שתף קטע נבחר

מתגלגלים: מדריך לטיולי קראוונים בארץ

מי שחושק בקרבה לטבע אבל סולד מלינה תחת כיפת השמיים- הקראוון הוא פתרון מושלם עבורו. אין שעה יפה יותר מתחילת עונת הקמפינג לסקירת מצב הקראוונים בארץ

טיולי הקראוונים הפכו בשנים האחרונות לטרנד בינלאומי חם. ככזה, הייתה זו רק שאלה של זמן עד שיגיעו גם לישראל. בנקודת הזמן הנוכחית אפשר לומר בבטחון שזה קרה, עם נתונים שמדברים על עלייה של 100 אחוז בכמות הקראוונים הפרטיים בארץ בשנתיים האחרונות בלבד. 

 

עוד טיולים בערוץ התיירות:

עלי קראוון: המדריך המלא לטיול קראוונים באמריקה

דרכים צדדיות: טיול יין ברמת הגולן

לבד בפסגה: טיפוס הרים על המנאסלו

 

 (צילום: עידן ברזילי)
(צילום: עידן ברזילי)

 

רוב הסיכויים שאתם מכירים מישהו או שמעתם על משפחה שיצאה לטיול קרוואנים בארצות הברית- חוויה יוצאת דופן שמאפשרת חופשה אמיתית ללא כבלים או מחויבויות, עם גישה אופטימלית לטבע ושאינה כרוכה בסידורי לינה מורכבים ובהוצאה כספית גבוהה על חדרי מלון.

 

בחו"ל נהוג לקחת את הקראוון ולטייל על פני אלפי קילומטרים, אבל בישראל אופי הבילוי מעט שונה וזוכה לביטוי בעיקר בחנייה במקומות קרובים לטבע. אין ספק שלמחירי הלינה הגבוהים במלונות ובצימרים יש יד בדבר התחזקות התחום. הקראוון מסוגל לאכלס עד שישה אנשים, וכולל בתוכו את כל מה שמשפחה ממוצעת צריכה במהלך הטיול והלינה בשטח.  

 

"עד שנת 2012 הקהל הישראלי היה פחות פתוח לרכישה או השכרה של קרוואנים", מסביר אמיר אלטר, שותף ומנכ"ל אלטרנטיבה קרוואנים, "לאחר שהממשלה החליטה להוריד את המס על קראוונים ל- 0% נפתח השוק וכרגע המחירים לקנייה הם ברי השגה. בהתאם גם תחום ההשכרה קיבל תנופה רצינית. בתחילת 2012 היו בישראל בערך בין 700 ל-1,000 קראוונים וכיום ישנם מעל ל-2,000". 

 

מה יש בתוך קרוואן?

מאפייניו של קרוואן למכירה עשויים להשתנות מדגם לדגם. יחד עם זאת, במרבית הקרוואנים יהיה מטבחון עם כיריים, כיור ומקרר, בו ניתן להכין ארוחות בטעם ביתי ובעלות נמוכה לאין שיעור ממסעדות מזדמנות על הדרך או בצימר. בנוסף, בקרוואן תהיה לפחות מיטה זוגית אחת, פינת ישיבה שהופכת לספת לינה או שתי מיטות יחיד. כמו כן קיימות אפשרויות גם למשפחות בהרכב מלא.

 

 (צילום: עידן ברזילי)
(צילום: עידן ברזילי)

 

את המזוודות וציודי הנופש ניתן לאחסן בתאי האחסון הפנימיים והחיצוניים. ברוב הקרוואנים יש טלוויזיה ומכשיר די.וי.די, כמו גם תנורי חימום שפועלים על גז, חדר רחצה עם מים קרים וחמים, וחלונות, כולל חלון גג. המקום בקרוואן מדוד ולכן נדרשת היערכות ונכונות של בני המשפחה לשמור על סדר וארגון. במהלך הטיול הופכים ערכים אלו בעלי חשיבות חינוכית וגם להכרך קיומי כמעט.

 

רוב הישראלים שרוכשים קרוואנים מעדיפים לשדרג אותו במגוון רחב של תוספות ועזרים שונים כדי למקסם את הנוחות והעצמאות של הקראוון בשטח, גם ללא קשר לכניסה לחניון. "יש מגוון רחב של תוספות כגון: מרקיזה, רגליות עליה לקרוואן, התקנה של גג סקיילייט, הגדלת מיכל המים, מערכות מולטימדיה משופרות, גנרטורים, מיכלי מים נוספים, הגדלת של דוד החימום, אוהלים, אמצעי הגנה ומיגון, כיסויים לקראוון, מתקן לאופניים, מערכות סולאריות, מקלחת חיצונית לקראוון, חיבורי מים קבועים ועוד ועוד", מוסיף אלטר.

 

בעוד שהמטייל הרגלי לא זקוק בחניונים הרבים שעומדים לרשותו ברחבי הארץ ליותר מפיסת אדמה, ברזיה אחת או שתיים, שירותים ומקלחת, דרישות חניונים שמיועדים לקראוונים הן שונות. בראש ובראשונה עליהם להיות מרווחים דיים ונגישים לכלי רכב גדולים, כמו גם לאפשר חיבור לתשתיות המים והחשמל. למרות שרוב חניוני הקרוואנים מופעלים על ידי הקרן הקיימת לישראל, או על ידי רשות הטבע והגנים בשנים האחרונות בעקבות ההתעוררות בתחום החלו גם גורמים פרטיים להפעיל חניונים שכאלה.

 

מה צריך לברר לפני שמגיעים לחניון?

ראשית, חשוב להבין האם החניון נמצא בתוואי הדרך שלכם- החניון המאובזר והמזמין ביותר לא יתאים לצרכים שלכם אם יימצא במרחק רב מדי מנקודת הסיום של מסלול הטיול. מעבר לכך חשוב לברר מהי מידת הנגישות של החניון לקרוואנים. הדבר האחרון שאתם מעוניינים הוא שתגיעו למקום לעת ערב ותגלו שלא ניתן להכניס אליו את הקרוואן.

 

 (צילום: אלטרנטיבה קראוונים)
(צילום: אלטרנטיבה קראוונים)

 

עוד כדאי לברר האם יש במקום שירותים ומקלחות מסודרים, האם ניתן להתחבר במקום לתשתית המים והחשמל. בין החניונים המוצלחים ביותר לחניית קרוואנים בישראל ניתן למנות את חניון הקרוואנים "מרחב השקט הטבעי" באלמגור, "חניון קמפינג שעל" ו"חניון קרוואנים פארק הירדן" שבכולם יש מים וחשמל לכל דורש.

 

מכירה, או השכרה?

עבור המעוניינים לנכס את יתרונות הקרוואן לחופשה הבאה שלהם עומדות נכון לעכשיו שתי אפשרויות עיקריות.

 

הראשונה: לשכור קרוואן מאחת החברות המתמחות ולהגיע לאחד מאתרי הקמפינג הפזורים בישראל- אפשרות לגיטימית עבור המעוניינים בטיול חד פעמי, שיאפשר שידרוג החוויה והוזלת עלויות בו זמנית. השכרת קראוון ינוע בין 450- 850 שקלים ליום ללא קשר לכמות המשתמשים. יש להוסיף את עלות הכניסה לאתר הקמפינג שנע בין 80- 200 שקל, או חנייה באתר קמפניג ללא עלות. לא לשכוח לקחת בחשבון את עלויות הדלק והאוכל. חלק מחברות ההשכרה מעניקות גם ציוד נילווה וציודי עזר לקמפניג בעלויות שונות.

 

האפשרות השנייה היא רכישת קראוון. כיום, ניתן למצוא קרוואן למכירה במחיר שווה לכל נפש ובמגוון צורות: המעוניינים בקרוואן גמיש יותר, למשל, יכולים לבחור בכזה שנועד להיות נגרר על ידי כל כלי רכב. נתון משמעותי שתמיד יש לקחת בחשבון הוא כושר הגרירה של הרכב. רוב הרכבים בעלי כושר גרירה של עד 750 ק"ג.

 

"באופן יחסי לעלויות החופשה הממוצעות בישראל, קניית קרוואן מהווה אופציה משתלמת חכמה ונכונה", מסכם אלטר, שותף ומנכ"ל אלטרנטיבה קרוואנים, "מחירי הקנייה משתנים בהתאם לגודל  ורמת הפאר ובדרך כלל נעים בין 80 אלף ועד 160 אלף שקלים. חשוב לבדוק כמה נתונים טרם קנייה כגון: מי היצרן, מה מסגרת האחריות של היצרן, מה משקל הקרוואן, אלו תוספות מוסיפים וכמובן טסט וביטוח".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלטרנטיבה קראוונים
אילת
צילום: אלטרנטיבה קראוונים
מומלצים