"נתניהו תתערב - המצטיינים נפגעים"
ביטול מבחני הבגרות בכיתה י' יזיק לאלפי תלמידי התוכניות הייחודיות, שמסיימים תיכון עם תואר ראשון. מייסד תוכנית מצטיינים במתמטיקה ביקש את התערבות ראש הממשלה, ותלמידים כתבו לפירון: "תאר לך שלפני שנת השיא, השטיח נשמט מתחת לרגליך"
"הכנסת התלמידים האלו למיטת סדום של המכנה המשותף הנמוך פועלת בכיוון ההפוך". הרפורמה של שר החינוך שי פירון "ישראל עולה כיתה", שהביאה לביטול מבחני הבגרות בכיתה י', גרמה למורת רוח גדולה בקרב תלמידים שלוקחים חלק בתוכניות ייחודיות ובקרב מנהלי אותן תוכניות. מייסד התוכנית לנוער מוכשר במתמטיקה פנה לראש הממשלה בנימין נתניהו וכתב לו: "ההחלטה תסגור תוכנית מעולה ורבת הישגים לבגרות, תפגע פגיעה אנושה בתוכנית האקדמית שלנו ותזיק ליחידות הטכנולוגיות בצה"ל ולתחומי המדע והטכנולוגיה הנהנים מבוגרי התוכנית".
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
ביום חמישי הקרוב תתקיים בפעם האחרונה בחינת הבגרות במתמטיקה שאליה ייגשו תלמידי כיתות י'. בין המוחים נגד הרפורמה גם תלמידי כיתת מופ"ת בתיכון אורט בחולון, שכבר הודיעו כי בכוונתם להיעדר מהלימודים כבר ביום שבו תיערך הבחינה. "אם לא ניגש לבגרויות האלה בכיתה י' מה שווה כל התוכנית הזו?", תהה תלמיד בכיתה. "כל המאמץ שלנו יורד לטמיון. אנחנו רק מבקשים שייתנו לנו להמשיך את המסלול שהתחלנו ושלא יפגעו בנו".
התלמידים במסלול מופ"ת מסיימים את כיתה י"ג עם תואר ראשון במקצוע שנבחר על ידם. לשם כך הם מתחילים בכיתה ז' לימודים מואצים במתמטיקה, פיזיקה ואנגלית, על מנת לסיים בגרויות מוקדמות במקצועות אלה. במהלך הלימודים משולבים גם קורסים אקדמיים שניתנים על ידי האוניברסיטה, עד לתחילת הלימודים המלאים לתואר ראשון בכיתה י"א.
תלמידי הכיתה שלחו באחרונה מכתב לשר החינוך פירון ובו ציינו: "תאר לעצמך, אדוני השר, ששנה לפני שכהונתך הסתיימה ואחרי שעברת 90% מהדרך הקשה שבחרת לעצמך, ואחרי שבנית תוכניות לשנה הזו שאמורה להיות שנת השיא שלך, שבשבילה עבדת מסביב לשעון ובלי הפסקה, פתאום השטיח נשמט מתחת לרגליך. ככה אנחנו מרגישים. לדעתנו זה טיפשי לנסות לחזק את החלשים ובדרך לשים רגל לחזקים. אנחנו רק מבקשים את ההזדמנות לסיים את המסלול שהתחלנו, את המסלול ששילמנו עבורו בבריאות ובכסף ובזמן".
במחלקה למתמטיקה באוניברסיטת בר אילן פועלת זה 33 שנה תוכנית אקדמית לנוער מוכשר, שמאפשרת להם לגשת לבגרות ברמת 5 יחידות לימוד במתמטיקה כבר בכיתה י'. עם סיום הבגרות באפשרותם ללמוד שנתיים באוניברסיטה במקביל ללימודיהם בתיכון, ולקבל תואר ראשון במתמטיקה כבר בגיל 19, הודות לדחיית שירות באישור הצבא. השנה לומדים בתוכנית כ-300 תלמידי תיכון לתואר ראשון במתמטיקה ופיזיקה.
במכתב ששלח לראש הממשלה ציין מייסד התוכנית ונשיא מכללת נתניה, פרופסור צבי ארד, כי שר הביטחון וראש אכ"א "מודעים לחשיבות התוכנית שתרומתה רבה לביטחון המדינה, ולכן לשכת ראש אכ"א מנסה תקופה ארוכה להשיג החרגה של התוכנית". בסוף המכתב ביקש ארד את עזרתו של נתניהו "בשכנוע שר החינוך להחריג את התוכנית ולאפשר לתלמידים להיבחן בכיתה י' או קודם לכן".
פרופסור ארד אמר היום כי "החשש העיקרי שלי הוא שאם התוכנית תיפגע לעולם לא נוכל לשקם אותה ולהקימה בהיקף הזה ובתוצאות האלה. דו"ח מבקר המדינה תיאר את המצב העגום
במקצוע המתמטיקה בישראל, ועל כל הגורמים להתגייס על מנת לקדם את לימודי המקצוע שהם הבסיס לכל מקצועות המדעים".
ניצן בואנו, תלמיד כיתה ט' בחטיבת הביניים רשיש בפתח תקווה, לומד בכיתת מחוננים ומשתתף בתוכנית. "אני לא מצליח להבין איפה החלק הטוב של ההחלטה הזו", אמר בואנו. "אני טוב מאוד מתמטיקה וכשניתנה לי האפשרות לסיים את הבגרות בכיתה י' החלטתי ללכת על זה, אבל לפי התוכנית של השר לפחות כרגע זה לא הולך לקרות, ובמקום זה אני אצטרך לשבת בכיתה ובמשך שנה שלמה 'ללמוד' דברים שאני כבר מוכן להיבחן עליהם".
במשרד החינוך אמרו בתגובה כי "הנושא נמצא בדיונים".