שתף קטע נבחר
 

טבעוני על הבוקר: 4 מתכונים

ארוחה טבעונית זה לחם עם קצת ריבה? אז זהו שלא! רביעיית מתכונים טבעונים שכיף לפתוח איתם את היום: גבינת פטה ושקדים, גליל גבינת קשיו מתובל, שקשוקת טופו וגם יוגורט סויה בטעם וניל עם גרנולה - לקינוח

גבינת פטה שקדים  - מתכון בסיסי

 

ערכים תזונתיים למנה: 179 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 17 גרם שומן

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

גיוון:

ניתן להוסיף לתערובת הגבינה אגוזים קלויים קצוצים, עשבי תיבול או כל תוספת שתרצו. 

 

המרכיבים ל־8 מנות:

2 כפות שמן זית

1.5 כוסות שקדים מולבנים וטחונים, שהושרו במים למשך הלילה - אפשר להחליף בקמח שקדים

1/4 כוס מיץ לימון

1/2 כוס מים או יין לבן יבש

2 שיני שום כתושות

1/4 1 כפיות מלח

 

להגשה:

2 כפות שמן זית

4 עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות

 

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את המרכיבים לקערת בלנדר, ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת חלקה. אם התערובת סמיכה מדי, אפשר להוסיף מעט מים או יין לבן.
  2. מרפדים מסננת רשת ב-3 שכבות בד גבינה או משתמשים בחיתול. מעבירים את התערובת למסננת, סוגרים את הקצוות של הבד לחבילה ומהדקים בגומי. משאירים במקרר ל־12 שעות.
  3. מחלצים את הגבינה מהבד והופכים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אין צורך להשטיח). אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהגבינה יציבה מלמעלה. מוציאים, מביאים לטמפרטורת החדר ומקררים.
  4. הגשה: מערבבים 2 כפות שמן זית עם בזיליקום (או עשב תיבול אחר), מחממים כדקה במיקרוגל או בסיר קטן ויוצקים על הגבינה, שמוצקה מבחוץ ורכה מבפנים.

 

גליל גבינת קשיו מתובל

 

ערכים תזונתיים לפרוסה: 64 קלוריות, 2 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 6 גרם שומן

 

גיוון:

אפשר לגלגל את הגליל בעשבי תיבול קצוצים לפי טעמכם.

 

המרכיבים לגליל (16 פרוסות):

3/4 כוס אגוזי קשיו

1/4 כוס שמן קנולה

2 כפות מיץ לימון

1 כפית מלח

1 כף גרגרי פלפל שחור כתושים גס, שמיר טרי או פפריקה

בד גבינה - להשיג בחנויות אוכל מתמחות

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את אגוזי הקשיו בקערה ומכסים ב־7 ס"מ מים. מכסים ומשרים ללילה. מסננים, שוטפים ומסננים שוב.
  2. מעבדים את האגוזים, השמן, מיץ הלימון, המלח ו-2 כפות מים בבלנדר 5 דקות בפולסים קצרים, עד שהתערובת חלקה. מרטיבים 3 שכבות של בד גבינה, ומרפדים במסננת שמונחת מעל קערה. מעבירים את התערובת לתוך הבד, מקפלים את הבד מעל הגבינה ומניחים למשך 12 שעות במקרר. מסננים ומקררים בבד הגבינה.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מוציאים את הגבינה מהמקרר, ובעודה בתוך הבד יוצרים ממנה גליל באורך 15 ס"מ. סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהגליל מוצק אך לא קשה. מצננים ומקררים במשך כ-4 שעות או עד שהגבינה מוצקה.
  4. הגשה: מפזרים את הפלפל הכתוש, השמיר או הפפריקה על צלחת, פותחים את הבד ומגלגלים עליהם את הגליל. מגישים מיד.

 

 (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
(צילום: יוסי סליס)

 

שקשוקת טופו

 

ערכים תזונתיים למנה: 230 קלוריות, 18 גרם פחמימות, 12 גרם חלבון, 13 גרם שומן

 

המרכיבים ל־2 מנות:

250 גרם טופו

2+2 כפיות שמן זית

1/2 כפית כורכום

1+2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור

1 בצל בינוני קצוץ

1/2 פלפל ירוק או כתום, חתוך לקוביות קטנות

2 כפות פלפל ירוק חריף, קצוץ דק  - לא חובה

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית פפריקה

1/2 כוס תרד טרי, קצוץ גס

400 גרם עגבניות מרוסקות או 300 גרם עגבניות טריות מקולפות, חתוכות לקוביות

 

לקישוט:

פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מייבשים קובייה של טופו ומניחים על משטח חיתוך. פורסים לאורך לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. קורצים כ־2 עיגולים מכל פרוסה בעזרת חותך עוגיות בקוטר 4 ס"מ (שומרים את שאר הטופו לתבשיל מוקפץ אחר, או קוצצים ומוסיפים לשקשוקה).
  2. מחממים 2 כפיות שמן במחבת קטנה בקוטר 20 ס"מ ומוסיפים את הכורכום תוך כדי בחישה, עד שהשמן מתחיל לבעבע. מוסיפים שן שום כתושה אחת ואת עיגולי הטופו ומטגנים 3 דקות מכל צד, עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת.
  3. מחממים באותה המחבת את 2 כפיות השמן הנותרות, ומטגנים את הבצל על אש בינונית. מוסיפים 2 שיני שום, קוביות פלפל, פלפל חריף, כמון, פפריקה, תרד ועגבניות ומבשלים כ־8 דקות תוך כדי בחישה.
  4. מוסיפים בעדינות את עיגולי הטופו לסיר, מכסים ומבשלים 10 דקות. מקשטים בפטרוזיליה או בכוסברה קצוצה.

 

 (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
(צילום: יוסי סליס)

 

יוגורט סויה בטעם וניל עם גרנולה

 

ערכים תזונתיים למנה עם גרנולה: 180 קלוריות, 26 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 7 גרם שומן. ללא גרנולה: 130 קלוריות, 17 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 6 גרם שומן

 

המרכיבים ל־8 מנות:

200 גרם טופו רך

3 כפות שמן צמחי

1/4 כוס חלב שקדים - אפשר להחליף ב-חלב אורז או מים

1כף סירופ אגבה

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

 

להגשה:

100 גרם גרנולה, ללא גלוטן

1 בננה, חתוכה לקוביות

3 תפוחי עץ, חתוכים לקוביות

2 כוסות תותים, חתוכים לפרוסות

 

אופן ההכנה:

  1. מעבדים את כל המרכיבים פרט לגרנולה ולפירות, במעבד מזון. אם המרקם סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס חלב שקדים, חלב אורז או מים, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. שומרים בקירור.
  2. מגישים בקעריות אישיות עם מעט גרנולה ופירות.

 

 (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
(צילום: יוסי סליס)

 

 

"מבשלים טבעוני", הוצאת מגזין מנטה, 193 עמודים. להשיג באתר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
טבעונית. שקשוקת טופו
צילום: יוסי סליס
צילום: יוסי סליס
ספר הבישול החדש "מבשלים טבעוני"
צילום: יוסי סליס
מומלצים