שתף קטע נבחר

 

1 במאי הגדול מאז ברה"מ: 100,000 במוסקבה

סיפוח קרים, המשבר באוקראינה והעידוד של פוטין לפטריוטיזם הביאו לחגיגות חג הפועלים שכמותן לא ידעה רוסיה מאז 1991. המוני דגלים בכיכר האדומה

כמאה אלף בני אדם משתתפים בצהריים (יום ה') בחגיגות 1 במאי, חג הפועלים, בכיכר האדומה במוסקבה. זו הפעם הראשונה שהמצעד השנתי נערך בכיכר המפורסמת ביותר של מוסקבה, ליד הקרמלין, מאז קריסת ברית המועצות ב-1991, ויש הרואים בכך עוד סימן לניסיון של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, להחזיר את ארצו לימי הזוהר שלה.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

בהתאם למסורת של העידן הסובייטי, צעדת 1 במאי אורגנה על-ידי ארגוני עובדים והיא מהווה הצדעה לאדם העובד. עם זאת, ההפגנה נוצלה גם לחגיגות הסיפוח של רוסיה את חצי האי קרים האוקראיני ונתפשת כחלק ממאמציו של פוטין לחזק את התחושות הפטריוטיות ברוסיה. הצועדים נשאו בין השאר שלטים שעליהם נכתב "בואו ניסע לקרים לחופשה" ו"פוטין צודק".

דגלי רוסיה בכיכר האדומה, היום (צילום: EPA) (צילום: EPA)
דגלי רוסיה בכיכר האדומה, היום(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

קומוניסט עם תמונות סטאלין ולנין (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קומוניסט עם תמונות סטאלין ולנין(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

דגלי רוסיה הונפו בקהל. בשנים קודמות ניסו קומוניסטים ואחרים לשחזר את מסורת הצעדות של 1 במאי במרכז מוסקבה, אולם מספרם הלך והידלדל. גם במזרח אוקראינה, מרכזה של האוכלוסייה הפרו-רוסית במדינה, נערכו היום צעדות 1 במאי בסימן הזדהות עם משטרו של פוטין.

גם בדונייצק שבמזרח אוקראינה חגגו עם דגלי רוסיה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גם בדונייצק שבמזרח אוקראינה חגגו עם דגלי רוסיה(צילום: AFP)

עימותים באיסטנבול, היום בצהריים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עימותים באיסטנבול, היום בצהריים(צילום: AFP)
 

מוקד בולט שני של הפגנות 1 במאי היום הוא איסטנבול, שם פרצו עימותים בין המשטרה לבין אלפי מפגינים שהפרו את האיסור שהטילה

הממשלה על עריכת הפגנות לרגל 1 במאי. בכיכר טקסים, שהייתה מרכז העימותים בין מתנגדי ראש הממשלה רג'פ טאיפ ארדואן לבין כוחות הביטחון בשנה שעברה, ירתה המשטרה גז מדמיע והשתמשה בזרנוקי מים.

 

מפגינים התאספו היום בנקודות שונות ברחבי איסטנבול וכן בערים אחרות ברחבי טורקיה. לפני שהוכרז כחג לאומי ב-2009, 1 במאי היה בטורקיה יום שבו התגלעו במשך שנים עימותים ברחבי טורקיה. כיכר טקסים עצמה נחשבת לסמל של תנועת העבודה בטורקיה. ב-1977 נהרגו שם 34 בני אדם במהלך עצרת ל-1 במאי, כשאש נפתחה לעבר הקהל מבניין סמוך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
דגלים קומוניסטיים, הבוקר במוסקבה
צילום: רויטרס
מומלצים