כשפים וקמעות: הציידים שיאתרו את החטופות
יש להם חניתות, רובים מאולתרים ו"כוחות על-טבעיים" וסבלנותם כמעט פקעה. כ-500 ציידים מוכשרים התאספו בבורנו שבניגריה כדי לסייע בחיפושים אחר הנערות. "לא מפחדים מבוקו חראם". אך ההוראה לפעולה טרם ניתנה
חמושים ברובים מתוצרת ביתית, חניתות רעילות וקמעות, התאספו מאות ציידים כדי להציע את כישוריהם ו"הכוחות העל-טבעיים" שלהם לסיוע בחיפושים אחר 267 הנערות שנחטפו בצפון ניגריה לפני יותר מחודש על ידי לוחמי ארגון הטרור בוקו חראם.
עוד חדשות בעולם :
ממשל צבאי הוכרז בתאילנד: "זו לא הפיכה"
ניו יורק: האימאם שתום העין הורשע בטרור
פרידה יקרה: ישלם לגרושתו 4.5 מיליארד ד'
כ-500 ציידים, בני 18 עד 80, טוענים כי נבחרו במיוחד על ידי עמיתיהם משום יכולותיהם הרוחניות וכישורי הציד שלהם. הציידים חיכו בשבועיים האחרונים במיידוגורי, בירת מחוז בורנו ועיר הולדתו של הארגון האכזרי, כדי לקבל את תמיכת הצבא ולהתחיל בצעדיהם.
בזמן שצבא ניגריה מואשם על ידי אזרחים רבים באוזלת יד בכל הקשור לחילוץ הנערות, הציגו הציידים את יכולותיהם המיוחדות בפני עיתונאים במקום. הם תקעו בקרנות פרות, שרו, צרחו והניפו בחרבותיהם ובסכיניהם. בכמה מקרים הם דקרו וחתכו את עצמם אך לא ניכר שהסבו לעצמם נזק. הציידים טוענים כי כשפיהם מונעים מהם מלדמם. הם טוענים כי קמעותיהם, העשויים מעשבים ומחומרים נוספים שמלופפים על ארנקים וצמידים מעור, צדפות ושיני בעלי חיים, מגנים עליהם מכדורים.
הופעתם של הציידים משלוש מדינות מחוז צפון-מזרחיות מדגיש כיצד חטיפת הנערות ב-15 באפריל ואוזלת ידה של הממשלה השפיעו עמוקות על החברה הניגרית. המשבר הצית הפגנות וגל תמיכה ברשתות החברתיות כמו טוויטר ופייסבוק כמו גם סיקור תקשורתי עולמי.
דובר מטעם הציידים ניסה שלא להצטייר ככוח שמחליף את החיילים. "אנחנו לא אומרים שאנחנו טובים יותר מהחיילים אבל אנחנו כן מתמצאים יותר ביערות מהם", הצהיר סרקין בקה. הציידים אמרו כי הם התאספו במקום לבקשתו של חבר פרלמנט.
החיפושים "המשוכללים יותר" נמשכים
בניגוד לכישוריהם העתיקים והמסורתיים שהציעו הציידים, נמשכים כלי טיס ומל"טים אמריקניים בחיפושים אחר הנערות. באזור נמצאים גם צוותים עם ניסיון במעקב, באיסוף מודיעין, במלחמה בטרור ובמקרים של בני ערובה מצבאות ארה"ב, בריטניה, צרפת, ספרד וישראל.
יותר מ-300 נערות ונשים צעירות נחטפו ב-15 באפריל מבית ספר בכפר צ'יבוק שבמחוז בורנו. לפי המשטרה, 53 מהן הצליחו לברוח ו-267 נותרו בשבי. עדי ראייה דיווחו כי הנערות הובלו ליער הסמוך סמביסה. בחודש האחרון התפרסמו דיווחים לפיהם חלק מהבנות אולצו להתחתן עם שוביהם ושייתכן שחצו את הגבול לקמרון השכנה.
לאחרונה פוצצו האיסלאמיסטים את הגשר היחיד המקשר בין מדינת המחוז בורנו לקמרון ולצ'אד, שם הם מסתתרים במערות הרריות ובשמורות טבע מיוערות.
הצבא הניגרי ממשיך וטוען כי הוא נוקט צעדים מאומצים לחיפוש הנערות. "החיילים שלנו שם נלחמים ביערות ובמיקומים נוספים", אמר דובר הממשלה מייק אומרי. "התמיכה הבינלאומית מסייעת לתהליך". אולם כמה מהורי החטופות טוענים כי תושבי הכפרים שביער סמביסה סיפרו
להם שלא ראו אף חייל במדים בתוך היער.
בסוף השבוע האחרון נועדו בפריז מנהיגים מאפריקה כמו גם מבריטניה וארה"ב בוועידה שמטרתה הייתה לייצר שיתוף פעולה במאבק נגד הארגון המשליט טרור על האזור.
לפי שעה אומרים הציידים כי הם מאבדים את סבלנותם. "אנחנו ציידים מוכשרים, היער הוא התרבות שלנו ויש לנו הכוחות שמכריעים כלי נשק וסכינים. אנחנו גברים אמיצים ומאמינים באללה שיגן עלינו. אנחנו לא מפחדים מבוקו חראם", אמר בתוקף צייד מבוגר, בבן קנו. "אם הממשלה מוכנה לתמוך בנו, אנחנו נחזיר את הבנות. אבל אם היא לא, שתגיד לנו, ונחזור למשפחותינו".