שתף קטע נבחר

תוניסיה: יודחו שרים שתמכו בבוא ישראלים?

שרת התיירות וסגן שר הפנים ספגו אש בדיון בפרלמנט על ש"עודדו היחסים עם ישראל" וייתכן שיודחו. "לא עשינו מהפכה בשביל נורמליזציה עם הציונים"

שני מחוקקים בתוניסיה ספגו אש בדיון שנערך אתמול (ו') בפרלמנט במדינה על רקע תמיכתם בנורמליזציה של היחסים עם ישראל. שני חברי הפרלמנט הועמדו לשימוע - ועוד נמצאים בסכנת הדחה - בתגובה לסערה שפרצה במדינה לאחר שתיירים ישראלים הורשו בתחילת השנה להיכנס למדינה הצפון אפריקנית, שאינה מכירה בישראל.

 

תוניסיה מנעה מישראלים להיכנס למדינה

 

עוד חדשות בעולם :

"ממשלת ניגריה יכלה למנוע חטיפת הנערות"

מעריצי אירוויזיון שברו שיא ב'שרשרת נשיקות'

מהפך בארה"ב: מהו השם הנפוץ ביותר?

 

בחודש שעבר הוגשה בפרלמנט, שנמצא בשליטת מפלגה איסלאמיסטית, הצעה לגנות את שרת התיירות אמל קרבול שהואשמה כי קיבלה את פניהם של קבוצת הישראלים. השרה הכחישה שערכה איזושהי קבלת פנים מיוחדת וחזרה על התבטאות קודמת שלה בנושא, לפיה יש לאשר כניסת תיירים ללא קשר לארץ מוצאם, כדי לעודד את התיירות במדינה. קרבול כבר הציעה את התפטרותה בינואר, לאחר שספגה ביקורת חריפה בעקבות ביקור שערכה בישראל.

קרבול. הגישה התפטרות כבר בינואר ()
קרבול. הגישה התפטרות כבר בינואר

בית הכנסת בג'רבה. מוקד ליהודים מהעולם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בית הכנסת בג'רבה. מוקד ליהודים מהעולם(צילום: AFP)
ביקור ישראלים בתוניסיה נחשב ל"סוד גלוי" במדינה הצפון אפריקנית, אולם עדיין מהווה מקור למחלוקת. פוליטיקאי נוסף שהוגשה הצעה לגנותו ותושאל אתמול על-ידי עמיתיו בפרלמנט הוא רידא ספאר, סגן שר הפנים לענייני ביטחון. נגד ספאר נטען כי ממסמכים שהתגלו עולה כי הוא תיאם את כניסת הישראלים למדינה.

 

ספאר הסביר בשימוע שהתיירים הגיעו עם אשרות כניסה תוניסאיות בגלל שתוניסיה לא מכירה בדרכונים ישראליים. "מדובר במקרה מנהלי טהור. אנחנו לא מתעסקים עם מסמכים ישראליים", הוא אמר. לצד זאת, הוא הוסיף כי הכנסת הישראלים הייתה מהלך מוצדק, שכן יש להגיב ל"קמפיין הבינלאומי" שמאשים את תוניסיה באפליה.

מודאג ממצב התיירות. ראש הממשלה ג'ומה (צילום: AP) (צילום: AP)
מודאג ממצב התיירות. ראש הממשלה ג'ומה(צילום: AP)
 

חברי הפרלמנט במדינה עוד צריכים להחליט אם להדיח את השניים מתפקידם - החלטה שמצריכה שני שלישים מהקולות. איעד דחמאני, חבר פרלמנט מגוש המרכז, התעקש כי השימוע "מעביר מסר ברור: היחסים עם ישראל הם קו אדום עבור המדיניות של תוניסיה ויחסי החוץ שלה". חבר הפרלמנט השמאלי פייסל ג'דלוי אמר כי כניסת הישראלים "מחלישה את ריבונות המדינה", והזכיר גם את ההפיכה בתוניסיה ב-2011.

 

"לא עשינו מהפכה כדי שהצעד המהפכני הראשון שיינקט יהיה נרמול היחסים עם היישות הציונית", אמר ג'דלוי לקול תשואות האסיפה הכללית. בעוד שבוע יתקיים כמדי שנה אירוע שבמסגרתו מגיעים יהודים מרחבי העולם לבקר בבית הכנסת העתיק באי ג'רבה. לפי סוכנות הידיעות AFP, ראש ממשלת המעבר מהדי ג'ומה מוטרד יותר מהירידה בהיקף

התיירות מאשר מהקריאות בפרלמנט נגד נרמול היחסים עם ישראל ולא נראה שיתנגד לראות תיירים ישראלים ויהודים בארצו.

 

"כן לנורמליזציה? לא לנורמליזציה? בואו נשים את העניינים הגדולים האלה בצד. המקצוענים בתעשיית התיירות מייעצים שכדי שהעונה תהיה מוצלחת כינוס ג'רבה צריך חייב להיות הצלחה", אמר בחודש שעבר. בתוניסיה מתגוררים כ-1,500 יהודים, שרובם בג'רבה.


פורסם לראשונה 09/05/2014 23:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים