נובל אנרג'י: עסקת הענק עם וודסייד בוטלה
בהודעה שהוציאה החברה נמסר שהמגעים לקראת חתימת החוזה הסתיימו. לדברי מנכ"ל ויו"ר נובל אנרג'י, צ'ארלס (צ'אק) דווידסון, בשנה האחרונה הביקוש המקומי השתנה, כך שלא ברורה נחיצותה של וודסייד כדי לפתח את המאגר
נובל אנרג'י, שמחזיקה בכ-40% ממאגר לוויתן, הודיעה הלילה (ד') שעסקת הענק מול וודסייד האוסטרלית אינה עומדת יותר על הפרק. בהודעה שהוציאה החברה באתר שלה נמסר שהמגעים לקראת חתימת החוזה הסתיימו. מנכ"ל ויו"ר נובל אנרג'י צ'ארלס (צ'אק) דווידסון אמר שבשנה האחרונה הביקוש המקומי השתנה, כך שלא ברורה נחיצותה של וודסייד כדי לפתח את המאגר.
וודסייד: עסקת לווייתן נדחתה, המגעים יימשכו
עידן חדש במשק האנרגיה: וודסייד רוכשת 25% ממאגר לווייתן
נציגי וודסייד יגיעו לארץ לקדם רכישת 30% מלווייתן
לדבריו, וודסייד הובאה למאגר כדי לנצל את המומחיות שלה בייצוא גז נוזלי, אולם התעוררות של שווקים אזורים, להם נדרשת הולכה "רגילה" באמצעות צנרת, שינו את התמונה והפכו את החיבור עם וודסייד לפחות רלוונטי.
כזכור, וודסייד הייתה אמורה לרכוש 25% ממאגר לוויתן בעבור 2.7 מיליארד דולר. בסוף מרץ המגעים בין הצדדים התפוצצו באמצע חתימת החוזה. מאז הצליחה דלק לגייס 2 מיליארד דולר ולחתום על חוזה ענק לייצוא גז למצרים ממאגר תמר, שם היא ונובל מחזיקות 67%, מה שהוריד את הצורך להשיג מימון חיצוני שהיה אמור להגיע לאחר חתימת חוזה הענק עם וודסייד.
אתמול דיווח "כלכליסט" שנציגי וודסייד עזבו את ישראל ולא ברור מתי ייחתם החוזה. הבוקר כאמור מתברר שהמגעים הופסקו. משמעות המהלך היא שדלק ונובל יפתחו את מאגר לוויתן באופן עצמאי. עלות הפיתוח נאמדת ב4 עד 5 מיליארד דולר כאשר מועד הפיתוח נקבע לאמצע 2018. לדברי נובל אנרג'י השלב הראשות של הפיתוח יהיה חיבור לחופי ישראל ואילו השנה יכלול ייצוא גז נוזלי (FLNG). וודסייד אמורה הייתה לסייע בתחום זה, אולם השותפות שם החליטו ככל הנראה לקדם את הנושא לבד
השותפות במאגר הן נובל אנרג'י (39.66%), דלק (45.34%, באמצעות חלוקה שווה בין דלק קידוחים ואבנר) ורציו (15%).