נקודת ה-11: היעד האחרון של מכבי ת"א
הצהובים לא רק חגגו אליפות מול האוהדים בבלומפילד, אלא גם שמרו על פער 13 הנקודות בפסגה, מרחק שלוש נק' בלבד מההישג ההיסטורי של מכבי חיפה. וגם: למה הפרידה מבני יהודה היא זמנית, עונת השיא של הפועל ת"א ואלון תורג'מן יורה בבודדת
1. הגדולה מכולן? הניצחון 1:3 על קריית שמונה סידר למכבי תל אביב יתרון 13 נקודות בפסגה. אם חיפשתם על מה יש לצהובים להילחם, אז נספר לכם שהפרש השיא שלהם בסיום העונה כשהוכתרו כאלופים עמד בדיוק על 13 נק'.
אבל חשוב מכך - הפרש השיא בכל הזמנים עומד על 16 נקודות והוא שייך למכבי חיפה בעונת 2005/6. הנה לכם היעד האחרון שעומד בפני האלופה בשני המחזורים שנותרו עד היציאה לפגרה.
2. אלופה אמיתית. מפגש בין האלופה הנכנסת למחזיקת גביע המדינה עוד באותה עונה אינה מקרה שכיח. למעשה, המפגש אמש בין מכבי תל אביב וקריית שמונה היה "משחק אלוף האלופים" השלישי שמתרחש בשנות האלפיים.
בעונת 2008/9 בית"ר ירושלים זכתה בגביע, מכבי חיפה באליפות מחזור אחד לסיום, ובמחזור האחרון נפגשו הקבוצות בינהן ונפרדו ב-1:1. גם בעונת 2000/1 מכבי ת"א זכתה בגביע ופגשה במחזור האחרון את האלופה מכבי חיפה, כאשר המשחק לא הגיע לסיומו לאחר שהאוהדים הירוקים פרצו לכר הדשא בדקה ה-82.
3. נתראה בקרוב. הסיפור הגדול של המחזור היה כמובן ירידת הליגה של בני יהודה. אחרי יומיים לא פשוטים שעברו על האוהדים, יש לנו בשורה מעודדת. זו הייתה ירידת הליגה החמישית של הכתומים מאז הצטרפו לליגה בעונת 1959/60, ובכל העונות ששיחקו מאז בליגה השנייה הם סיימו באחד משני המקומות הראשונים.
יותר מזה, בשלושה מהמקרים הקבוצה עלתה לאחר עונה אחת ורק ב-1976/7, למרות שסיימה שנייה, נאלצה הקבוצה להמתין עונה נוספת עקב החלטה על עולה אחת באותה עונה.
4. עוד קצת מלח על הפצעים. אנחנו לא רוצים יותר מדי להתעלל באוהדי בני יהודה, אבל לתחושת ההחמצה שלכם אפשר להוסיף את הנתון הבא - קבוצתכם הפסידה העונה 16 משחקים, אך לא הובסה (הפסד בהפרש שלושה שערים ומעלה) אפילו פעם אחת.
בכך הפכה בני יהודה ליורדת הרביעית בהיסטוריה שיורדת ליגה ללא תבוסה אחת בעונה (יחד עם בית"ר ירושלים 79/80, בית"ר ת"א 81/2 והפועל כפר סבא 82/3).
5. דווקא מול אשדוד? ה-1:1 שהוריד את בני יהודה היה מול מ.ס. אשדוד, קבוצת החוץ הגרועה בליגה בשלוש העונות האחרונות. הנקודה שהשיגה בבלומפילד הייתה השמינית בלבד של אשדוד במשחקי החוץ העונה (מתוך 48 אפשריות) - פחות מ-17 אחוז הצלחה.
הקבוצה של ניר קלינגר השיגה במשחקי הבית העונה 61 אחוז הצלחה - פער של 44 אחוז בין הבית לחוץ. מדובר בפער השני בגודלו בין בית לחוץ בעשר העונות האחרונות, אחרי מכבי פ"ת 2005/6 עם 47 אחוז הפרש.
6. סיום דומה, תסריט אחר. גם בעונת 2007/08 היו מעורבות בני יהודה ומכבי פתח תקווה במאבק נגד הירידה במחזור הסיום. השתייים היו תלויות בעצמן והפועל כפר סבא המתינה למעידה שלהן.
בני יהודה, אחרי מסע היחלצות מופלא שכלל שבעה ניצחונות רצופים, לא כשלה מול מכבי ת"א וניצחה 0:1 (משה ביטון, דקה 29). כפ"ס עלתה ליתרון בדקה ה-82 מול הפועל ת"א, אך הילד בן ה-19, עומר דמארי, הבקיע שער ניצחון לזכות מכבי פ"ת מול מכבי הרצליה בדקה ה-88 והשאיר אותה בליגה על חשבון כפ"ס.
7. תכנית החלוקה. שגיב יחזקאל, שכבש במשחק הבכורה שלו אבל לא הצליח למנוע הפסד ביתי 2:1 להפועל באר שבע, הוא הכובש ה-17 לזכות הפועל תל אביב העונה (הכי הרבה בין קבוצות הליגה). הנתון הזה קרוב מאוד לשיא של בית"ר ירושלים, שבעונת 2005/6 כבשו לזכותה לא פחות מ-18 שחקנים שונים.
8. היורש של איציק זוהר. שישה מתוך עשרת השערים שכבש העונה מאור בוזגלו, כולל בשבת מול הפועל ת"א, הגיעו מבעיטות עונשין. בכך הוא השתווה לאיציק זוהר, פעם אימת ההגנות
במצבים נייחים, שבעונת 1999/2000, עת שיחק במכבי הרצליה ומכבי נתניה, קבע את שיא הכיבושים מבעיטות עונשין בעונה.
9. מחסנית עם כדור אחד. אלון תורג'מן הבקיע את שערו ה-15 העונה ב-0:2 על בני סכנין, כאשר כל שער נכבש במשחק אחר (לא כבש צמד או יותר במשחק). מדובר בהישג די מרשים לנוכח העובדה שהחלוץ הפך לכובש הפורה ביותר בהיסטוריה שלא כבש צמד או שלושער במהלך העונה. הוא עבר את יצחק מזרחי מבני יהודה, שבעונת 1968 כבש 14 שערים ב-14 משחקים שונים.
10. מצב רוח טוב בדרך אל הים. רגע לפני סיום העונה סיימה בית"ר ירושלים רצף של 12 משחקי חוץ ללא ניצחון עם 0:2 על הפועל רעננה ומנחם קורצקי, מאמנה בעונה הבאה. רצף אי ניצחונות חוץ שכזה לא היה לבית"ר מאז עונת 2003/4.
11. חוזרת ובגדול. אחרי שנתיים של גלות, אנחנו מברכים את הפועל פתח תקווה על החזרה לליגת העל. אם למישהו היה ספק שהיא שייכת לבמה המרכזית, 8,500 הצופים שהיו ביום שישי באצטדיון המושבה וראו את הניצחון 0:3 על הפועל נצרת עילית הם התשובה המוחצת.
זו הכמות הרבה ביותר במשחק בית של הפועל פ"ת בשנות האלפיים, פרט למשחק האליפות של מכבי ת"א בסיום עונת 2002/3, בו אירחו המלאבסים באיצטדיון רמת גן לעיני 32 אלף צופים (רובם המכריע צהובים).
סטטיסטיקה: ירון משעל