שתף קטע נבחר
 

פסטה, גבינות ומה שביניהם: 3 מתכונים

משדרגים את מנת הפסטה האהובה עם שלישיית מתכוני רטבים לא רגילים: פסטה קפרזה, קרם חצילים וגם רוטב שמנת עם רוקפור וסלק

פסטה קפרזה

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

500 גרם פסטה קצרה וגדולה קונכיות של ברילה

1/2 קילו עגבניות שרי צבעוניות, חצויות לאורכן

1/2 צרור בזיליקום

1/2 כוס שמן זית

4 כדורי מוצרלה בופלו

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים על פי הוראות היצרן.
  2. מפרידים את העלים מענפי הבזיליקום, וטוחנים בבלנדר עם שמן זית, מלח ופלפל.
  3. מקפיצים את עגבניות השרי במחבת גדולה עם מעט שמן זית. מסננים את הפסטה המוכנה ומוסיפים לעגבניות המוקפצות.
  4. מוסיפים ממרח בזיליקום, מערבבים ומסירים מהאש. קוצצים את המוצרלה ומערבבים עם הפסטה. ממליחים ומפלפלים.

 

 (צילום: אסף אמברם) (צילום: אסף אמברם)
(צילום: אסף אמברם)

 

פסטה בקרם חצילים

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

500 גרם פסטה ארוכה - (הכי טוב ספגטי מספר 20 של "ברילה")

2 חצילים

200 גרם פרמזן מגורד

2 כפות חומץ בלסמי

שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים לפי הוראות היצרן.
  2. צולים את החצילים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות, עד שבשרם רך. מסירים את הקליפה, ומערבבים את בשרם עם גבינת פרמזן בבלנדר.
  3. מחממים במחבת רחבה שמן זית עם חומץ בלסמי . מוסיפים את הפסטה המוכנה ואת קרם החצילים. מתבלים ומערבבים.  

 

 (צילום: אסף אמברם) (צילום: אסף אמברם)
(צילום: אסף אמברם)

 

פסטה רוקפור וסלק

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

500 גרם לינגוויני של "ברילה"

100 גרם גבינת רוקפור

200 גרם שמנת

400 גרם סלקים קטנים

4 כפות חומץ בלסמי

120 גרם אגוזי פקאן קלויים

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר קטן את השמנת ומפוררים לתוכה גבינת רוקפור. מערבבים עד לביעבוע, מבשלים 5 דקות וטוחנים.
  2. מתבלים את הסלקים בחומץ בלסמי, ומניחים בתבנית מכוסים בנייר אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך.
  3. מוציאים וחותכים את הסלקים לפרוסות דקות. מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן. מסננים. ומערבבים עם רוטב הרוקפור.
  4. הגשה: מערבבים את הפסטה עם רוטב ההרוקפור, מפזרים מעל את האגוזים והסלקים ומגישים מיד.

 

 (צילום: אסף אמברם) (צילום: אסף אמברם)
(צילום: אסף אמברם)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף אמברם
פסטה רוקפור וסלק
צילום: אסף אמברם
מומלצים