שתף קטע נבחר

 
צילום: יותם רונן

פרקליט המדינה: הולילנד יהיה תמרור אזהרה

באיגרת לעורכי הדין בפרקליטות כתב שי ניצן כי גזר הדין בפרשת הולילנד "תורם לביעור תופעות פסולות ומסוכנות לסדרי השלטון והחברה"

פרקליט המדינה שי ניצן אמר כי הרשעתם ושליחתם המעורבים בפרשת הולילנד למאסר "אינה מעוררת שמחה או נחת. יחד עם זאת, היא מובילה אותנו לתקווה כי פרשה זו תגרום להקטנה משמעותית של הסיכוי שעבירות דומות לאלה יעברו בעתיד". ניצן כתב את הדברים באיגרת מיוחדת שהפיץ הערב (יום ג') לכל עורכי הדין בפרקליטות.

 

מורשעי הולילנד לכלא - כתבות נוספות

שופטים בדימוס: סיכויים לא מבוטלים בערעור אולמרט

"רקב. זיהום. טומאה": גזר הדין של אולמרט

כאב ראש לשב"ס: אולמרט זה לא קצב

סנגורו של אולמרט: הוא עדיין רואה עצמו זכאי

 

"כידוע, בית המשפט גזר היום את עונשם של מרבית הנאשמים בפרשת הולילנד, שהיא אחת מפרשות השחיתות הגדולות עמן נאלצו המשטרה והפרקליטות להתמודד עד היום", כתב שי ניצן, "בין נאשמים אלה, גם אישים מוכרים ופרנסי ציבור, לרבות אנשי עסקים, פקידים בכירים ואנשי שלטון וממשל, ובכללם אף ראש ממשלת ישראל לשעבר. העמדתם לדין והרשעתם של בכירים אלה אינה עניין של מה בכך, ואיננה דבר מובן מאליו. קל וחומר שליחתם לנשיאה בעונשי מאסר ממושכים".

פרקליט המדינה שי ניצן (צילום: גיל יוחנן ) (צילום: גיל יוחנן )
פרקליט המדינה שי ניצן(צילום: גיל יוחנן )
 

בהיבט זה, כתב פרקליט המדינה כי מערכת אכיפת החוק עמדה בהצלחה בעוד מבחן מכונן לעקרונות הבסיסיים של שלטון החוק והשוויון בפני החוק. "לא בכל מדינה בעולם יש בתי משפט ומנגנוני חקירה ותביעה עצמאיים, הפועלים בלא מורא - למעט מורא הדין, גם מול הבכירים, המקושרים והחזקים ביותר", כתב ניצן. "בהתאם, ביום זה כולנו יכולים להתגאות בהשתייכותנו לפרקליטות שהציבה לה כאחת ממטרותיה להביא לביעור השחיתות הציבורית לצד מטרות חשובות אחרות כהגברת הביטחון האישי של אזרחי המדינה, הגנה על נכסי המדינה ועוד".

 

 (צילום: גיל יוחנן, יותם רונן) (צילום: גיל יוחנן, יותם רונן)
(צילום: גיל יוחנן, יותם רונן)

פרקליט המדינה סיפר כי לאחר כמה דיונים מעמיקים ויסודיים שקיימו, "הוחלט לטעון לעונשים שיעלו בקנה אחד עם העובדות שהוכחו ויהלמו את חומרת העבירות שבוצעו, ושבגינן הרשיע בית המשפט את הנאשמים - איש כפי חלקו ובהתאם לנסיבותיו האישיות. בכך ביטאה הפרקליטות את אמונתה הבסיסית שבפרשת שחיתות כה בוטה וחמורה, העונש הראוי הוא שנות מאסר משמעותיות לצד קנסות כבדים".

 

ניצן כתב עוד כי "בפנינו ככל הנראה עוד כברת דרך מסויימת בכל הקשור לטיפול בפרשה זו וספיחיה. אולם, בסופו של יום, אנו סבורים שתוצאת פסק הדין, וטיפולן היעיל של רשויות אכיפת החוק בפרשה - המשטרה והפרקליטות כאחד - יתרמו תרומתן לביעור תופעות פסולות ומסוכנות לסדרי השלטון והחברה".

 

הוא הביע הערכה לצוות התביעה בראשות יהונתן תדמור ובהנהגתה של פרקליטת מחוז מיסוי וכלכלה - ליאת בן ארי. "הצוות פעל במסירות, בחריצות, בנאמנות, ביעילות, ומעל לכל בדרכה של הפרקליטות: יושר, הגינות וחתירה לחקר האמת, תוך התעלמות מכל רעשי הרקע מחוץ לאולם בית המשפט, שהם זרים להליך הפלילי", כתב ניצן. "כבר אמרתי בהזדמנות אחרת: זו דרכנו, כך חונכנו, כך אנו נוהגים וכך ננהג גם בעתיד. בצדק זכה צוות זה לשבחים גם מבית המשפט".

 

עוד כתב פרקליט המדינה כי "אפשר שבמאבק המתמשך בשחיתות יש לעתים תחושה של עליות ומורדות, אבל דבר אחד אנו מבטיחים לעצמנו: רפיון ידיים לא יהיה. הפרקליטות תמשיך לקיים חובתה, בעקביות, בנחישות ובמקצועיות, ולא נהסס לטפל בתופעות של שחיתות בכפפות ברזל, בכל מקום שבו תימצאנה - יהא מעמדם של המעורבים אשר יהא. אנו תקווה כי המסר שיצא מבית המשפט בפרשה זו, כמו בפרשות שחיתות אחרות שאירעו בתקופה האחרונה ושהסתיימו בהרשעה, יחלחל לכל שדרות החברה הישראלית, וישמש תמרור אזהרה מרתיע לכל הפועלים במרחב הציבורי, משני צדי המתרס - הן עובדי הציבור והן מי שנזקקים לשירותיהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים