מה אסור לאכול עם תרופות נגד דיכאון או חרדה
אלכוהול מגביר את השפעת הנמנום והטשטוש של תרופות נגד חרדה ועצב מתמשך, ניקוטין מאיץ את פינוי התרופה מהגוף ומריחואנה עלולה להאט מדי את קצב הלב והנשימה. מה עוד אסור לצרוך במהלך הטיפול? כתבה חמישית בסדרה שמפרטת מה אסור לאכול עם כל התרופות הנפוצות
הרופאים רושמים את התרופות האלו לאנשים שמתמודדים עם חרדות או עצב. השימוש הנפוץ בהן הוא כתרופות הרגעה והשפעתן מורגשת תוך שעה. הן נקראות בנזודיאזפינים, או בקיצור "בנזו", ועלולות לגרום לתלות גופנית, פסיכולוגית או שתיהן יחד.
יש ליטול אותן במשך כמה שבועות בלבד, ולאחר מכן להיגמל מהן בהדרגה. בתור רוקחת, ראיתי אנשים רבים שנוטלים תרופות נגד חרדה במשך שנים מבלי לנסות להיגמל. אם אתם זקוקים לתרופות אלו כדי לעבור את היום או לעזור לכם להתמודד עם החיים או עם בן הזוג שלכם, נסו להיעזר בתכשירים טבעיים במקומן. הם בטוחים יותר לשימוש, יעילים יותר ואינם ממכרים. תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים עלולות לגרום לתחושת חמרמורת ("הנגאובר") ולישנוניות במשך היום ובנוסף, לסכן אתכם בזמן הנהיגה.
- סכנה: מה לא לאכול עם תרופות לאלרגיה?
- מה אסור לאכול עם תרופות להפרעת קשב?
- מה מסוכן לאכול עם תרופות לצרבת וכיבים?
- מדריך: מה אסור לאכול כשלוקחים פראצטמול?
כאשר אתם חרדים או לחוצים, המוח שלכם פועל בהילוך גבוה מהדרוש. משפחת "בנזו" נכנסת לפעולה וגורמת להפרשת חומר כימי מרגיע בשם גאבא (חומצה גמא-אמינו-בוטירית). לאמתו של דבר, אנחנו מייצרים הרבה גאבא בזמן השינה.
תרופות אלו עוזרות לאנשים בעלי נטייה להפרעות שינה, חרדה, התקפי פאניקה ומחשבות טורדניות. זו אינה הבחירה המועדפת עליי כטיפול ארוך טווח, שכן התרופות אינן מטפלות בגורם לחוסר האיזון בחומרים הכימיים במוח. אולם, במצבים מסוימים, הן חיוניות ביותר ומעניקות לגוף תחושת רגיעה במהירות רבה. ראיתי אותן בפעולה אצל אנשים שהיו צריכים לעבור טיפולי שיניים, ניתוחים, בדיקות MRI והליכים רפואיים מפחידים אחרים. לעיתים, הן ניתנות לאנשים שהתבשרו על כך שהם סובלים ממחלה סופנית או שאיבדו אדם אהוב.
איזה שמות צריך לחפש?
אסיבל – Assival, ואבן – Vaben, לוריואן –Lorivan, קלונקס – Clonex, ריבוטריל – Rivotril, אלפרליד – Alpralid, אלפרוקס – Alprox, קסנגיס – Xanagis, קסנקס – Xanax.
מה אסור לאכול עם התרופות?
- אלכוהול
שתיית אלכוהול מגבירה את השפעת הנמנום והטשטוש של תרופות אלו. יש להימנע משתיית אלכוהול בזמן הטיפול בתרופות בהן.
- קפה, תה ומשקאות מוגזים
למשקאות שמכילים קפאין יש השפעה הפוכה מזו של תרופות הרגעה.
- קאווה
ניתן להשיגו בצורת תוספים או תה והוא מגביר את השפעתן של תרופות ההרגעה הכימיות. זהו שילוב מסוכן וידועים אף מקרי מוות שקרו בעקבות השימוש בו. הימנעו ממנו לחלוטין!
- כשותית (הופ), שורש ולריאן וצמח הפסיפלורה
בדומה לקאווה, צמחים אלה נמכרים בצורת תוספים או תה ומגבירים את השפעתן של תרופות ההרגעה.
- פרע (היפריקום)
הצמח עלול להחמיר את תופעות הלוואי, במיוחד את תחושת הישנוניות.
- ניקוטין ומוצריו
ניקוטין עלול להאיץ את פינוי התרופה מהגוף וכתוצאה מכך, להפחית מיעילותה.
- תוספי גאבא
ניתן להשיג את החומרים המרגיעים הטבעיים האלה בכל חנות למוצרי טבע. הם מעלים את רמת הגאבא במוח, ולכן אין זה מומלץ לשלב אותם עם תרופות הרגעה או תרופות נגד חרדה.
- L-גלוטמין
המלצתי פעמים רבות על תוסף התזונה הזה (חומצה אמינית טבעית). הוא תורם לאיזון הגוף ולתפקוד מצוין של המערכת החיסונית, משפר את בריאות המוח ואת השליטה ברמת הסוכר בדם, מעלה את מסת השריר ובאופן כללי, מסייע גם לבריאות מערכת העיכול. הבעיה היא ש-L-גלוטמין הוא חומר המוצא של גאבא, ולכן ככל שתשתמשו בו יותר, תייצרו כמות גדולה יותר של גאבא.
לדעתי אפשר לשלב בין תרופות הרגעה לגאבא כל עוד תקפידו ליטול רק את המינון הנמוך שלו, כמו 1,000 מ"ג ביום או פחות. אם תרגישו מנומנמים מדי, תדעו שעליכם להקטין את מינון התרופה (או הגלוטמין), אך אל תעשו זאת ללא התייעצות מוקדמת עם הרופא המטפל.
- מליסה רפואית
אני מרבה להמליץ על צמח זה לאנשים הסובלים מהפרעות שינה ובעיות קלות במערכת העיכול. ניתן לקנות אותו בצורת עלים מיובשים ולהכין מהם תה או בצורת תוספים (כמוסות או טבליות). למליסה רפואית יש מנגנוני פעולה שונים. אחת ההשפעות שלה היא העלאת כמות הגאבא. פירושו של דבר הוא שהשילוב בין מליסה לתרופות נגד חרדה עלול להגביר את השפעת הטיפול התרופתי ולגרום לתופעות לוואי נוספות או להחמרת הישנוניות.
- מריחואנה
לאנשים שמשתמשים במריחואנה אסור ליטול תרופות הרגעה או תרופות הגורמות לטשטוש. השילוב מגביר את השפעת הטיפול ועלול להאט מדי את קצב הלב והנשימה.
המידע המלא בספר "האמת על התרופות
" מאת הרוקחת המוסמכת סוזי כהן, הוצאת פוקוס