שתף קטע נבחר
 
צילום: על השולחן

קיש קריא: 4 מתכוני קיש גבינה

משתמשים בבצק קר, אופים פעם אחת לפני שמוסיפים את המלית והכי חשוב - לעבד כמה שפחות. רות אוליבר עם טיפים להכנת קיש מושלם, מתכון בסיסי לקלתית ורביעיית מתכונים עם גבינה

לפני שמתחילים: טיפים לאפיית קיש

הבצק. קלתית פריכה מכינים מחומרי גלם קרים ככל האפשר ומעבדים כמה שפחות (עובדים בפולסים לקבלת התוצאה הטובה ביותר).

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

קיצור דרך: אפשר לוותר על הכנת בצק פריך ולהחליפו בבצק עלים או במלאווח - מפשירים את הבצק לפחות 6 שעות במקרר ועד לילה. מרפדים תחתית ודפנות של תבנית קיש משומנת, יוצקים את המלית ואופים. עלי המלאווח זקוקים ל-10 דקות הפשרה.

 

קלתית בסיסית לקיש

 

המרכיבים ל-2 קלתיות בקוטר 24 ס"מ:

350 גרם (2.5 כוסות) קמח

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כף חומץ רגיל

1 ביצה

 

אופן ההכנה: 

  1. מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 27 ס"מ ובעובי 3-4 מ"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. מניחים על הבצק משקולת פאי או שעועית, כדי שלא יתרומם.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות, מסירים את המשקולת ואופים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתייבש.
  4. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.

 

 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)

 

קיש מוצרלה, אמנטל, צימוקי עגבניות, צנוברים ומרווה

כאן העגבניות נותנות את הטון. 

 

המרכיבים לקיש בקוטר 24 ס"מ:

1 קלתית אפויה למחצה (ראו מתכון לעיל)

 

למלית:

150 גרם גבינת אמנטל, מגוררת גס

100 גרם גבינת מוצרלה קשה, מגוררת גס

1/2 כוס צימוקי עגבניות

4 שיני שום קצוצות

5 עלי מרווה

1/4 כוס צנוברים קלויים

 

לרויאל:

2 ביצים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הרויאל: טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
  2. מרכיבים את הקיש ואופים: מפזרים גבינות מגוררות, צימוקי עגבניות, שום ומרווה על הקלתית האפויה למחצה, יוצקים את הרויאל ומפזרים צנוברים.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-45 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.

 

קיש ריקוטה ופרמזן עם ארטישוק וזיתים שחורים

שילוב טעמים מקורי אך דרמטי, שיכול להיכנס בקלות לקלאסיקה הביתית שלכם. 

 

טיפ: להגשה מדליקה אופים בתבנית קיש מלבנית. מסדרים את הבצלים המזוגגים בצד אחד של הקיש ואת עיגולי הפרומעז בצד השני.

 

המרכיבים לקיש בקוטר 24 ס"מ:

1 קלתית אפויה למחצה (ר' מתכון למעלה)

 

למלית:

3 כפות שמן זית

8 תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרות וחתוכות לרבעים

2 שיני שום קצוצות

עלים מגבעול אורגנו אחד

250 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת פקורינו מגוררת

10 זיתי קלמטה או טאסוס מגולענים וחצויים

 

לרויאל:

2 ביצים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הארטישוקים: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן וארטישוקים, ומקפיצים כ-5 דקות עד להזהבה. מסירים מהכיריים, מוסיפים שום ואורגנו ומערבבים. מצננים.
  2. מכינים את הרויאל: טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
  3. מרכיבים את הקיש ואופים: מורחים גבינת ריקוטה על הקלתית בשכבה אחידה, מסדרים מעל ארטישוקים, יוצקים את הרויאל ומפזרים גבינת פקורינו וזיתים.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-45 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.

 

 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)

 

קיש גבינות עיזים ובצל מזוגג

קיש מרשים שמתאים גם ליומיום.

 

המרכיבים לקיש בקוטר 24 ס"מ:

1 קלתית אפויה למחצה (מתכון למעלה)

 

למלית:

3 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים ומופרדים לעלים

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות סוכר דמררה

100 גרם גבינת תום, מגוררת גס

1 גליל גבינת פרומעז, פרוסה לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ

 

לרויאל:

2 ביצים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצלים: מערבבים שמן זית עם חומץ בלסמי וסוכר בקערה, מוסיפים בצלים, מערבבים ומפזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה ומצננים.
  2. מכינים את הרויאל: טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
  3. מרכיבים את הקיש ואופים: מפזרים גבינת תום, בצלים מזוגגים ופרוסות פרומעז על הקלתית האפויה למחצה ויוצקים את הרויאל.
  4. אופים 35-45 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.


 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)

 

קיש פטה, קשקבל וירקות קלויים

אנטיפסטי וקיש בתבנית אחת. 

 

המרכיבים לקיש בקוטר 24 ס"מ:

1 קלתית אפויה למחצה (ר' מתכון למעלה)

 

למלית:

3 פלפלים (מומלץ ב-3 צבעים), חתוכים לרצועות

1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לעיגולים

1 זוקיני חתוך לרצועות

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

200 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס

125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה, מגוררת גס

 

לרויאל:

2 ביצים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הירקות: מניחים את הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית, ממליחים ומפלפלים.
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שהירקות רכים ומצננים.
  3. מכינים את הרויאל: טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
  4. מרכיבים את הקיש ואופים: מפזרים גבינת קשקבל על הקלתית האפויה למחצה בשכבה אחידה, מסדרים את הירקות האפויים על הגבינה, יוצקים את הרויאל ומפזרים פטה.
  5. אופים 35-45 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.


 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)

 

 

 

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן לב
קיש מוצרלה ואמנטל עם עגבניות וצנוברים
צילום: דן לב
מומלצים