שתף קטע נבחר

אמהות מעולם אחר

תופעה חדשה חובקת את ישראל בעשור האחרון, ליגות הכדור רשת. קרוב ל-5,000 נשים משתתפות בשתי מסגרות שונות (ליגת "מאמאנט" ו"המועדון הישראלי לכדור רשת") והיד עוד נטויה

אם פעם מפגש בנות על כוס קפה, כדי לצאת להתאוורר קצת ממטלות הבית והטיפול בבעל ובילדים היה מספק לגמרי הרי שבשנים האחרונות יותר ויותר נשים, החליפו את מפגש הבנות בבית הקפה לטובת מפגש במגרש כדור הרשת.

 

 

ynet ספורט ברשתות החברתיות:

 

נשים נשואות, אמהות לילדים עולות אחת לשבוע לפחות על מדי ספורט ונפגשות באולם כדי לשחק משחק כדור רשת בין בנות. כן כן, כל השחקניות הן נשים בוגרות.

 

העצמת נשים, על הגרש. שחקניות המועדון הישראלי לכדור רשת (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
העצמת נשים, על הגרש. שחקניות המועדון הישראלי לכדור רשת(צילום: יריב כץ)

 

"אין דבר יותר כיף ומנקה את הראש", אומרת אילנה בנר (43), מאמנת, מגשרת ומנחת קבוצות מאבן יהודה, גרושה ואמא לשתי בנות. "ההתייצבות במגרש מעצימה כל אחת מהנשים שמשחקות כאן ויש כאן נשים ממגזר רחב של תפקידים החל מעקרת בית ואמא לחמישה ילדים קטנים, ועד עו"ד, סמנכ"לית של חברה גדולה, אשת נדל"ן, מהנדסת מחשבים ועוד".

 

"לקבוצה שלנו קוראים 'שוקס' למה? כי כולנו היינו נשים בשוק כשהתחלנו לשחק את זה בשביל הפאן ובהמשך נכנסנו לזה עמוק. כיום אנחנו משחקות בליגת העל ומדורגות במקום ה-12. בהחלט מקום מכובד ואנחנו גאות על כך".

 

עדי נאמן (38), היא ראש קבוצת "שוקס" באבן יהודה, נשואה ואמא לשלושה ילדים מחייכת ומוסיפה: "לי ולספורט לא היה שום קשר. שיחקתי מחניים בתור ילדה בבית ספר וזהו. יום אחד, בדיוק לפני שלוש שנים, באתי בכלל כדי לעשות טובה לחברה, וכבר באימון הראשון נדבקתי בחיידק הזה שקוראים לו כדור רשת. זה פשוט חיידק טורף".

 

יש כאלה שהיו קודם רקדניות בלט (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
יש כאלה שהיו קודם רקדניות בלט(צילום: יריב כץ)

 

אחת מאותן נשים שהקימו למעשה את המועדון הישראלי לכדור רשת בארץ, היא מירב צימרמן (48), מנהלת שוק פיתוח עסקי, נשואה ואימא לשלושה ילדים. גם היא התחילה כשחקנית חובבנית מן המניין שהצטרפה לקבוצה בעיר מגוריה בכפר סבא לפני כ-8 שנים.

 

"הגעתי לשחק בלי שום רקע של ספורט", אומרת מירב. "בעבר הייתי בכלל רקדנית בלט. ומה שבטוח עד גיל 40 לא נגעתי בכדור. ביום שאחזתי לראשונה בכדור במהלך משחק כדור רשת התאהבתי ממבט ראשון ומאז לא הפסקתי לשחק. תוך זמן קצר, ביחד עם קבוצת נשים אסרטיבית החלטנו למנף את התחביב למשהו לא רק מקומי אלא ארצי. כיום יש 200 קבוצות נשים שמשחקות כדור רשת ובהן 5,000 נשים.

 

החלוצה בארץ של כל טרנד כדור הרשת לנשים היא ליגת "מאמאנט" שנוסדה לפני תשע שנים בכפר סבא וכיום מתפרסת במספר רב של ערים ויישובים ברחבי הארץ כמו רעננה, רמת גן וקריית אתא.

 

כאמור, לפני כשמונה שנים, קצת אחרי שקמה "מאמאנט", נולד גם ה"מועדון הישראלי לכדור רשת" ובהמשך נוספו לענף גם ליגות למקומות עבודה. "ההבדל בינינו למשל לבין ליגת מאמאנט הוא ראשית בעובדה כי במאמאנט משחקות אמהות לילדים שלומדים ביחד בבית הספר וזה מקומי בלבד", מציינת צימרמן. "בעוד שאצלנו במועדון הישראלי לכדור רשת, אין הגבלה רק לאמהות. כל הנשים הבוגרות, מוזמנות להשתתף."

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
שחקניות המועדון הישראלי לכדור רשת
צילום: יריב כץ
מומלצים