זהירות וירוס: לא להקיש על לינקים במסרונים
שימו לב להודעה שמגיעה למכשירים סלולריים בישראל עם לינק, יחד עם כיתוב ברוסית. יש למחוק אותה מיד ולא להקליק. מומחי אבטחה: הוירוס גורם למכשיר לשלוח הודעות סמס בתשלום
הודעת סמס שמגיעה בשעות האחרונות למנויי סלולר בישראל עם כיתוב ברוסית ולינק, היא ככל הנראה תוכנה זדונית שמטרתה לגרום למנויים לשלוח סמס בתשלום, וכך לגנוב מהם כסף. ההמלצה החד משמעית, אם קיבלתם את ההודעה - לא ללחוץ על הקישור ולמחוק אותה. לשון ההודעה באותיות קיריליות: "שלום, תמונה בשבילך :)" יחד עם הלינק.
הודעה פנימית של המשרד לביטחון פנים בחתימתו של ראש האגף שלומי בילגי, נפוצה בוואטסאפ ולשונה: "הובא לידיעתנו על וירוס מסוג תולעת למכשירי סלולר עם מערכת הפעלה אנדרואיד המתפשט בשעות האחרונות בעולם ואשר הספיק לפגוע גם בטלפונים בישראל. שיטת ההדבקה: הוירוס פועל ממכשיר שנפגע, שולח הודעה לכל אנשי הקשר עם קישור לאתר ומספר תווים בלתי ברורים. לחיצה על הקישור תגרום להתקנת תוכנה זדונית על המכשיר הסלולרי אשר מעבירה מידע מהטלפון לאינטרנט. אין ללחוץ על הקישור שמופיע בהודעה. במידה וקיבלת הודעה כזו – יש למחוק אותה".
אנליסט בכיר לנוזקה במעבדות קספרסקי, רומן אונוצ'ק אומר כי "היום, משתמשים רבים בישראל קיבלו הודעות טקסט במספר גרסאות שנאמר בהן שהתקבלה תמונה, וכדי לראותה יש ללחוץ על הקישור שבהודעה. כשהמשתמש לחץ על הקישור, הוא בפועל קיבל וירוס מסוג סוס טרויאני. גילינו שהקובץ הוא מסוג SMS.AndroidOS.Opfake.a. הוא מסוגל לשלוח הודעות sms רק עם פקודת השרת, כשמטרתו העיקרית היא שליחת הודעות פרימיום (כמו ההודעות ששולחים לתרומה של 10 שקלים לעמותות ש.ש)." "על פי פקודות השרת, הוירוס מסוגל לבצע שיחות יוצאות, לשלוח הודעות ספאם, לגנוב את רשימת אנשי הקשר והודעות נכנסות".
בעלי מכשירים שלהם מערכות הפעלה כמו iOS לאייפון, וווינדוס פון 8 והלאה וכמובן בלק ברי, יכולים להשאר רגועים. נכון לעכשיו הווירוס אינו משפיע על מערכות הפעלה שאינן אנדרואיד. וזכרו, הדרך הכי טובה להמנע מהדבקות בווירוס המדובר, היא לא ללחוץ על קישורים חשודים. אפשר להעזר בתוכנות אנטי וירוס כמו של נורטון, קספרסקי או אחרות במקרה שנדבקתם.
(עמרי אפריים סייע בהכנת הידיעה)