שתף קטע נבחר

עובדי צים הבעירו צמיגים מחוץ לבניין בחיפה

העובדים התאספו מחוץ למשרדים הנעולים בחיפה והבעירו צמיגים, לאחר שההנהלה השביתה את העבודה עד להודעה חדשה ונעלה את הכניסות. יו"ר הוועד: ההשבתה הזו נועדה להפעיל לחץ על השרים

עובדי צים מפגינים הבוקר (ב') מחוץ לבניין צים בחיפה ומבעירים צמיגים, זאת לאחר שהנהלת החברה השביתה את העבודה עד להודעה חדשה  ונעלה את הכניסות.

 

 

ההנהלה הודיעה אתמול כי היא סוגרת החל מחצות את המשרד הראשי במתחם מת"מ חיפה עד להודעה חדשה, זאת בעקבות העיצומים שערכו עובדי צים מוקדם יותר במסגרתם נמנעה כניסת 150 עובדי חוץ המועסקים בפרויקטים בחברה לבניין החברה בחיפה. יו"ר מועצת העובדים, אבי שטרית, הורה לעובדים להגיע לעבודה.

 

העובדים נאבקים נגד בקשת החברה לבטל את מניית השליטה (מניית הזהב) שמוחזקת על ידי המדינה במסגרת הפרטתה. למאבק שותפים גם איגוד קציני הים, שמונעים מיום שישי אחר הצהריים את הפלגתה של אוניית צים איבריה למזרח הרחוק. ביה"ד האזורי לדיני עבודה בחיפה ידו הבוקר בבקשה לצו שיורה להפסיק את ההשבתה שהגישה הנהלת צים.

 

העובדים מפגינים מחוץ לחברה (צילום: ועד עובדי צים) (צילום: ועד עובדי צים)
העובדים מפגינים מחוץ לחברה(צילום: ועד עובדי צים)

 

אבי שטרית, יו"ר ועד העובדים אמר בהפגנה כי "ההשבתה הזו היא מכוונת לקראת השיחות של הנהלת צים עם נושיה השבוע כדי להפעיל לחץ על השרים. צים בוודאי תטען שהחברה אינה מתפקדת בגלל העובדים שלה והנושים אינם מוכנים לחתום על הסדר החוב וכי יש לוותר על מניית הזהב באופן מיידי לפני שהחברה תקרוס. זהו כמובן שקר גס. אולי כדאי שהנהלת צים תספר לשרים את האמת: כיצד הגיעה צים למצבה הקשה על ידי העסקאות הכושלות שחתמו, שחלקן נעשו עם בעלי עניין בחברה וכי לא ניתן לסמוך עליהם בשום צורה שהיא".

 

שאלת מניית הזהב

צים מעסיקה כ-750 עובדים בישראל. ועד עובדי החברה הכריז לפני כחודשיים על סכסוך עבודה על רקע הסדר החוב המתגבש לחברה, במסגרתו ביקשה צים לבטל את מניית הזהב המחוזקת על ידי המדינה מאז הנפקת כיל בבורסה כדי להגן על האינטרסים של המדינה במשאבי הטבע של ים המלח. 

 

בחברה טוענים, כי מניית הזהב מציבה מגבלות המקשות על פעילותה ועלולה לטרפד את הסדר החוב. לצים חוב עצום של 3.05 מיליארד דולר. במסגרת הסדר החוב, 68% ממניותיה יעברו לנושים המרכזיים של החברה והחברה לישראל תקנה 32% מהמניות תמורת 200 מיליון דולר. 

 

למאבק נגד הוויתור על מניית הזהב חברו גם איגוד קציני הים. לטענתם, הוויתור על מניית הזהב "עלול להוביל לחיסול פעילות החברה בישראל, לסכנה בטחונית של אי כניסת אוניות לישראל בזמן לחימה ולאבטלה של מאות עובדים".

 

העובדים טוענים כי מאז החלה הנהלת החברה לנקוט בצעדים חד צדדיים הפוגעים בהם. בין היתר טוענים העובדים לעיכוב דרגות שכר, אי תשלום ביטוח רכב, קיצוץ בשי לחג, סגירת חדר האוכל והעברת עובדים מההסכם הקיבוצי לחוזה עבודה אישי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ועד עובדי צים
עובדי צים מפגינים
צילום: ועד עובדי צים
מומלצים