שתף קטע נבחר

 

כוננות פאפא בבית לחם

כנסיית המולד משופצת, המדרכות נצבעו, אבל בניגוד לביקורים הקודמים של הכס הקדוש - הפעם ברשות הפלסטינית אדישים יחסית. בעיר מקווים לפחות שהתיירים יחפו על עונה חלשה: "נשארנו סוג ב'"

את הפעם הראשונה לא ישכחו בבית לחם: ביקור האפיפיור יוחנן פאולוס השני בשנת 2000 הביא איתו התרגשות גדולה, ואחר כך גם פריחה כלכלית. תשע שנים אחריו הגיע האפיפיור בנדיקטוס ה-16, והעיר לבשה חג. היום, שבועיים לפני ביקורו של האפיפיור פרנציסקוס, נראה כי תושבי העיר הפלסטינית שבה נמצאת הקהילה הנוצרית הגדולה ביותר ברשות כבר לא יוצאים מגדרם לקראת הגעת הכס הקדוש.

 

עדכונים נוספים - בפייסבוק שלנו

 

"הכול רגיל למדי. אין התרגשות מיוחדת", הודה בחיוך מושל בית לחם, עבד אל-פתאח חמאייל. "הקמנו ועדת היגוי שמתעסקת בכל ההכנות לביקור הזה". אמר וצדק. אך בסיור מקדים בעיר מצאנו רק שלט אחד עד כה שמקדם בברכה את הגעת האפיפיור.

אתמול בבית לחם (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
אתמול בבית לחם(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

כנסיית המולד, שבה יהיה שיאו של הביקור, עוברת בחודשים האחרונים שיפוצים נרחבים שצפויים להימשך גם במהלך ביקורו של הכס הקדוש. העדות היחידה להכנות היה גיזום מדוקדק של העצים סביב הכנסייה. המדרכות בכבישים הראשיים כבר נצבעו.

 

"אנחנו מנקים את החנויות, לא משהו מיוחד, אבל מקווים שהביקור הזה יוביל להגעת תיירים רבים אחרי עונה חלשה יחסית", הסביר נביל ג'יאקמן, אחד מבעלי חנויות המזכרות הרבות שנמצאות סביב הכנסייה. "הביקור הזה חשוב כי הוא יוכיח לעולם שהאזור הזה רגוע מאוד, ואם האפיפיור מבקר כאן אז אין כאן סכנה".

 

"היחסים בין הנוצרים למוסלמים - כמו עם הישראלים"

בחלק מהחנויות הוציאו הסוחרים את תמונותיו של פרנציסקוס לחזיתות, פחות כדי להוקיר לו כבוד ויותר בשביל לגזור קופון מהתיירים. "אף אחד מהאפיפיורים שהגיעו לפה לא הביא איתו שום בשורה עבורנו", פסק אחד מבעלי החנויות והתייחס למערכת היחסים המתוחה בין הנוצרים למוסלמים בבית לחם.


השלט הבודד שמצאנו ברחוב בבית לחם (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
השלט הבודד שמצאנו ברחוב בבית לחם(צילום: אלכס קולומויסקי)

כנסיית המולד עוברת שיפוצים (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
כנסיית המולד עוברת שיפוצים(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

"אנחנו נשארנו סוג ב' בעיר הזאת. היחסים בין הנוצרים למוסלמים בעיר הם בדיוק כמו היחסים בין הפלסטינים לישראלים", הוא אמר, וסירב לומר את שמו מחשש שיתנכלו לו. בכל מקרה כולם כאן תמימי דעים - הפריחה הכלכלית שבאה בעקבות הביקור הראשון בשנת 2000 לא תחזור על עצמה הפעם.

 

הביקור של פרנציסקוס בבית לחם יימשך שבע שעות. פרנציסקוס יגיע במסוק מעמאן ויתקבל על ידי הנשיא הפלסטיני אבו מאזן ובכירי ההנהגה הפלסטינית. כמו כן יבקר בכנסיית המולד.

 

"אנחנו מצפים שאלפים יקבלו את פניו", אמר חמאייל מושל בית לחם. הביקור ילווה כצפוי בתיאום ביטחוני הדוק בין צה"ל למנגנוני הביטחון הפלסטיניים. "כבר נערכו כמה פגישות בין הצדדים בנושא ברמת התיאום, הביטחון והיחסי הציבור". הפלסטינים מתייחסים ברצינות רבה לסוגיה הביטחונית של הביקור, ולפיכך ייפרסו כמה מעגלי אבטחה בהשתתפות אלפי שוטרים, בלשים ואנשי המשמר הנשיאותי.

  

חמאייל דוחה את האפשרות שקיצונים איסלאמים יפגינו במהלך הביקור. "זה לא בא בחשבון ולא נאפשר זאת", הוא מבהיר. "אין אופוזיציה לביקור הזה, גם לא בקרב אנשי חמאס. אין שום סוג של איום נגד הביקור הזה בקרב הפלסטינים". למרות הסכם הפיוס, מנהיגי חמאס בגדה המערבית לא הוזמנו להשתתף בטקס קבלת הפנים.

  

בסוף הביקור צפוי האפיפיור להגיע לביקור קצר במחנה הפליטים דהיישה, שם יפגוש במרכז הקהילתי קבוצה של 100 ילדים, רובם תושבי מחנות הפליטים בעיר. דאג מי שדאג ששיירת האפיפיור תגיע מצדו האחורי של המחנה, כדי שלא ייתקל בשלטים הרבים המפארים את השהידים שמקדמים את פני הבאים בכניסה הראשית אליו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
עוד שבועיים. מחכים לפרנציסקוס, אתמול
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים