שתף קטע נבחר

מירוצים בסופ"ש: רצים לעשות טוב

מירוץ למען "מלאכיות הדממה" הסובלות מתסמונת רט, מירוץ האיחוד החקלאי בדרום השרון וגם מירוץ השליחים הגדול בארץ "מירוץ מהר לעמק" שמאגד סביבו מאות מתנדבים. קדימה, רוצו לרוץ, זה עושה טוב

מתנדבים למירוץ השליחים "הר לעמק"

אתמול בערב, יום ד' ה- 14.5, יצא לדרך מירוץ השליחים "הר לעמק" השישי שיימשך עד ליום שישי בצהרים, ה- 16.5. מספר שיא של 6,600 רצים מכל הארץ, ב- 904 קבוצות, ישתתפו במירוץ יחד עם למעלה מ- 500 מלווים. 

 

מירוץ "הר לעמק" - מירוץ השליחים הראשון בישראל, הוא מירוץ אתגרי המשתרע לאורך כ- 215 ק"מ של נופים מרהיבים ביופיים. המירוץ נמשך 24 שעות ביום ובלילה ומתחלק ל-24 מקטעים של כ-5-14 ק"מ. המשתתפים רצים בתנאי שטח שונים המעניקים חוויה מאתגרת אישית וקבוצתית, בנחלים, בהרים, בוואדיות, בין יישובים, אתרים היסטוריים והנופים המרהיבים שמתל חי בגליל העליון, דרך עמק החולה, בקעת בית נטופה, הרי מנשה, הכנרת ועד ליישוב תמרת שבעמק יזרעאל.

 

את המירוץ מפעילה עמותת "הר לעמק" שפועלת ללא מטרות רווח, לקידום ענף הריצות הארוכות בארץ, החיבור לטבע והשמירה על איכות הסביבה. חברי העמותה, פועלים בהתנדבות ומגייסים בכל שנה מאות מתנדבים ומתנדבות שלוקחים מידי שנה פסק זמן מחיי היום יום ומגיעים להרים את המירוץ כבר 6 שנים.

 

השנה, 240 מפקדים בכירים בצבא, מנהלים בכירים במשק, אנשי טבע, אנשי אקדמיה, אחיות, מורות, מטפלים ועוד מגיל 13 ועד גיל 80, יאיישו ויתפעלו את 24 תחנות ההחלפה במירוץ. ביניהם גם מי שמשמשים כ"מרשלים" ו"סגני מרשלים", המפקדים על גזרות תוואי המרוץ ומוודאים את תקינות המסלול, בטיחות הרצים וכו'. המירוץ נערך בחסות נייקי, משרד התרבות והספורט, Nobel Energy, רשות הטבע והגנים, המועצה האזורית עמק יזרעאל והיישוב הקהילתי תמרת. 

 

שמוליק גרוס, מנהל אגף הדרכה ומנהל במשרד החקלאות, מדריך טיולים בעברו, בן 61, מתמרת, התנדב לשמש כמרשל דרומי - כלומר להתרוצץ במשך 24 שעות ולפקח על ההתנהלות ב- 80 הקילומטרים שתחת אחריותו. "הרצים של תמרת הצליחו לגייס את כל היישוב וזה כבר הדביק את כל העמק. אפילו חברים מתל אביב וחיפה מגיעים להתנדב", מספר גרוס.

 


"רצים ביום ובלילה, בשטחים פתוחים עם נופים מרהיבים". צילום: גלעד קוולרצ'יק

 

"אני מאמין שהסיבה לכך שכל שנה מוכפל מספר המשתתפים היא שמעבר לחווית הריצה, מדובר כאן על הפנינג חברתי מגבש ומאתגר, אנשים לא רצים עם עצמם, הם מגיעים בקבוצות, רצים ביום ובלילה, בשטחים פתוחים עם נופים מרהיבים, פוגשים חברים מהצבא והלימודים ויש תחושה של ביחד. כל אחד רוצה להיות חלק מזה". את שמוליק יחליף בתפקיד במקצה השני גיורא ענבר, תת-אלוף במיל' ואיש עסקים. שנדבק בחיידק של "הר לעמק". 

 

לדברי שמואל רוכין, תושב תמרת, ממקימי מרוץ "הר לעמק" והאחראי על מערך המתנדבים: "האנשים המופלאים שמתנדבים מכל הלב וקבוצות הרצים, הופכים את האירוע לחוויה בלתי נשכחת. הם אלו שמפיחים רוח חיה בתחנות ומעודדים את הרצים בשטח. הם אלו שעושים את המרוץ בנתינה שלהם בעמידה בתחנות ואירוח הרצים ב- 24:00 בלילה, וגם ב-3 לפנות בוקר. מרוץ הר לעמק פותח צוהר להתנדבות יוצאת דופן שמאגדת רבים מתושבי עמק יזרעאל- נתינה לשם הנתינה, נתינה שמעוררת השראה".

 

מינה לבו, מתמרת מאיישת זו השנה השלישית את תחנת המתנדבים בדפנה. בעלה של מינה, מרון לבו, בן 67, משמש כמרשל צפוני. מרון שבשגרה מנהל חברה בתחום הספנות וחובב רכיבה על אופניים, מתנדב במירוץ "הר לעמק" החל משנתו הראשונה: "יש מעט מאד מירוצים שיש להם הרבה מתנדבים כמו אצלנו. לא נתקלתי עד היום במירוץ מסוג כזה, הקושר רצים מכל הארץ, נערך בטבע הנפלא של הצפון, וגם סוחף מאות מתנדבים".

 

אחד האלמנטים היחודיים ב"הר לעמק" הוא ההתגייסות המדהימה של האוכלוסייה הערבית והיישובים הערביים לאורך המסלול. שמעון שטיינברג האחראי לקשר עם המגזר הערבי מטעם העמותה מספר על עלי וואקד, חקלאי מעראבה, שבכל שנה מקצה את השדה שלו - 100 דונמים של שדה גידולים לטובת המרוץ. לפני כל מרוץ מכין עלי את השטח, מסדר אותו ואפילו מייבש אותו במידה ויש גשמים באזור, לטובת מגרש חנייה לרצים.

 

"מסלול המרוץ עובר בשטחים של מועצות מקומיות ערביות, דרך כפרים ושטחים חקלאיים והופך את המרוץ לחוויה ספורטיבית עבור התושבים המקומיים שנתרמים לתפעל ולתחזק את התחנות, לעזור בהכוונת הרצים, וכו'" מסכם שטיינברג. "המועצות מעמידות לרשות הרצים סדרנים, מכוונים, מפנות שטחים לטובת חניונים ועוד. עבור הרצים שמגיעים מכל הארץ מהווה המסלול אפשרות להכיר מקרוב את הכפרים הערביים שאילולא המרוץ לא היו זוכים להכירם".

 

מירוץ האביב למען מלאכיות הדממה

ביום שבת, 17.5, יתקיים מירוץ האביב השנתי של קאנטרי ג' למען מלאכיות הדממה- ילדות החולות בתסמונת רט. במירוץ יתקיימו מקצים תחרותיים למרחקים של 10 ק"מ, 5 ק"מ ו-2 ק"מ לילדים. בנוסף גם מקצים עממיים של 5 ק"מ הליכה ו-300 מ' קטקטים.

 

תסמונת רט היא הפרעה נוירו-התפתחותית הקשורה לכרומוזום X, ומופיעה בעיקר בבנות ( 1 לכל כ- 10,000 לידות של בנות). הבנות נקראות מלאכיות הדממה מאחר והן אינן יכולות לתקשר עם הסביבה אלא באמצעות העיניים.

 

הכירו את מלאכיות הדממה - כתבתה של תמר דרסלר:

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

התסמונת מתאפיינת בהתפתחות תקינה בשלבי החיים המוקדמים, לאחר מכן חלה נסיגה, בה יש איבוד הדרגתי של היכולת התקשורתית ויכולת השימוש בידיים. בד בבד מופיעות תנועות ידיים סטריאוטיפיות, קשיי תקשורת, קשיי ניידות ותכנון תנועה. מרבית הילדות מפתחות גם התקפים אפילפטיים, נשימה לא סדירה, עקמת, ירידה במסת שרירים ובעיות בשליטה מוטורית. שאחריה מופיע מגוון הפרעות: אובדן שימוש מכוון בידיים, תנועות ידיים אופייניות, הפרעות בהליכה והתקפים אפילפטיים.

 

אבחון תסמונת רט מתבסס על תמונה קלינית פיזית והתנהגותית, ונתמך על ידי בדיקה גנטית. הילדות לא יכולות לדבר ולתקשר עם הסביבה למרות שהן מבינות את כל מה שמתרחש מסביבן, הן אינן יכולות להשתמש בידיים כמובנות מאליהן. הבנות סיעודות במאה אחוז ותלויות לחלוטין בזולת.

 

לפני יותר מעשור הוקמה העמותה לתסמונת רט שכל מטרתה היא לקדם את המחקר ולמצוא תרופה למחלה. אז, עוד לא היה ידוע הגן שגורם למחלה.  כיום אנו נמצאים בתחילתו של מחקר קליני שיוביל למציאת תרופה.

 

ניתן להירשם למרוץ האביב של מלאכיות הדממה דרך עמוד הפייסבוק של העמותה.

 

מירוץ האיחוד החקלאי בדרום השרון

תנועת הנוער של האיחוד החקלאי תקיים את המירוץ האיחוד החקלאי הראשון במתחם המועצה האזורית דרום השרון. ביום שבת ה- 17.5.14. במירוץ יהיו 3 מקצים: משפחות (2 ק"מ), חובבני (5 ק"מ) ומקצועני (10 ק"מ).

 


היכון, הכן, צא! צילום: גלעד קוולרצ'יק

 

תנועת הנוער של האיחוד החקלאי הוקמה ב-1978 והיא מונה כיום 35 סניפים. בתנועה פעילים למעלה מ- 4,000 נוער מכיתות ד' ועד י"ב, המגיעים ממושבי האיחוד החקלאי וגם מערים וקיבוצים שכנים. את הפעילות מובילים כ-750 מדריכים בוגרי התנועה. הפעילות כיום ממשיכה את רוח וערכי התנועה הכוללים חינוך לשוויון, אחריות ומעורבות תוך שימור ערכי סולידאריות בצד חופש מחשבה ופעולה.

 

מעבר לרוח הספורטיבית ולגיבוש משפחות החניכים, מטרת המירוץ הוא בעידוד התרומה לקהילה. הכנסות ממכירת מוצרי המזון באירוע מיועדות לעמותת "תובנות בחינוך", שעובדת עם נוער בשכבות סוציו אקונומיות נמוכות. בנוסף יאספו תרומת שיער לילדים חולי סרטן וכן בגדים לתרומה לנזקקים.

 

נקודת המפגש היא מתחם המועצה האזורית דרום השרון. (מופיע באפליקציית waze). בנוסף למירוץ יתקיים גם טורניר כדורגל ומבנים מחנאיים, מתחם תחנות והפעלות ספורטיביות לכל המשפחה.

 

האירוע פתוח לקהל הרחב.מחיר ההשתתפות במרוץ הוא 50 שקלים לרץ ו-40 שקלים לפעילות בלבד (ניתן להירשם במקום). התחלת הפנינג ב- 13:00 .זינוק ב- 16:30. לפרטים הכנסו לאתר או בעמוד הפייסבוק .

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמעון רוכין
מתנדבות במירוץ "הר לעמק" בעמדה
צילום: שמעון רוכין
צילום: גלעד קוולרצ'יק
הר לעמק
צילום: גלעד קוולרצ'יק
צילום: שמעון רוכין
מתנדבות במירוץ "הר לעמק" בעמדה
צילום: שמעון רוכין
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים