שתף קטע נבחר
 

מחפשים עובדים מוכשרים? תעברו לטאבלט

חיפוש עבודה בזמן נסיעה ברכבת ואפילו במטוס כבר הפכו לסטנדרט - שמותיר לכם 12 חודשי היערכות לכל היותר לפני שתפסידו במרוץ לגיוס הטאלנטים. אילו מגמות נוספות עתידות להשפיע בשנים הקרובות על ניהול כשרונות בעבודה?

תחום ניהול הכישרונות והכישורים (Talent Management) משתנה לנגד עינינו - דורות חדשים של עובדים נקלטים בעבודה, הטכנולוגיה מתקדמת במהירות והמשק רץ הלאה. במצב זה, גיוס ושימור טאלנטים בארגונים הפכו לחשובים מאי פעם.

 

עוד על גיוס עובדים - בערוץ קריירה :

 

השנים הקרובות עומדות בסימן "התחרות על הטאלנט". על מנת להצליח בה - צריך להתייחס למועמדים לגיוס כאל "צרכנים" ולהעניק להם את השירותים ואת חוויית המשתמש שיגרמו להם להיות חלק משמעותי בארגון, להעלות תפוקות, לשפר ביצועים ולשאוף להתקדם. אז מהם הטרנדים שישפיעו על תחום משאבי האנוש, גיוס עובדים וניהול הכישרונות במהלך 2014? לפניכם כמה כיוונים אפשריים: 

 

ניהול כישרונות ב'זמן אמת'

תהליכים שנתיים דוגמת הערכת ביצועי עובדים ויכולותיהם (Talent Management) הופכים בהדרגה לתהליכים בזמן אמת. הקשר המסורתי שבין שיחת משוב תקופתית וביצועי העובדים בפועל מתחיל להתנתק ככל שתהליך ניהול הביצועים הופך בהדרגה לממוקד בהשלמת משימות. גם הלמידה וההדרכה תהפוך להיות זמינה בזמן אמיתי. השימוש הגובר במכשירי המובייל ישנה את האופן בו יוכלו העובדים ללמוד בכל שעה ומכל מקום, על מנת להתמקצע ולעמוד במשימותיהם.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

חיפוש עבודה עובר למובייל

יותר ויותר מחפשי עבודה מעוניינים לחפש ולהגיש מועמדות למשרות באמצעות הסמארטפונים והטאבלטים. לאנשי משאבי אנוש נותרו 12 חודשי היערכות לכל היותר, לפני שיפסידו במרוץ לגיוס הטאלנטים. אתר החברה ובפרט האפשרות לתצוגת משרות פנויות והגשת מועמדות, חייבים להיות מותאמים למובייל. תבינו: חיפוש עבודה בזמן נסיעה ברכבת ואפילו במטוס היא כבר סטנדרט.

 

מימוש ההבטחה של הביג דאטה

מערכות טכנולוגיות לניהול כישרונות יוצרת יותר ויותר נתונים, אולם לרוב הם נאספים בערימות עצומות, מבלי שמישהו יעשה בהם שימוש. במהלך 2014 נראה יותר דוגמאות לשימושים נכונים בהררי הנתונים לצורך תחזיות. הנתונים הללו יאפשרו ליותר ויותר מנהלי משאבי אנוש ומנהלים מקצועיים להפוך למנהלי הון אנושי, המסוגלים לנתח נתונים בזמן אמת ולקבל החלטות מושכלות יותר.

 

משאבי אנוש - חלק מתמונה כוללת

אנשי משאבי אנוש סבורים כי האמת על שביעות הרצון של העובד ויכולת השימור שלו בארגון, חבויה אי שם במערכות ה-HR. עידן הביג דאטה בכל הכרוך בניהול המשאב האנושי יחייב מעסקים לשלב בין מקורות מידע שונים על מנת להבין מה משפיע על התוצרים, התוצאות ועל ביצועי העובדים.
 

העובדים כצרכנים

ניהול הטאלנטים יוצר שירותים שאנו רוצים שהעובדים יצרכו. טכנולוגיות לניהול המשאב האנושי תורמות יותר ויותר להעצמת העובדים, בעיקר בזכות מגמת ה-bring your own device (-הבא את המכשיר שלך). שימוש נכון בטכנולוגיה יכול להיות מנוע לחדשנות וביצועים עסקיים מרשימים.


 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לדברי ג'ון האגל מפירמת דלוייט, "כשם שאנו שואלים כיום איך ניתן להעמיק את הקשר עם הלקוחות ולתת להם ערך מוסף גבוה יותר, כך גם צריך להפנות את הפוקוס כלפי פנים ולשאול כיצד ניתן להעמיק את הקשר עם העובדים על מנת שיוכלו לשפר את עבודתם באופן מהיר. לטכנולוגיות הענן, המובייל, הרשתות חברתיות והאנליטיקס יש יכולת לעצב מחדש את חווית העובדים כך שיוכלו למשל ללמוד מהר יותר, באופן יומיומי ובסביבת העבודה הרגילה שלהם".

 

שיווק במקום שרשרת אספקה

כבר היום קשה להבחין בהבדלים בין שיווק לבין גיוס העובדים הטובים ביותר לארגון. הגיוס היום מטפל בבניית מותג מעסיק, בטיפוח מאגר הטאלנטים ועוד. אלא שבמקרים רבים, למגייסים אין את הדחף לחדשנות ובניית יתרון תחרותי המאפיין את השיווק. אנשי משאבי אנוש חייבים לזכור כי המנצח בקרב על הטאלנט הוא מי שמגיע ראשון ובאופן משכנע ללקוח הפוטנציאלי.

 

חוויה המהווה יתרון תחרותי

יחידות משאבי אנוש עתידות לעבור מתכנון וארגון תהליכים לתכנון חווית העובד בארגון. המשמעות: הבנת המסלול שעובר העובד בארגון וייעול מקסימאלי של כל צעד ב"מסע". הדבר כרוך בהתבוננות בחוויית ניהול הכישרונות כצרכן שלה. ככל שהחוויה תשתפר ותהיה ל'נעימה' יותר, כך גם היא תוכיח את עצמה כיתרון תחרותי במרוץ אחר הטאלנטים.

 

ללמוד לשחרר

פרקטיקות ניהול משאבי אנוש יתחילו להיות מוכוונות לפרט ולא לארגון, תוך מציאת האיזון שיאפשר יתרון הדדי. התפקיד ישתנה ליצירת תנאים בהם הכישרונות יכולים לפרוח, ולא כמו בעבר - עיסוק בכיבוי שריפות שנבעו מקבלת החלטות שגויות וניהול כושל.


אנשי משאבי אנוש יכירו בטאלנט כמשאב אמיתי של הארגון, שיכול בוקר אחד להחליט שהוא עוזב. לכן הארגון חייב לנהל לגביו מאבק יומיומי - גם כשמדובר בעובדים ותיקים וגם אם חדשים. כאשר בעיות כמו ניהול לקוי, תנאי עבודה לא תקינים וכדומה עומדות בדרך - אנשי משאבי האנוש חייבים להתעלות מעבר לתפקידם ולנסות לסייע בשימור הטאלנט.

 

עוברים לשימור עובדים

ההערכות זהירות מדברות על כך שעלויות תחלופת עובד נעות סביב כ-15,000 דולר, וסביר להניח שהסכומים גבוהים אף יותר. במקום להתמודד עם העלות והנזק שבתחלופת עובדים מבוקשים בשוק, חברות ישקיעו בשימורם. ארגונים יהיו חייבים להיות יותר גמישים ויצירתיים בגישה שלהם לתגמול עובדים ולזכור שהשקעה גבוהה יותר בתגמול תתקזז בקלות מול עלויות תחלופת עובדים.

 

מדד חדש להצלחה - מהירות

כשמדובר על משאבי אנוש, לא תמיד מסתכלים על מהירות, מתוך תפישה שגויה שהיא עומדת בסתירה עם איכות. אולם בעולם מונע הטכנולוגיה של ימינו, מדובר בקונפליקט לא אמיתי, שכן מהירות ואיכות בהחלט הולכים יד ביד.

 

אחד מהממדים המרכזיים בניהול הטאלנטים חייב להיות Time to Effectiveness - הזמן שבין תחילת תהליך עד לתוצאה הטובה ביותר. כך למשל, הזמן שחולף מרגע שעובד רכוש מיומנות מסוימת ועד לזמן בו היא באה לידי ביטוי מוצלח בפועל. כשמדובר בניהול ההון האנושי, התהליך כולו צריך להימדד בימים ולא בחודשים. 

 

הכותבת היא מנהלת תחום Talent Management בסינריון , המתמחה במתן פתרונות תוכנה מתקדמים לניהול ההון האנושי בארגון


פורסם לראשונה 18/05/2014 19:53

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים