פוטין ביקר בקרים, הרוגים במזרח אוקראינה
נשיא רוסיה הגיע לחצי האי לראשונה מאז סיפוחו, כדי לצפות במצעד יום הניצחון. "אנחנו מאוחדים, כלומר חזקים יותר", הכריז. במקביל, בעיר מריופול הדפו הכוחות האוקראיניים ניסיון של בדלנים להשתלט על מטה משטרה
"יש לפנינו עבודה רבה, אולם אנחנו נתגבר על כל הקשיים משום שאנחנו מאוחדים, כלומר הפכנו חזקים יותר", הוסיף פוטין. בזמן ביקורו של פוטין, במזרח אוקראינה נמשכו העימותים בין הבדלנים הפרו-רוסים לבין כוחות הלאומנים.
כוחות צבא אוקראינה במרכז העיר מריופול
שר הפנים האוקראיני ארסן אבקוב כתב בעמוד הפייסבוק שלו כי כוחות הביטחון הרגו כ-20 מורדים שניסו להשתלט על תחנת משטרה בעיר מריופול. השר כינה אותם "טרוריסטים" ומסר שכ-60 חמושים פשטו על המבנה, אולם נהדפו על ידי כוחות הצבא והמשמר הלאומי הנאמנים לממשל בקייב. לדבריו, כמה מהם נמלטו ומצאו מקלט בתוך העיר. עם זאת, לפי דיווחים אחרים מניין ההרוגים עומד על שלושה.
על רקע העימותים, שוחח שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב בטלפון עם מקבילו האמריקני ג'ון קרי וקרא לארה"ב לסייע ולשים קץ לפעולות הצבא האוקראיני במזרח המדינה. "הוא הביע תקווה שוושינגטון תפעל בשיתוף קייב כדי לסיים את המבצע הצבאי, לשחרר את האסירים הפוליטיים ולהעניק חנינה למפגינים", נמסר ממשרדו של לברוב.
אותה שעה בסבסטופול, המונים התכנסו ברחובות העיר כדי להציץ בנשיא פוטין. במהלך ביקורו, עלה הנשיא על ספינה וסקר מהים את כוחות חיל הים הרוסי שעוגנים בים השחור. הוא גם צפה במטס של כ-70 כלי טיס. לסיפוח קרים ניתן ביטוי גם במצעד יום הניצחון שנערך מוקדם יותר בכיכר האדומה במוסקבה, שבו השתתפה יחידת חיל הים שמוצבת בים השחור והיא אף הניפה את דגל קרים.
ארה"ב על הביקור בקרים: פרובוקטיבי ולא נחוץ
ביקורו של פוטין בקרים עורר ביקורת בינלאומית רבה. ארצות הברית מתחה ביקורת על ביקורו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בחצי האי קרים וקראה לביקור "פרובוקטיבי". דוברת מחלקת המדינה האמריקנית ג'ן סאקי אמרה: "הביקור הזה הוא פרובוקטיבי ולא נחוץ. חצי האי קרים שייך לאוקראינה ואנחנו לא מכירים בצעדיה הלא חוקיים ולא לגיטימיים של רוסיה באזור".
האיחוד האירופי הביע צער על החלטתו של הנשיא ליטול חלק במצעד יום הניצחון בקרים וציין בהודעתו כי לא היה זה נכון מצדו להשתמש ביום כזה כדי להמחיש את הסיפוח של חצי האי. כמו כן, מזכ"ל נאט"ו אנדרס פוג רסמוסן הצהיר כי מדובר במעשה לא הולם והבהיר כי ארגונו עדיין מכיר באזור כשטח אוקראיני.
רסמוסן הדגיש שנאט"ו רואה את סיפוח קרים כפעולה לא חוקית. "להבנתי, הרשויות באוקראינה לא הזמינו את פוטין. אני אהיה הראשון לברך כוחות רוסיים שייסוגו מהאזור", הוסיף. גם משרד החוץ של אוקראינה גינה את ביקורו של הנשיא הרוסי וטען כי הביקור הוא מעשה מכוון להסלמת המצב באזור.
במקביל, שגרירי האיחוד האירופי הסכימו עקרונית להוסיף כ-15 אנשים וחמש חברות המבוססות בחצי האי קרים לרשימת הסנקציות נגד רוסיה. ההחלטה הסופית בנושא תינתן על ידי שרי החוץ של האיחוד ביום שני הקרוב, לאחר בחינת ההתפתחויות במזרח אוקראינה במהלך סוף השבוע ומשאל העם שהבדלנים הפרו-רוסים צפויים לערוך באזור.