איראן חסמה את וואטסאפ: "צוקרברג ציוני"
צנזור הודיע ששירות המסרים הפופולארי נסגר כי בעליו הטרי יהודי. האיראנים חוששים מעוד השבתות: "חמינאי מבין את כוח הרשתות החברתיות"
איראן חסמה את הגישה לשירות המסרים המיידיים וואטסאפ, משום שהיישום בבעלות מארק צוקרברג, "אמריקני ציוני". כך דיווחה אמש (יום ו') רשת "פוקס ניוז" האמריקנית.
עוד חדשות מהעולם :
למען השם: שיטת בלבול הבוחרים בהודו
עכשיו זה מדעי: כך תנצחו באבן נייר ומספריים
סוד החול: כך בנו המצרים את הפירמידות?
לפני חודשיים קנתה פייסבוק של צוקרברג את וואטסאפ ב-19 מיליארד דולר. ראש הוועדה לפשיעה באינטרנט, עבדולסמאד חורמדאבי, אמר כי הסיבה לחסימה היא "הרכישה של וואטסאפ על ידי מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג, שהוא אמריקני ציוני". מפייסבוק לא נמסרה תגובה.
האפליקציה פופולארית בקרב האיראנים, שמתכתבים גם עם חבריהם מעבר לים. כעת חוששים באיראן מחסימה עתידית של פייסבוק, וייבר ואינסטגרם. חורמדאבי אמר כי כרגע אין כוונה לסגור עוד רשתות חברתיות ויישומים, אך ציין שייתכן שהדבר יעשה בהמשך.
בשיחה עם "פוקס ניוז" אמר בלוגר איראני כי המשטר מנסה לבחון את כוחה של הרשת החברתית. "משמרות המהפכה רואות את הרשתות החברתיות האלה כאיום מרכזי בגלל שיש ביקוש של צעירים והממשלה מודאגת בגלל החלפת המידע", סיפר הבלוגר שביקש לא להזדהות. "המנהיג העליון חמינאי ועמיתיו הבינו את הכוח ואת הפוטנציאל של הרשתות האלה אחרי ההתקוממות של ה'מהפכה הירוקה' ב-2009".
ה"מהפכה הירוקה" היא תנועה שקמה באיראן אחרי הבחירות ב-2009, במטרה להפיל את שלטונו של הנשיא מחמוד אחמדינג'אד. רבים מתומכי התנועה היו צעירים, והיא
כונתה גם "מהפכת הטוויטר".
הרשתות החברתיות שימשו כלי ראשי לארגון הפגנות המחאה נגד המשטר, שבהן נהרגו עשרות בני אדם ומאות נפצעו. מאז הפכה הגישה לפייסבוק ולטוויטר קשה, למרות שהרשתות החברתיות חביבות על בכירי הממשל. הנשיא חסן רוחאני, למשל, ידוע כ"צייצן" מושבע וחושב שפייסבוק זו "תופעה מבורכת".