איך עיירה שלמה רזתה 453,000 קילו? צפו
לאכול פחות בשר ויותר מזון מהצומח, להפסיק להילחם במוח בהתעקשות לרזות ולהוסיף שומנים טובים לתפריט - המומחים שהרצו לאורך השנים ב-TED מגלים את הדברים הכי מעניינים שלא ידעתם על הבריאות שלכם, ואיך אפשר למנוע מחלות בזכות מה שמניחים על הצלחת. צפו בהם
כבר 20 שנה שהרצאות TED משגעות את העולם: מאז שנוסדה בארצות הברית הוועידה העוסקת בטכנולוגיה, בידור ועיצוב (ומכאן שמה בראשי תיבות), היא מתהדרת ברשימה מכובדת של דוברים, בהם ביל קלינטון, ביל גייטס, סרגי ברין ולארי פייג' ועוד רבים. על אלה נוספים מומחים בתחומי החינוך, העסקים, האמנות וכן הלאה.
ב-35,000 הסרטונים הקיימים מככבים לא מעט גורואים בתחומיהם המציעים לנו דרכים לחיות טוב יותר ובריא יותר - ועשרות מהם מתמקדים בתזונה ובדיאטה.
אז מה אומרים האנשים המובילים בתחום על התפריט שלכם ועל הקשר שלו למחלות שונות, ואיך הכי נכון לאבד כמה קילוגרמים? ליקטנו את העצות המובילות שזכו עד כה למיליוני צפיות:
התחלתם דיאטה ? קראו עוד:
- דיאטה: מה עוזר לשרוף 30% יותר קלוריות?
- "על האש" בריא ולא משמין: איך זה אפשרי?
- כמה נתרן יש בגבינה שלכם?
1. למה דיאטות לא עובדות?
מי מדבר? סנדרה אמודט, מומחית למדעי המוח
בקצרה: רעב והוצאה אנרגטית נשלטים על ידי המוח שלנו, בדרך כלל מבלי שאנחנו מודעים לכך. כמו שהמוח לא שוכח לנשום בזמן שאתם רואים סרט ולא שוכח כיצד ללכת בזמן שאתם חושבים על משהו אחר - כך הוא יודע כמה אתם צריכים לשקול, גם אם אתם חושבים אחרת.
זאת נקודת המוצא שלכם, והיא בעצם טווח של חמישה-עשרה קילו. תוכלו לרזות במסגרת הטווח הזה, אך יהיה קשה מאוד לצאת ממנו, כיוון שהמוח יגיב לסימנים מהגוף, יזהה רעב וישנה את המערכות בהתאם כדי להשאירן יציבות.
המטבוליזם נפגע, ויהיה עלינו לאכול תמיד פחות מאחרים רזים - כיוון שגם דיאטה מוצלחת לא תשנה את נקודת המוצא שנקבעה לכם. לעומת זאת, עלייה במשקל שתישאר כך כמה שנים - תשנה את הנתונים במוח ותקבע את המצב. החיים לא הוגנים? בהחלט. לכן, המפתח הוא באכילה מודעת בכל פעם שרעבים ובהקשבה לתחושות המתעוררות בגוף.
2. מה רע במה שאנחנו אוכלים?
מי מדבר? מארק ביטמן, כתב האוכל של ה"ניו יורק טיימס" ומחבר ספרי בישול
בקצרה: סוכרת, מחלות לב וסוגי סרטן שונים הם תוצאה ישירה של התזונה בעולם המערבי, הכוללת בשר, מוצרי חלב ופחמימות מעובדות. הדרישה שלנו לדברים האלה והאכילה המועטת של מזון מהצומח גורמות לנו לצרוך הרבה יותר קלוריות ממה שהגוף שלנו זקוק לו. בשל הצריכה המוגברת שלנו של בעלי חיים הללו אנו מקדמים תעשייה המייצרת גזי חממה - ומחלות לב.
הנוסחה פשוטה: פחות בשר, פחות מזון מהיר, יותר צמחים. אפשר להמשיך ליהנות מהמזון ולאכול טוב, אבל לאכול אוכל אמיתי. להעניק למזון חשיבות רבה יותר, לא פחותה יותר, ולהציל את עצמנו.
3. תזונה נגד מחלות לב
מי מדבר? דין אורניש, רופא ומייסד מכון מחקר לרפואה מונעת
בקצרה: איך מפחיתים מתח, מורידים את לחץ הדם ומנקים את העורקים - כדי למנוע מחלות לב ולהניח לתהליך הריפוי הטבעי להתרחש, ללא ניתוח או תרופות? אחת הדרכים היא תזונה נכונה ומניעת השמנת יתר, הקשורה בעלייה של עשרות אחוזים של מחלות לב וסוכרת, למשל.
הדיאטה המיטבית תהיה דלה בשומן, דלה בפחמימות רעות, עשירה בפחמימות טובות ובכמות מספקת של שומנים טובים. כשנעים בכיוון הזה יורדים במשקל, מרגישים טוב יותר והבריאות משתפרת.
4. איך עיירה שלמה רזתה 453,000 קילו?
מי מדבר? מיק קורנט, ראש העיר של אוקלהומה סיטי, מדינת אוקלהומה שבארצות הברית
בקצרה: לצד ערים כמו דאלאס, יוסטון, ניו אורלינס, אטלנטה ומיאמי - אוקלהומה סיטי הייתה אחת הערים ה"שמנות" ביותר בארצות הברית בתחילת שנות האלפיים. הדובר, ראש העיר, שקל בעצמו אז 100 קילו והחליט לחולל שינוי.
התושבים נרשמו לאתגר באתר מיוחד שהוקם לצורך הפרויקט, הוקמו קבוצות תמיכה וקבוצות ריצה, וגם העירייה דחפה פרויקטים תשתיתיים בתחום: הקמת פארק מרכזי, פיתוח מרכז לענפי ספורט ייחודיים, בניית מדרכות חדשות שיהפכו את העיר לידידותית להולכי רגל ולרוכבי אופניים ועוד. אחרי שהשילו יחד יותר מ-453,000 קילו, הפכה אוקלהומה סיטי לאחת הערים בארצות הברית הנחשבות בכושר הטוב ביותר.
5. צמחוני רק באמצע השבוע
מי מדבר? גרהאם היל, עיתונאי ופעיל בתחום האקולוגיה
בקצרה: היל היה מודע לכך שהאשמים העיקריים בנזק לסביבה ולבריאותנו הם בשר בקר ובשר מעובד, ועדיין גילה התנגדות פנימית לצורך בהחלטה בינארית - או שאתה צמחוני, או שאתה קרניבור. אז הוא החליט לנסות את האפשרות השלישית: להיות צמחוני רק בימות החול ולהמשיך לאכול בשר בסופי השבוע, דבר שמפחית ב-70% את צריכת הבשר שלו. אולי זה מתאים גם לכם?