פסטה, גבינות ומה שביניהם: 3 מתכונים
משדרגים את מנת הפסטה האהובה עם שלישיית מתכוני רטבים לא רגילים: פסטה קפרזה, קרם חצילים וגם רוטב שמנת עם רוקפור וסלק
פסטה קפרזה
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
המרכיבים ל-4 סועדים:
500 גרם פסטה קצרה וגדולה קונכיות של ברילה
1/2 קילו עגבניות שרי צבעוניות, חצויות לאורכן
1/2 צרור בזיליקום
1/2 כוס שמן זית
4 כדורי מוצרלה בופלו
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים על פי הוראות היצרן.
- מפרידים את העלים מענפי הבזיליקום, וטוחנים בבלנדר עם שמן זית, מלח ופלפל.
- מקפיצים את עגבניות השרי במחבת גדולה עם מעט שמן זית. מסננים את הפסטה המוכנה ומוסיפים לעגבניות המוקפצות.
- מוסיפים ממרח בזיליקום, מערבבים ומסירים מהאש. קוצצים את המוצרלה ומערבבים עם הפסטה. ממליחים ומפלפלים.
פסטה בקרם חצילים
המרכיבים ל-4 סועדים:
500 גרם פסטה ארוכה - (הכי טוב ספגטי מספר 20 של "ברילה")
2 חצילים
200 גרם פרמזן מגורד
2 כפות חומץ בלסמי
שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים לפי הוראות היצרן.
- צולים את החצילים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות, עד שבשרם רך. מסירים את הקליפה, ומערבבים את בשרם עם גבינת פרמזן בבלנדר.
- מחממים במחבת רחבה שמן זית עם חומץ בלסמי . מוסיפים את הפסטה המוכנה ואת קרם החצילים. מתבלים ומערבבים.
פסטה רוקפור וסלק
המרכיבים ל-4 סועדים:
500 גרם לינגוויני של "ברילה"
100 גרם גבינת רוקפור
200 גרם שמנת
400 גרם סלקים קטנים
4 כפות חומץ בלסמי
120 גרם אגוזי פקאן קלויים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר קטן את השמנת ומפוררים לתוכה גבינת רוקפור. מערבבים עד לביעבוע, מבשלים 5 דקות וטוחנים.
- מתבלים את הסלקים בחומץ בלסמי, ומניחים בתבנית מכוסים בנייר אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך.
- מוציאים וחותכים את הסלקים לפרוסות דקות. מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן. מסננים. ומערבבים עם רוטב הרוקפור.
- הגשה: מערבבים את הפסטה עם רוטב ההרוקפור, מפזרים מעל את האגוזים והסלקים ומגישים מיד.
פסטה רוקפור וסלק
צילום: אסף אמברם
מומלצים