דניס השובב: 4 מתכונים
זה לא חג בלי דג: מסעדת הדגים הוותיקה, "השקד", מגישה רביעיית מתכוני דג דניס ליום חג וחול. בתפריט: דניס בתנור עם עשבי תיבול, שניצל דג, פילה ממולא ועוד
דניס הוא דג ים עשיר ועסיסי. ככל שהדג גדול יותר, כך הוא שומני וטעים יותר ולכן מומלץ לבחור בדג גדול. דניס מתאים לכל שיטות הבישול: אפייה, צלייה, טיגון או אידוי. השידוך הטוב ביותר שלו הוא עם שמן זית ועשבי תיבול.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
1. דניס עם עשבי תיבול בתנור
המרכיבים:
1 דג דניס גדול, מפולט וחצוי
4 שיני שום כתושות
1/2 ענף רוזמרין
חופן גדוש של כוסברה קצוצה
1/4 כוס יין לבן
שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מניחים 2 פילטים של דניס בתבנית אפייה משוחה בשמן זית. ממליחים ומפלפלים, מפזרים שום כתוש וכוסברה מעל.
- יוצקים שמן זית בנדיבות, מוסיפים יין לבן ומניחים מעל ענף רוזמרין. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך רבע שעה.
2. פילה דניס ממולא בעשבי תיבול וגבינת פטה
המרכיבים:
1 דג דניס, מפולט ל-4 פילטים לאורך
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית זעתר
מלח
1/4 כוס שמן זית
2 כפות גבינת פטה מגורדת
אופן ההכנה:
- מכינים את תערובת המילוי: מערבבים היטב בקערה בצל קצוץ, שום כתוש, זעתר, מלח, שמן זית וגבינת פטה.
- מניחים פילה דניס בתבנית אפייה משוחה בשמן זית, ומפזרים מעל כמות נדיבה מהמילוי. מכסים בפילה השני, ומניחים מעל עוד קצת מתערובת המילוי.
- ממשיכים באותו אופן גם עם שני הפילטים הנוספים. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך רבע שעה.
3. פילה דניס בשמנת
המרכיבים:
1 דג דניס, מפולט ל-4 פילטים לאורך
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס יין לבן
1 כף חמאה
קמח
פלפל שחור
מלח
חופן בצל ירוק קצוץ, חופן כוסברה קצוצה - לא חובה
אופן ההכנה:
- מפלטים את הדג לארבעה פילטים חתוכים לאורכם. ממליחים כל פילה ומקמחים מכל צד.
- ממיסים במחבת כף חמאה ומטגנים את השום על אש בינונית עד לריכוך (לא לשרוף). מניחים את הפילטים ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.
- מוסיפים שמנת מתוקה, יין לבן, מלח ופלפל שחור ומבשלים כ-4 דקות תוך כדי ערבוב. לפני סיום ניתן להוסיף בצל ירוק קצוץ וחופן כוסברה.
4. שניצל דניס וגבינת פרמזן
המרכיבים:
1 דג דניס חצוי, מחולק ל-4 פילטים לאורך
1/2 חבילת פירורית זהב
1 כף חמאה
1 כף גבינת פרמזן מגורדת
מלח
אופן ההכנה:
- ממליחים את הפילטים, מצפים בפירורי לחם (פירורי הלחם נדבקים אל הדג הלח) ומטגנים במעט שמן חם על אש בינונית כ-2 דקות מכל צד.
- מוסיפים כף חמאה ומטגנים כחצי דקה נוספת. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פרמזן מגורד. מומלץ להגיש לצד סלט ירוק.
מסעדת השקד, החשמונאים 90, תל אביב. 03-5610546