הסקייטבורד משתלט על תל אביב. צפו
חשבתם שהסקייטבורד נותר תקוע באייטיז יחד עם פאקמן? טעיתם בגדול. דרך אירוע סקייטבורדינג מיוחד בנמל תל אביב נחשפנו לתחייתו המחודשת של הענף בישראל
הסצנה האיקונית ההיא מיתגה את הסקייטבורד כאחד מהסמלים המובהקים של שנות השמונים. אך גם היום, 29 שנים לאחר ש"בחזרה לעתיד" עלה לראשונה לאקרנים וכשג'יי פוקס מחלטר בסדרה אוטוביוגרפית, עדיין לא נס לחו של אותו לוח עץ בעל ארבעת הגלגלים.
צפו בביצועים של הסקייטרים
עדות למעמדו האיתן של הסקייטבורד אפשר היה לראות ביום רביעי האחרון בנמל תל-אביב. חמישה מהסקייטרים הטובים בארץ, הציגו לקהל הרחב את ביצועיהם על גבי רמפות במתקן מיוחד שהוצב במקום לכבוד פתיחתה של החנות החדשה של מותג הגלישה והסקייטבורד, VANS.
את מה שלמדו כילדים בפארק הציבורי בימים בהם מי שלא החזיק בסקייטבורד לא היה קיים, הם שיכללו לכדי ביצועים מרהיבים, קפיצות מפחידות מעל גדרות, ושלל היפוכים למיניהם הזוכים לשמות כמו: "אולי", "פאוורסלייד", "ביג ספין", ושאר מונחים אשר נראים כלקוחים מספר שירה פרי עטם של בלינק 182.
"סקייטבורד זה ספורט לכל דבר, אבל אנחנו מתעקשים לא לקרוא לו כך, שכן מדובר בשילוב של ספורט, אמנות ולייף-סטייל", הסביר לי אבי לוזיה (36), משועלי הסקייטבורד הוותיקים בישראל. בניגוד לנערים רבים אשר זרקו את הסקייטבורד בארון לצד מכנסי הבאגיז רגע לפני גיוסם לצבא, לוזיה החליט להפוך את התחביב האהוב עליו לקריירה.
מיד עם שחרורו מצה"ל הוא נסע לארצות הברית, גייס לעצמו ספונסרים והחל להתחרות בסבב המקצועני, יחד עם כל אגדות הענף. אפילו את טוני הוק המוכר לחלקנו מסדרת משחקי המחשב המפורסמת על שמו הוא פגש באחת מהתחרויות. בשיאו דורג לוזיה במקום ה-15 בעולם וניצח בתחרויות יוקרתיות רבות.
ההיסטריה שתקפה את האמריקאים לאחר מתקפת הטרור של ה-11.9 גרמה לבעיות בחידוש הוויזה של לוזיה ואילצה אותו להישאר בארץ למשך מספר שנים. כשהצליח סוף סוף לטפל בעיה וחזר לארצות הברית, הוא חש כי כבר פספס את הרכבת בכל הקשור לקריירה המקצוענית שלו, אך את החלום להפוך את הסקייטבורד למרכז חייו הוא סירב לזנוח.
עם חזרתו לארץ החל לוזיה בהקמה של סקייטפארקים, מתקני ספורט ייעודים לתחום הסקייטבורד. הסקייטפארק הראשון בישראל נחנך בשכונת יד-אליהו כשלאירוע הפתיחה הגיעו 2,500 איש. מאז היה אחראי לוזיה על הקמתם של מתקנים רבים דומים ברחבי הארץ. כיום נערים רבים פוקדים את המתקנים הללו ובהם למעשה מתרכזת עיקר פעילו הסקייטבורדינג בארץ.
ייתכן ומדובר בהנחה סטריאוטיפית, אך אני מודה שכשהגעתי לאירוע המוקדש לסקייטבורד ציפיתי שהקו המוזיקלי המנחה יורכב בעיקר מלהקות כמו
The Offspring, NOFX, Sum 42 או שאר הרכבים עם מספרים חסרי פשר אשר מזוהים עם הסגנון המוזיקלי סקייט-פאנק. במקום זאת, ה-Dj הפתיע עם פסקול אקלקטי שכלל שילוב בין היפ-הופ, רוק, דאב ועוד. "היום סקייטבורד מסוגל להכיל כל מוזיקה, אפילו מוזיקה קלאסית וג'אז", אומר לוזיה.
לסיום אני מתעניין כיצד החברה מגיבה לעיסוקו בתחום, אשר לפחות בתפיסה הרחבה נחשב לכזה הפונה בעיקר לבני נוער. "בתפיסה הישראלית, סקייטבורד נראה ילדותי להרבה אנשים. לפעמים יש כאלו שלא מבינים למה אדם בגילי עם זקן נוסע על סקייטבורד, אבל מצד שני הרבה אנשים כבר התפתחו והפנימו. אני רואה היום אנשים בגיל 40 דוחפים סקייטבורד בשביל של האופניים".
ynet ספורט ברשתות החברתיות:
צפו בטניסאית שנפלה, המשיכה לשחק בישיבה וזכתה בנקודה
בקליפ אחד כל שערי כריסטיאנו רונאלדו במדי ריאל מדריד