אברג'יל והקבלנים: המעקב נמשך שנתיים
במשטרה חושדים כי בכירי חברת הנדל"ן הציבורית, שחשודים בהלבנת כספים שהועברו לארגון הפשע של יצחק אברג'יל, פעלו בשיטתיות. קבלן חשמל קיבל 1.2 מיליון שקל לעבודה בפרויקט של החברה, שלא קשורה לתחום עיסוקו
כבר לפני שנתיים התעניינו ביחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובינלאומית (יאחב"ל) וביחידת יהלום של רשות המסים בפרויקטים שונים של החברה הנדל"נית הציבורית, שמנהליה חשודים בהלבנת הון עבור ארגון הפשע של העבריין יצחק אברג'יל. היום (ג') הותר לפרסום כי שני מנהלים בכירים בחברת הבנייה הציבורית ושני עובדים נוספים נעצרו בחשד למעילה כספית בהיקף של 60 מיליון שקל. אברג'יל עצמו, המרצה 10 שנות מאסר בגין עבירות אלימות וסמים, נעצר אף הוא.
עדכונים נוספים - בפייסבוק שלנו
אחרי שבית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרם של כל החשודים בשישה ימים, ינסו חוקרי היאחב"ל לבסס את הראיות שחושפות לכאורה נתיב של העברת כספים מהקבלנים בחברה הציבורית לארגון הפשע של אברג'יל. לפי גורמים במשטרה, מנהלי החברה הציבורית העבירו במרמה כספים לחברות קבלניות פרטיות שמאחוריהן עמד אברג'יל. במשטרה ינסו לבדוק בין היתר אם כספים שהושקעו בחברה הציבורית התקבלו במקור מהבנק למסחר, ואז "הוחזרו" לארגונו של אברג'יל. לפי הערכה של המשטרה, עשרות מיליוני השקלים שהועברו לחברות קבלניות פרטיות מימנו את פעילות ארגון הפשע של אברג'יל.
במשטרה חושדים כי המעורבים בחברה הציבורית פעלו בשיטתיות להעברת כספים לארגון הפשע, שבאה לידי ביטוי בפרויקט מגורים באילת. הפרויקט נתקע למשך זמן מסוים ולאחר מכן חודש באמצעות קבלנים שונים. בחקירה עלה כי 1.2 מיליון שקל הועברו לקבלן חשמל, שביצע עבודות בפרויקט שלא קשורות לתחום עיסוקו. לטענת המשטרה, בדרך זו ובאמצעות פרויקטים נוספים הועברו הכספים לארגון של אברג'יל, גם בזמן ששהה בכלא. במשטרה מעריכים כי שני חשודים שהיו קשורים לחברות הפרטיות, היוו את החוליה המקשרת להעברת הכספים מהחברה הציבורית לארגונו של אברג'יל. החוקרים גם יבדקו אם למנהלי החברה הציבורית היה קשר ל"ראש הכנופיה הירושלמית" גבי בן הרוש.
סנגורי החברה הציבורית, עורכי הדין רות דוד ורונאל פישר, הכחישו את החשדות וטענו כי לא ניתן לבצע מעילה כספית בחברה המדוברת שכן היא מפוקחת על ידי רואי חשבון ודו"חותיה שקופים וניתנים לביקורת. שמם של יתר החשודים ושמות החברות נאסרו לפרסום.
עוד 4.5 שנים בכלא הישראלי
אברג'יל נעצר ב-2008 במסגרת פרשיית "אפקט הדומינו", שבה יוחסו לו עבירות רצח, ייבוא סמים והלבנת הון. הוא הוסגר לאמריקנים בינואר 2011 יחד עם אחיו מאיר וחשודים נוספים, ובמאי 2012 חתם על הסדר טיעון עם הרשויות בארצות הברית, במסגרתה נגזרו עליו עשר שנות מאסר בגין עבירות אלימות וסמים. עד כה הוא ריצה 5.5 שנים, ואת 4.5 השנים הנותרות הוא ירצה בכלא הישראלי.
סנגוריהם של הקבלנים - עורכי הדין שחר חצרוני, אייל אוחיון ותמיר סננס - טענו כי בחברות הקבלניות הפרטיות לא בוצעו עבירות. סנגוריהם של שניים מן העצורים ושל חברת הנדל"ן הציבורית - עורכי הדין
רונאל פישר רות דוד-בלום ונטלי שטרול - מסרו: "החשדות הן עורבא פרח. הנזק העצום שנגרם לחברה ולבעליה הוא על ראשם של מי שבנו במוחם הקודח קונספירציה שמבוססת על ספקולציות בלבד. הדברים בוודאי יתבהרו, אלא שאנחנו תקווה כי הדבר לא יהיה מאוחר מדי".
סנגורו של אברג'יל, עו"ד שרון נהרי, הסכים להארכת המעצר ואמר: "מרשי מכחיש את כל החשדות אך מכיוון שמדובר באסיר, אפשרנו למשטרה לבצע את החקירה".