורך כל הבחינה, כדי למנוע טעות נגררת".