260 אלף ש' קנס לטיב טעם על העסקה בשבת
ביה"ד לעבודה הרשיע את החברה בהעסקת ביום המנוחה השבועי והשית עליה קנס פלילי והתחייבות בסך 300 אלף שקל להמנע מביצוע העבירות לשלוש שנים. קבע: כל תאריך שבו עובד עבד ביום המנוחה השבועי שלו, מהווה אירוע נפרד
חברת טיב טעם הורשעה בהעסקת ביום המנוחה השבועי שלהם ותשלם קנס פלילי של 260 אלף שקל. כך פסק לאחרונה שופט בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, צבי פרנקל. בנוסף בנוסף, הוטלה על החברה התחייבות כספית בגובה של 300,000 שקל להימנע מלבצע עבירות על החוק למשך שלוש שנים.
פסק הדין ניתן בעקבות ביקורת שערכו מפקחי אגף האכיפה במחוז דרום שבמשרד הכלכלה, קאדרי גסאן ואברהים אבו מסעדי, בה נמצא כי החברה העסיקה עובדים ביום המנוחה השבועי. בהמשך לחקירת החשדות וגיבוש הראיות, משרד הכלכלה האשים את החברה בעבירה של העסקת 12 עובדים ב-31 מועדים שונים ביום המנוחה שלהם, זאת בניגוד להוראות חוק שעות עבודה ומנוחה.
החברה הורשעה כבר בפברואר בעבירות המיוחסות לה, זאת על פי הודאה שניתנה במסגרת הסדר טיעון בין הצדדים. בגזר הדין, שניתן בחודש שעבר, אישר בית הדין לעבודה את גובה הקנס הפלילי במסגרת הסדר הטיעון וכן השית בנוסף התחייבות כספית שתופעל אם החברה תחזור על העבירות בשלוש השנים הקרובות.
השופט דחה את טענת הנאשמת כי יש לראות בכלל המועדים שבהם הועסקו העובדים ביום המנוחה כעבירה אחת ופסק, כי כי כל תאריך שבו מעסיק העביד עובד ביום המנוחה השבועי שלו, מהווה אירוע נפרד. עוד צוין, כי הנסיבות מטים את הכף לחובתה של חברת טיב טעם, מאחר שהעבירה בוצעה מתוך שיקולים כלכליים ומכיוון שכבר נקנסה בעבר על עבירות אלו.
מאיר דוד מנהל אגף האכיפה המנהלית במשרד הכלכלה, אמר כי "החלטת בין הדין לעבודה מדגישה את הצורך בחיזוק ההרתעה ומערך האכיפה של דיני עבודה הנדרשים על מנת להגן על זכויות העובדים ורווחתם, לרבות זכותם של העובדים למנוחה שבועית כחוק.
"התיק התנהל בתקופה בה היה החזיק משרד הכלכלה בסמכות אכיפה פלילית בלבד בנושא זה וכיום, בעקבות כניסתו לתוקף של החוק להגברת האכיפה של דיני עבודה, קיבל משרד הכלכלה גם סמכות אכיפה מנהלית המאפשרת להטיל עיצום כספי בגין כל הפרה כלפי כל עובד על העסקת עובדים במנוחה השבועית בניגוד לחוק וכן להטיל עיצום כספי כפול בגין הפרה חוזרת של אותה הפרה".
עו"ד יובל אברהם, ממונה בתביעה במשרד הכלכלה, הזהיר כי "מעסיקים שיפרו זכויות עובדים באופן חמור או שיטתי, צפויים לאכיפה מוגברת ולענישה משמעותית והולמת, כדי להבטיח כי עובדים לא ינוצלו וחוקי עבודה שבתחום סמכותנו לא יופרו".