שתף קטע נבחר
 

עושים שינוי בקליטת יהודי אתיופיה

במקום צעקות, יש לשנות תפישות. במקום לשווק מסכנות, יש לחשוף את ההצלחות. שינוי המדיניות מתחיל עכשיו וזה הזמן להצטרף למהלך

דרך חדשה היא לא רק כותרת או צירוף מילים חסרות תוכן. אותו יום בחודש מרס שפתח את התהליך החדש להתוויית מדיניות לשילובם המיטבי של יוצאי אתיופיה בחברה הישראלית הניב שיח אמיתי. כל יושבי השולחן העגול, החל בנציגי הממשלה, דרך נציגי ציבור מקרב הקהילה ועד אזרחים מן המניין, הפכו לשותפים אמיתיים שמשפיעים על מדיניות אחרת של הממשלה כולה. כאשר משרד החינוך מוכן לשנות תפישה וגם להקצות משאבים, הרי שיש אפשרות נדירה לשינוי אמיתי.

 

קל מאוד להציג כל הזמן את דו"ח מבקר המדינה וקל יותר להנציח כישלונות ולא הצלחות. האמת היא שכל מה שדו"ח מבקר המדינה מראה הוא שהמדיניות לא השיגה עד כה את מטרתה. זו השורה התחתונה. כבר כמה חודשים מתנהל במקצועיות תהליך חסר תקדים במדינת ישראל - תהליך היוועצות המוני. "הפטרון" כבר אינו פטרון. בתהליך הזה פוגשים ומתייעצים, שואלים מאות רבות של אזרחים שאינם רק נציגי ציבור בקרב הקהילה אלא אזרחים מן השורה. שבו הארגונים יושבים לשולחן עגול יחד עם נציגים מ-13 משרדי ממשלה - אנשי המקצוע שעוסקים יום יום בקיום מדיניות הממשלה ונושאים באחריות לנושאים השונים: חינוך, ביטחון פנים, קליטה, רווחה, תרבות, שיכון ובינוי ועוד.

 

עוד בערוץ הדעות של ynet:

יום הזיכרון לילדים האבודים / רעות גיא

עצמאות למשתמשי המריחואנה / שי (דשא) ויבורסקי

 

ארגונים שונים לא נכנסו לשולחנות עגולים למרות שאתר האינטרנט היה פתוח להרשמה מראש של כולם וחדרי הדיונים היו מלאים עד אפס מקום. אז כיצד ניתן לטעון שלא מדובר בתהליך פתוח? גם מתנגדים מוצהרים לקחו חלק כי זו בדיוק הייתה המטרה - הזדמנות להשתתף בקביעת מדיניות.

 

הטיעונים נגד משרד הקליטה הגורסים שהוא אינו המשרד שמסוגל להוביל את התהליך אינם מדויקים בלשון המעטה. לראשונה יושבים נציגי 13 משרדי הממשלה ופתוחים לשנות תפישות, נהלים, סדרי עדיפויות. איזה משרד מכיר את כל הסוגיות שעל הפרק יותר ממשרד הקליטה? כאשר הכול עולה לדיון, לרבות מה יהיה בתחום איזה משרד ממשלתי, מה יותר אמיתי מכך?

 

טבעי שלאחר שנים של אכזבות לא מבוטלות לצד הצלחות מסוימות יש חשדות והססנות, אך נדמה כי תהליך יותר שקוף ויותר משתף מזה לא היה בתולדות מדינת ישראל. ביצוע המדיניות שתיקבע במשותף הוא יעד עיקרי ומרכזי בדרך לשינוי לטובה במצבם של יוצאי אתיופיה בישראל.

 

הגיעה העת לא רק לצאת באשמה כלפי הממסד אלא לקחת אחריות משותפת. הגיעה העת לא רק להתריס אלא ליצור תוכן בשיתוף. במקום צעקות, יש לשנות תפישות. במקום לשווק מסכנות, יש לחשוף את העוצמות וההצלחות של בני הקהילה. הצגת מסכנות היא מקור הכנסה לאותם עמותות וארגונים אך בבקשה, לא על גבה של הקהילה.

 

אני, כאחד שצמח מלמטה ורכש ידע מקצועי עם השכלה מתאימה, מלווה את התהליך המתווה החדש, עוקב אחר המהלך ושותף מלא בתהליך ההתייעצות מראשיתו ועד יישומו. בטוחני שממשלת ישראל בהובלת משרד העלייה והקליטה וביחד עם כלל הציבור, ובפרט עם קהילת יוצאי אתיופיה, עושים את הדבר הנכון.

 

מכאן אני קורא לכולם לבוא ולהוביל את המדיניות החדשה ולא רק לבקרה, הרי זו אחריות משותפת.

 

אמיר תואבה, מנהל האגף לקליטת עולי אתיופיה במשרד העלייה והקליטה

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הפגנת מחאה של יוצאי אתיופיה
צילום: גיל יוחנן
אמיר תואבה
מומלצים