שתף קטע נבחר
 

מרצים בבן גוריון: עברו לנגב - קבלו הטבות

בדיקה של אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע מעלה כי חברי סגל אקדמי שגרים במרחק של עד 40 ק"מ מהקמפוס יעילים יותר בעבודתם. התמריצים לעובדים: השתתפות בשכר דירה ל-3 שנים, הלוואות לקניית דירה ואפילו הוצאות טיסה לתושבים חוזרים מחו"ל. עוד בתוכנית - גיבוש קבוצות רכישה למרצים בלבד

איך מסירים את המחסום שמקשה על תושבי המרכז להסכים לעבוד בבירת הנגב? מכניסים את היד לכיס - ופשוט מעבירים אותם לשם. אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע פועלת בימים אלה להגדלת מכסת המרצים והחוקרים בסגל האקדמי שלה; ולשם כך מציעה תנאים אטרקטיביים לאלו שיעשו זאת, בתנאי שיגורו במרחק הקטן מ-40 ק"מ מהקמפוס.

 

באר שבע - כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן :

 

ל-ynet נודע כי בכוונת האוניברסיטה להשתתף בתשלום שכר הדירה של חברי הסגל האקדמי בגובה של עד 80% לתקופה של כ-3 שנים, עד לסכום של 2,400 שקל בחודש. יצוין כי חלק מתנאי השכר שמעניקות אוניברסיטאות אחרות בישראל כוללים גם הם השתתפות בשכר דירה, אולם במקרה זה ההטבה מותנית במגורים הסמוכים לקמפוס.

 

חוקרים ומרצים שיבקשו לרכוש דירה בבאר שבע, במרחק של עד 40 ק"מ מהקמפוס, יוכלו לקבל מענק חד פעמי בשווי השקול פחות או יותר למימון שכר הדירה במשך 3 שנים. עוד תיתן האוניברסיטה מענק הובלה, הלוואות ללא ריבית, סיוע מיוחד לחבר סגל שמעתיקים את מושבם מחו"ל לנגב, כולל ספיגת הוצאות הטיסה. בכוונתה אף להפעיל מעון לילדי הסגל וכן לסייע ברכישת מגרשים לבנייה.

 

בכנס שנערך באחרונה בקמפוס בבאר שבע תחת הכותרת "עוברים לנגב", הציגה האוניברסיטה בדיקה שבה נמצא יחס ישר בין תפוקה גבוהה של עבודה לבין מקום מגורים קרוב. הבדיקה התבססה על 875 אנשי הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטה, אשר למעלה מ-60% מהם גרים במרחק של עד 40 ק"מ מהקמפוס.

 

 

פרופ' צבי הכהן, רקטור האוניברסיטה, סיפר כיצד ניסה להגיע באותו הבוקר לעיר מרחובות. "לקח לי שעה ו-40 דקות", אמר הכהן, "אם יש צורך להסביר למה כבר לא כדאי יותר לגור במרכז - זו הסיבה. כשאני מגיע לבאר שבע מביתי ביישוב עומר, גם בשעות העומס הנסיעה אורכת רק 10 דקות".

 

"לא באנו רק בגלל ההטבות"

אז מי באמת עובר לבאר שבע כדי להיות חלק מהסגל האקדמי באוניברסיטת בן גוריון? ד"ר יפעת מילר, חוקרת ומרצה הבוחנת את הקשר בין סכרתף פרקינסון ואלצהיימר, היא דוגמא טובה. "אחרי שהשלמתי תארים באוניברסיטה העברית בירושלים, ויצאתי להשלמת פוסט דוקטורט בארה"ב, רכשנו בית צמוד קרקע בשכונה ה' בבאר שבע - ואנחנו מרוצים מכל רגע", היא מספרת.

 

לדבריה, "עשינו שינוי כללי בחיים. בעלי עורך דין והיה לו משרד בירושלים, אך כיום יש לו משרד כאן בעיר. אנחנו מאד מרוצים. יש כאן חיי קהילה טובים ואנשים חמימים. האמת היא שלא הגענו לבאר שבע בזכות העובדה שההוצאות כאן נמוכות יותר ובשביל המענקים של האוניברסיטה - אבל אין ספק שהם עזרו".

 

ד"ר נטע סל מן שבה גם היא לישראל מחו"ל, ולפני 10 חודשים עברה להתגורר ביישוב להבים עם משפחתה. "אנחנו מרוצים מהמגורים בלהבים", היא אומרת, "אמנם בעלי לא מצא עבודה בדרום - אבל הוא עובד בתל-אביב ויש כאן תחנת רכבת".

 

סל מן מגלה כי האוניברסיטה גמישה למדי לגבי הקריטיונים לקבלת ההטבות. "שמעתי על אנשי סגל שעברו לערד ונהנו מההטבה - למרות שהמרחק של הוא יותר מ-40 ק"מ", היא אומרת. בנוסף, היא מעלה הצעה: "ביישוב כרמית שבדרום גובשה קבוצת רכישה לרכישת דירות באזור הנגב לאנשי קבע. הייתי רוצה שדבר דומה ייעשה עם מרצים באוניברסיטה. מדברים על זה, אבל עדיין אין משהו שקורה בפועל", היא מסבירה.

 

מהמרכז להתיישבות בנגב ובגליל הפועל בשותפות המשרד לפיתוח הנגב והגליל, קק"ל, תנועת אור והרשות לפיתוח הנגב נמסר בהקשר זה, כי כ-15 מרצים נרשמו כמתעניינים לגיבוש קבוצת רכישה להתיישבות מרוכזת וכי הנושא מקודם. לדברי רוני פלמר, מנכ"ל תנועת אור, "בדיוק בשביל המטרה הזו הקמנו את המרכז להתיישבות - כדי לענות על שאלות בכל תחומי החיים - ולספק פתרונות מעשיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
אוניברסיטת בן גוריון בנגב. מקווה שיעברו לגור ליד הקמפוס
צילום: הרצל יוסף
מומלצים