טבעוני על הבוקר: 4 מתכונים
ארוחה טבעונית זה לחם עם קצת ריבה? אז זהו שלא! רביעיית מתכונים טבעונים שכיף לפתוח איתם את היום: גבינת פטה ושקדים, גליל גבינת קשיו מתובל, שקשוקת טופו וגם יוגורט סויה בטעם וניל עם גרנולה - לקינוח
גבינת פטה שקדים - מתכון בסיסי
ערכים תזונתיים למנה: 179 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 17 גרם שומן
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- מבנגקוק באהבה: 5 מתכונים עם מחית קארי
- כל כדור - זלטאן: שבדיה, סיפור טעים
- נשנושי מונדיאל: 5 מתכונים לאירוח
גיוון:
ניתן להוסיף לתערובת הגבינה אגוזים קלויים קצוצים, עשבי תיבול או כל תוספת שתרצו.
המרכיבים ל־8 מנות:
2 כפות שמן זית
1.5 כוסות שקדים מולבנים וטחונים, שהושרו במים למשך הלילה - אפשר להחליף בקמח שקדים
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס מים או יין לבן יבש
2 שיני שום כתושות
1/4 1 כפיות מלח
להגשה:
2 כפות שמן זית
4 עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות
אופן ההכנה:
- מעבירים את המרכיבים לקערת בלנדר, ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת חלקה. אם התערובת סמיכה מדי, אפשר להוסיף מעט מים או יין לבן.
- מרפדים מסננת רשת ב-3 שכבות בד גבינה או משתמשים בחיתול. מעבירים את התערובת למסננת, סוגרים את הקצוות של הבד לחבילה ומהדקים בגומי. משאירים במקרר ל־12 שעות.
- מחלצים את הגבינה מהבד והופכים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אין צורך להשטיח). אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהגבינה יציבה מלמעלה. מוציאים, מביאים לטמפרטורת החדר ומקררים.
- הגשה: מערבבים 2 כפות שמן זית עם בזיליקום (או עשב תיבול אחר), מחממים כדקה במיקרוגל או בסיר קטן ויוצקים על הגבינה, שמוצקה מבחוץ ורכה מבפנים.
גליל גבינת קשיו מתובל
ערכים תזונתיים לפרוסה: 64 קלוריות, 2 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 6 גרם שומן
גיוון:
אפשר לגלגל את הגליל בעשבי תיבול קצוצים לפי טעמכם.
המרכיבים לגליל (16 פרוסות):
3/4 כוס אגוזי קשיו
1/4 כוס שמן קנולה
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
1 כף גרגרי פלפל שחור כתושים גס, שמיר טרי או פפריקה
בד גבינה - להשיג בחנויות אוכל מתמחות
אופן ההכנה:
- שמים את אגוזי הקשיו בקערה ומכסים ב־7 ס"מ מים. מכסים ומשרים ללילה. מסננים, שוטפים ומסננים שוב.
- מעבדים את האגוזים, השמן, מיץ הלימון, המלח ו-2 כפות מים בבלנדר 5 דקות בפולסים קצרים, עד שהתערובת חלקה. מרטיבים 3 שכבות של בד גבינה, ומרפדים במסננת שמונחת מעל קערה. מעבירים את התערובת לתוך הבד, מקפלים את הבד מעל הגבינה ומניחים למשך 12 שעות במקרר. מסננים ומקררים בבד הגבינה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מוציאים את הגבינה מהמקרר, ובעודה בתוך הבד יוצרים ממנה גליל באורך 15 ס"מ. סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהגליל מוצק אך לא קשה. מצננים ומקררים במשך כ-4 שעות או עד שהגבינה מוצקה.
- הגשה: מפזרים את הפלפל הכתוש, השמיר או הפפריקה על צלחת, פותחים את הבד ומגלגלים עליהם את הגליל. מגישים מיד.
שקשוקת טופו
ערכים תזונתיים למנה: 230 קלוריות, 18 גרם פחמימות, 12 גרם חלבון, 13 גרם שומן
המרכיבים ל־2 מנות:
250 גרם טופו
2+2 כפיות שמן זית
1/2 כפית כורכום
1+2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
1 בצל בינוני קצוץ
1/2 פלפל ירוק או כתום, חתוך לקוביות קטנות
2 כפות פלפל ירוק חריף, קצוץ דק - לא חובה
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית פפריקה
1/2 כוס תרד טרי, קצוץ גס
400 גרם עגבניות מרוסקות או 300 גרם עגבניות טריות מקולפות, חתוכות לקוביות
לקישוט:
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- מייבשים קובייה של טופו ומניחים על משטח חיתוך. פורסים לאורך לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. קורצים כ־2 עיגולים מכל פרוסה בעזרת חותך עוגיות בקוטר 4 ס"מ (שומרים את שאר הטופו לתבשיל מוקפץ אחר, או קוצצים ומוסיפים לשקשוקה).
- מחממים 2 כפיות שמן במחבת קטנה בקוטר 20 ס"מ ומוסיפים את הכורכום תוך כדי בחישה, עד שהשמן מתחיל לבעבע. מוסיפים שן שום כתושה אחת ואת עיגולי הטופו ומטגנים 3 דקות מכל צד, עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת.
- מחממים באותה המחבת את 2 כפיות השמן הנותרות, ומטגנים את הבצל על אש בינונית. מוסיפים 2 שיני שום, קוביות פלפל, פלפל חריף, כמון, פפריקה, תרד ועגבניות ומבשלים כ־8 דקות תוך כדי בחישה.
- מוסיפים בעדינות את עיגולי הטופו לסיר, מכסים ומבשלים 10 דקות. מקשטים בפטרוזיליה או בכוסברה קצוצה.
יוגורט סויה בטעם וניל עם גרנולה
ערכים תזונתיים למנה עם גרנולה: 180 קלוריות, 26 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 7 גרם שומן. ללא גרנולה: 130 קלוריות, 17 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 6 גרם שומן
המרכיבים ל־8 מנות:
200 גרם טופו רך
3 כפות שמן צמחי
1/4 כוס חלב שקדים - אפשר להחליף ב-חלב אורז או מים
1כף סירופ אגבה
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
להגשה:
100 גרם גרנולה, ללא גלוטן
1 בננה, חתוכה לקוביות
3 תפוחי עץ, חתוכים לקוביות
2 כוסות תותים, חתוכים לפרוסות
אופן ההכנה:
- מעבדים את כל המרכיבים פרט לגרנולה ולפירות, במעבד מזון. אם המרקם סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס חלב שקדים, חלב אורז או מים, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. שומרים בקירור.
- מגישים בקעריות אישיות עם מעט גרנולה ופירות.
"מבשלים טבעוני", הוצאת מגזין מנטה, 193 עמודים. להשיג באתר