שתף קטע נבחר

בדרך לתואר שני: כך תצליחו ב-GMAT

סטודנטים המעוניינים להתקבל לתואר שני במנהל עסקים עסוקים בהכנות לבחינת ה-GMAT. ריכזנו עבורכם כמה טיפים שיסייעו לכם להתכונן בצורה יעילה וממוקדת, לוותר על נושאים מיותרים ולהבין את הלך הרוח של הבחינה

בקרוב תיסגר ההרשמה לשנת הלימודים הקרובה בפקולטות המבוקשות ללימודי MBA, וזהו בדיוק הזמן לגשת לבחינת ה-GMAT - בחינת הקבלה לתואר השני במנהל עסקים. ריכזנו עבורכם את הטיפים החיוניים ביותר – שאתם צריכים כדי להצליח בבחינה שתפתח את הדלת לקריירה הבאה שלכם.

 

עוד כתבות בערוץ הלימודים של ynet:

ההשקעה הכי נכונה שתעשו: תואר בכלכלה

גרה עם ההורים, לומדת אמנות בשביל הנפש

הסטודנטיות משתלבות בתחום טכנאות הגז

 

בחינת ה-GMAT הינה בחינה יחסית. המשמעות היא שכל נבחן נמדד ביחס לכלל הנבחנים האחרים בארץ ובעולם. הבחינה המלאה כוללת ארבעה פרקים: חיבור, חשיבה משולבת, כמותי ומילולי, ובהתאם לכך כל נבחן מקבל ארבעה ציונים נפרדים – ציון לכל פרק. בנוסף, את הפרק הכמותי והפרק המילולי משקללים לציון חמישי שנע בין 200 ל-800 נקודות.

 

ברוב מסלולי הלימוד בארץ דורשים רק את ציון הפרק הכמותי, ועבור נבחנים אלה ההכנה צריכה להתמקד בפרק הכמותי בלבד.

 

מדובר בבחינה אדפטיבית – תשובה נכונה תעלה את הציון, וגם את רמת השאלה הבאה – ולהיפך. מכאן שרמת השאלות בבחינה נשמרת על בסיס הרמה הגבוהה ביותר איתה הנבחן מסוגל להתמודד – מה שהופך את חוויית הבחינה לאינטנסיבית ומתישה במיוחד.

 

גם הציון נקבע על פי רמת הקושי שהנבחן מצליח להגיע אליה, ולא רק על פי סך התשובות הנכונות או השגויות. חשוב לדעת מראש, שלא ניתן להיעזר במחשבון, בדפי נוסחאות או בעזרים אחרים, וכן לא ניתן לדלג על שאלה או לחזור לשאלות קודמות.

 

להכיר את השפה

הבחינה נכתבת בארה"ב ומועברת באנגלית בלבד. כיום, כחצי מהנבחנים בעולם אינם מגיעים ממדינות דוברות אנגלית, והיכרות בלתי מספקת עם השפה עלולה להוות מכשול בדרך לציון. לקראת הבחינה, חשוב לשפר את רמת האנגלית ככל שניתן ולעבוד על שטף הקריאה – אך זה לבדו אינו מספיק. גם מי שקורא אנגלית באופן יומיומי, בדרך כלל לא מכיר את כללי הדקדוק באנגלית (שנבדקים בפרק המילולי), ולא מתמודד עם בעיות מתמטיות באנגלית.

 

הפרק המילולי דורש הכנה שמתמקדת גם בכללי הדקדוק הנבדקים בבחינה. ההכנה לפרק הכמותי חייבת לכלול שינון והבנה של כל אוצר המילים המתמטי הרלוונטי, עם דגש על צורות הניסוח האופייניות לבעיות כמותיות באנגלית. לדוגמה – כמה מאיתנו יודעים איך אומרים משולש שווה שוקיים באנגלית? ומה זה hypotenuse?

 

שינון, הכנה ותרגול יעילים

הצלחה בבחינה דורשת בסיס ידע רחב ושליטה גבוהה במספר תחומים. בחלק הכמותי יש לשלוט ראשית באלגברה, החל מחוקי חזקות ושורשים, דרך פיתרון משוואות ריבועיות ועד חוקי המספרים השלמים. בגיאומטריה חשוב להכיר את כל הכללים והמושגים, ממשפטי קווים וזוויות ועד תלת-מימד ונפחים.

 

בפרק המילולי נבדקים חוקי הדקדוק באנגלית, שאלות היגיון מורכבות, וניתוח אנליטי של קטעי הבנת הנקרא. ההצלחה בבחינה תלויה ביכולת לזהות את סוג השאלה ואת העיקרון העומד מאחוריה, לשלוף את כלי הפיתרון הרלוונטי ולהשתמש בו בצורה הנכונה תחת לחץ זמן.

 

דווקא בגלל שהבחינה מקיפה תחומי ידע רבים חשוב לא להתפזר; כדי להצליח צריך ללמוד את החומר הנחוץ לבחינה, כפי שהוא מופיע בבחינה, ובהתאם לאופי השאלות בבחינה, ולא להתעמק בחומר מתמטי או מילולי שאינו רלוונטי. כמו כן, אין טעם לבזבז זמן על חומרי תרגול לא איכותיים, שאלות שמורידים באקראי מהאינטרנט וחומרים שנאספו ממקורות לא מעודכנים. זמן ההכנה חייב להתמקד בידע הנכון ובפיתרון שאלות איכותיות.

 

הכנה לא ממוקדת עלולה לגרום להשלכות כספיות – בכל פעם שתיגשו, תאלצו להיפרד מ-250 דולר. אמנם מותר להיבחן עד חמש פעמים בשנה, אבל כל נבחן ישמח לחסוך את הזמן ואת ההוצאות הכספיות הכרוכות בכך.

 

לצד הידע המקצועי, אין כמו תרגול אינטנסיבי כדי לשפר וללטש את ההתמודדות לקראת רגע האמת. לפני יום הבחינה חשוב לפתור בחינות סימולציה מקדימות, בעדיפות לבחינות ממוחשבות ואדפטיביות שמדמות את האתגרים שפוגשים בבחינה. ניתן למצוא היום בחינות שונות להורדה, אך לא כולן משקפות נאמנה את הבחינה האמיתית; בחינה שאינה ממוחשבת, בחינה שאינה אדפטיבית, בחינות שכתב אדם פרטי – כל אלה עלולים להתגלות כמקורות הכנה בעייתיים.

 

צניעות ועבודה קשה

כבוגרי תואר אקדמי, ישנם נבחנים שחושבים שרק יצטרכו לקרוא כמה סיכומים של החרשן הכיתתי, לעבור על כמה מצגות, לפתור כמה תרגילים, וזה יספיק להם כדי לגשת למבחן. חשוב לדעת, שמעטים הנבחנים שמצליחים באופן כזה. הבחינה מכוונת לקהל יעד של בוגרי תואר ראשון, וכותבי הבחינה יודעים לכתוב שאלות שדורשות מאמץ וחשיבה מכל מועמד ומועמד, ללא קשר לרקע האקדמי או התעסוקתי שהוא מביא איתו.

 

גם אם גרתם בחו"ל, גם אם אתם עובדים בחברה גלובלית וגם אם אתם עוסקים בחישובים על בסיס יומי, עדיין תגלו שהבחינה מציבה אתגרים שונים מאלה שאליהם הורגלתם, ודרושה השקעה מאסיבית על מנת לצלוח אותם.

 

והכי חשוב: תחשבו ג'ימאט! הבחינה אמנם דורשת מיומנויות מתמטיות ומילוליות, אך מטרתה האמיתית היא בדיקת כישורי ניהול – המתמטיקה והאנגלית הם רק האמצעי. מי שמצליח בבחינה הוא מי שמבין את מטרת השאלות ואת צורת החשיבה שהבחינה בודקת.

 

תהליך ההכנה חייב לכלול לא רק פיתרון תרגילים, אלא תרגול ש"נכנס לראש" של כותבי הבחינה – מציאת קשרים בין נתונים, ביצוע תהליך חשיבה איכותי, פיתרון יעיל וממוקד למטרה, קבלת החלטות נכונה, ועוד יכולות שהבחינה בודקת בצורה חכמה.

 

הכותבת הינה מנהלת ההדרכה בקידום GMAT 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים