חשש מחיסולים: 'להשאיר את דומרני בהפרדה'
ראש ארגון הפשע מוחזק בהפרדה שנה וחצי, בפרקליטות ימליצו גם לא לאפשר לו לקבל שיחות טלפון. בינתיים באשקלון, תוגברה האבטחה סביב ראש העיר
בפרקליטות מתעקשים להחזיק את העבריין שלום דומרני בהפרדה מחשש לגל חיסולים נוספים בעולם התחתון. דומרני כלוא בהפרדה מנובמבר 2013, והיום (א') הגישה הפרקליטות בקשה לבית המשפט בבאר שבע להותיר אותו בהפרדה, מחשש לחייהם של אחרים וכדי למנוע עבירות אחרות במסגרת ארגון הפשיעה שבראשו הוא עומד.
סיפורים חמים נוספים - בפייסבוק שלנו
תנאי ההפרדה בשב"ס קשים ביותר, העצור מוחזק בתא קטן, ללא חלון, הוא מבודד ומנותק מהעולם החיצון ורשאי לצאת לחצר רק לזמן קצר.
בפרקליטות טוענים כי לדומרני מעמד בכיר בעולם העברייני והארגון שבראשו הוא עומד ממשיך לעבוד גם כשהוא במעצר. נציגי המדינה הוסיפו כי הארגון מסוכסך עם ארגוני פשע אחרים. בשנת 2012 נעשה ניסיון לחסל את דומרני, ולאחרונה התקבל מידע חסוי על כוונות של ארגונים יריבים לפגוע בו. עוד הוזכר כי מקורבים לארגונו נפלו קורבן לחיסולים ופיצוצים.
מלבד זאת, במשטרה מתכוונים להמליץ כי דומרני לא יקבל שיחות טלפוניות למעט עם בני משפחתו וסנגוריו, ובנוסף יישללו ממנו ביקורים של מי שאינו קרוב משפחה מדרגה ראשונה.
עורכת דינו של דומרני ליה פלוס אמרה כי "בקשת המדינה מופרכת במקרה הטוב, ושקרית במקרה הפחות טוב. נגיב על כך בבית המשפט, אך בשום פנים ואופן לא נאפשר למדינה לזרות חול בעיני בית המשפט בהשמצות בלתי מבוססות כלפי מרשי". עורכת הדין הוסיפה כי תתנגד בתוקף לשלילת זכויות בסיסיות של דומרני בסמוך לדיון בתנאי ההפרדה כתרגיל טקטי שנועד לשבור את רוחו.
ובתוך כך, באשקלון, ממוקדי הפעילות לכאורה של דומרני, תוגברה האבטחה סביב ראש העיר איתמר שמעוני. בימים האחרונים הוצמד לשמעוני מאבטח חמוש צמוד ובכניסה לביתו הוצב ביתן שמירה. בנוסף, תוגברו הסיורים סביב בית הוריו ומוסדות החינוך שבהם שוהים ילדיו. גם רעייתו נמצאת תחת פיקוח אבטחה, אם כי איננה מסתובבת עם מאבטחים.
ההחלטה התקבלה לאחרונה במשטרת מרחב לכיש בשל מידע מודיעיני שהגיע ולפיו גורמים עברייניים מעוניינים לפגוע בראש העיר. שמעוני חתם על צווי הריסה נגד עסקים לא חוקיים, שככל הידוע למשטרה נמצאים בבעלות משפחות פשע באזור אשקלון.
לאחרונה פועלת עיריית אשקלון בשיתוף המשטרה נגד בעלי עסקים בדרך של הטלת קנסות, הריסות וצווי סגירה. "הפגיעה הקשה ביותר לארגוני הפשיעה היא פגיעה בכיס שלהם, כלומר בעסקים שלהם שלרוב לא חוקיים", אמר גורם במשטרה. "הדרך לעצור אותם מלבצע פשעים אלימים היא לפגוע במקורות ההכנסה שלהם. לכן, באופן טבעי, כשאנחנו מובילים מדיניות כזאת, יש כמובן מתיחות שעלולה להתפרץ ולכן יש לספק הגנה למי שדרוש".