28 שעות משמרת: חיי הגיהנום של כורי הזהב
תושבי אזורי ההר בפרו מגיעים לאמזונס כדי להרוויח לחמם בכריית זהב לא חוקית. התנאים לא אנושיים והם מסכנים מדי יום את חייהם. כך זה נראה
כנראה אחת העבודות הקשות בתבל - ועוד מתחת לשכר המינימום: הם מזיעים במשמרות של 28 שעות בג'ונגל של אזור מדרה דה דיוס בדרום-מזרח פרו ומסתכנים בקריסת האדמה שמתחת לרגליהם ובריסוק גפיהם על ידי המכונות הכבדות שבהן הם משתמשים, וכל זאת בשביל כמה גרמים של זהב.
עוד חדשות בעולם :
תיעוד מהשבי: הנערות החטופות בחיג'אב
השכן של היטלר: 'אם רק היה יודע שאני יהודי'
מכסיקו: האזרחים מתגייסים למאבק בקרטלים
רוב הכורים הבלתי חוקיים מגיעים מקהילות עניות ביותר שמתגוררות בהרים ובקושי מרוויחים שכר מינימום. הם לועסים עלי קוקה, חומר ממריץ ידוע, כדי לגבור על העייפות שעלולה להוביל לתאונות קטלניות.
לחיים אין הרבה ערך במחנות הכרייה. מקרי המוות במקום לא מתועדים, והכספית שבה משתמשים כדי לערבב עם גרגרי זהב טומנת סכנות. היא לא רק מחלחלת לתוך שרשרת המזון, אלא גם מרעילה את הכורים את משפחותיהם.
האיום החדש - אובדן הפרנסה
איום חדש נשקף כיום על כ-20 אלף כורים בלתי חוקיים שעובדים קשות בקרחות של יערות הגשם באמזונס המוכרים בשם "לה פמפה", אזור שגדול פי שלושה משטחה של בירת ארצות הברית וושינגטון.
ממשלת פרו הכריזה ב-19 באפריל על כל הכורים באמזונס בלתי חוקיים והחלה למגר את התופעה. היא פשטה למשל על מחנה הכורים ההולך וגדל "הופטון" ופוצצה בולדוזרים, משאיות וגנרטורים. כוחות הממשלה אף הרסו את מנועי סירות הקאנו שבהן השתמשו כדי להעביר ציוד כרייה לאורך נהר אינאמבארי.
בלה פמפה, הכורים חוששים שהם הבאים בתור ואספקת הגז שלהם כבר נחתכה על ידי הרשויות. כמה מהם קברו את הציוד שלהם לאחר תחילת המבצע הממשלתי והוציאו אותו כעבור יומיים כשראו שאין שום פשיטה באופק. אלא שהפשיטה של כוחות הממשלה בוא תבוא, כך מזהירה הממשלה בלימה, משום שלדבריה בלה פמפה לא מוותרים לכורים מבחינה משפטית.
כורי הזהב בלה פמפה אומרים שאם הרשויות ישימו סוף לפרנסתם הנוכחית, הן חייבות למצוא להם במהירות אפשרויות תעסוקה חלופיות. "המנועים הם החיים שלי. אני מכונאי. אם הממשלה באה והורסת אותם, אז מה אני והמשפחה שלי נעשה?", אמר לאונסיו קונדורי.
קונדורי בן ה-51 מגיע במקור מהעיר קוסקו, אחת הערים המרכזיות בפרו. מאז שנת 2008 הוא מתקן מנועים באזור לה פמפה עבור כורי הזהב שהתיישבו באזור.
כורי הזהב אינם היחידים שנמצאים תחת איום של קטסטרופה כלכלית בעקבות הקמפיין הממשלתי נגד הכורים הבלתי חוקיים. כך מסבירה גלאדיס, טבחית באחת ממחנות הכורים. "לכל כורה שנמצא כאן יש משפחה שאוכלת משום שהוא עובדת", היא אמרה.