קיש קריא: 4 מתכוני קיש גבינה
משתמשים בבצק קר, אופים פעם אחת לפני שמוסיפים את המלית והכי חשוב - לעבד כמה שפחות. רות אוליבר עם טיפים להכנת קיש מושלם, מתכון בסיסי לקלתית ורביעיית מתכונים עם גבינה
לפני שמתחילים: טיפים לאפיית קיש
הבצק. קלתית פריכה מכינים מחומרי גלם קרים ככל האפשר ומעבדים כמה שפחות (עובדים בפולסים לקבלת התוצאה הטובה ביותר).
עוד מתכונים
בערוץ האוכל:
קיצור דרך: אפשר לוותר על הכנת בצק פריך ולהחליפו בבצק עלים או במלאווח - מפשירים את הבצק לפחות 6 שעות במקרר ועד לילה. מרפדים תחתית ודפנות של תבנית קיש משומנת, יוצקים את המלית ואופים. עלי המלאווח זקוקים ל-10 דקות הפשרה.
קלתית בסיסית לקיש
המרכיבים ל-2 קלתיות בקוטר 24 ס"מ:
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כף חומץ רגיל
1 ביצה
אופן ההכנה:
- מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 27 ס"מ ובעובי 3-4 מ"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. מניחים על הבצק משקולת פאי או שעועית, כדי שלא יתרומם.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות, מסירים את המשקולת ואופים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתייבש.
- שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.
קיש מוצרלה, אמנטל, צימוקי עגבניות, צנוברים ומרווה
כאן העגבניות נותנות את הטון.
המרכיבים לקיש בקוטר 24 ס"מ:
1 קלתית אפויה למחצה (ראו מתכון לעיל)
למלית:
150 גרם גבינת אמנטל, מגוררת גס
100 גרם גבינת מוצרלה קשה, מגוררת גס
1/2 כוס צימוקי עגבניות
4 שיני שום קצוצות
5 עלי מרווה
1/4 כוס צנוברים קלויים
לרויאל:
2 ביצים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מכינים את הרויאל: טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
- מרכיבים את הקיש ואופים: מפזרים גבינות מגוררות, צימוקי עגבניות, שום ומרווה על הקלתית האפויה למחצה, יוצקים את הרויאל ומפזרים צנוברים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-45 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.
קיש ריקוטה ופרמזן עם ארטישוק וזיתים שחורים
שילוב טעמים מקורי אך דרמטי, שיכול להיכנס בקלות לקלאסיקה הביתית שלכם.
טיפ: להגשה מדליקה אופים בתבנית קיש מלבנית. מסדרים את הבצלים המזוגגים בצד אחד של הקיש ואת עיגולי הפרומעז בצד השני.
המרכיבים לקיש בקוטר 24 ס"מ:
1 קלתית אפויה למחצה (ר' מתכון למעלה)
למלית:
3 כפות שמן זית
8 תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרות וחתוכות לרבעים
2 שיני שום קצוצות
עלים מגבעול אורגנו אחד
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פקורינו מגוררת
10 זיתי קלמטה או טאסוס מגולענים וחצויים
לרויאל:
2 ביצים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מכינים את הארטישוקים: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן וארטישוקים, ומקפיצים כ-5 דקות עד להזהבה. מסירים מהכיריים, מוסיפים שום ואורגנו ומערבבים. מצננים.
- מכינים את הרויאל: טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
- מרכיבים את הקיש ואופים: מורחים גבינת ריקוטה על הקלתית בשכבה אחידה, מסדרים מעל ארטישוקים, יוצקים את הרויאל ומפזרים גבינת פקורינו וזיתים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-45 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.
קיש גבינות עיזים ובצל מזוגג
קיש מרשים שמתאים גם ליומיום.
המרכיבים לקיש בקוטר 24 ס"מ:
1 קלתית אפויה למחצה (מתכון למעלה)
למלית:
3 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים ומופרדים לעלים
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סוכר דמררה
100 גרם גבינת תום, מגוררת גס
1 גליל גבינת פרומעז, פרוסה לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
לרויאל:
2 ביצים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצלים: מערבבים שמן זית עם חומץ בלסמי וסוכר בקערה, מוסיפים בצלים, מערבבים ומפזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה ומצננים.
- מכינים את הרויאל: טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
- מרכיבים את הקיש ואופים: מפזרים גבינת תום, בצלים מזוגגים ופרוסות פרומעז על הקלתית האפויה למחצה ויוצקים את הרויאל.
- אופים 35-45 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.
קיש פטה, קשקבל וירקות קלויים
אנטיפסטי וקיש בתבנית אחת.
המרכיבים לקיש בקוטר 24 ס"מ:
1 קלתית אפויה למחצה (ר' מתכון למעלה)
למלית:
3 פלפלים (מומלץ ב-3 צבעים), חתוכים לרצועות
1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לעיגולים
1 זוקיני חתוך לרצועות
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס
125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה, מגוררת גס
לרויאל:
2 ביצים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מכינים את הירקות: מניחים את הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית, ממליחים ומפלפלים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שהירקות רכים ומצננים.
- מכינים את הרויאל: טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
- מרכיבים את הקיש ואופים: מפזרים גבינת קשקבל על הקלתית האפויה למחצה בשכבה אחידה, מסדרים את הירקות האפויים על הגבינה, יוצקים את הרויאל ומפזרים פטה.
- אופים 35-45 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.
המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון