שתף קטע נבחר

להרים מאשפתות: מתנדבים באנגולה

הפתגם המפורסם אומר שאם תתן למישהו דג הוא יהיה שבע ליום, אבל אם תלמד אותו לדוג הוא לעולם לא יידע רעב - ארבע סטודנטים ישראלים החליטו לעשות שינוי בעולם, הגיעו לכפר קטן ועני באנגולה והקימו בו עסקים קטנים ובכך שיפרו את מצבם הכלכלי של האזרחים האומללים

בשבועות האחרונים, אי-שם בכפר 'וואנבו' העני שבמדינת אנגולה, תושבי הכפר החלו להסתובב עם חיוך על השפתיים, עד כמה שאפשר במדינה שהיא אחת העניות בעולם. זאת הודות ל-4 סטודנטים ישראלים לעבודה סוציאלית שנשלחו למקום כדי לסייע, והקימו עם בני הנוער היתומים מהכפר חנות מכולת רווחית, ועם נשות הכפר חברה ליצור תיקים ומוצרים מבד.

 

העסקים הקטנים שיפרו משמעותית את מצבם הכלכלי של תושבי הכפר. אחד הסטודנטים יצא למשלחת ימים ספורים לאחר חתונתו בישראל, ואילו אחת הסטודנטיות תשוב משם שבועות ספורים לפני חתונתה בחודש יולי הקרוב. "זאת תחושת שליחות שאין לתאר", אמרו.

 

 (צילום: מעוזיה סגל) (צילום: מעוזיה סגל)
 (צילום: מעוזיה סגל) (צילום: מעוזיה סגל)
(צילום: מעוזיה סגל)

 

ארבעת חברי המשלחת, סטודנטים שנה ג' מהמחלקה ללימודי עבודה סוציאלית בינלאומית במכללה האקדמית 'ספיר', הם אביב אוסטרוב, רון לנגי, ורד לוי וטל שמי. הארבעה, בליווי המרצה שלהם ד"ר איתן שחר, יצאו לפני חצי שנה לשליחות לא פשוטה במדינה הענייה שהאזרחים בה רעבים ללחם ותנאי המחייה קשים מאוד.

 

המטרה הייתה לשפר, ולו במקצת, את אורחות החיים במקום ולסייע ככל האפשר לאזרחים האומללים. במימונה של קרן מקומית לתרבות ואומנות הם הגיעו לכפר הנידח. מטרתם הראשונה הייתה להעניק טיפול לילדים יתומים, נשים ולספק לאנשי הכפר העני את הכלים כדי לשרוד ככל האפשר. המשלחת יצאה לדרך עם 2 יוזמות שעליהם חשבו מבעוד מועד, שהתבררו כסיפור הצלחה במונחים של כפר עני.

 

 (צילום: מעוזיה סגל) (צילום: מעוזיה סגל)
(צילום: מעוזיה סגל)

 

יחד עם בני הנוער היתומים הם הקימו במקום חנות מכולת שעל המדפים מוצעים מוצרים שהנערים והנערות היתומים מגדלים בעצמם או קונים בזול - וכך בני הנוער היתומים ייצרו לעצמם הכנסה דלה, אך משמעותית. במקביל, הסטודנטים גיבשו קבוצה גדולה של נשים שיודעות ליצור תיקים מבד ומוצרים נוספים, ויחד הם הקימו סוג של "מפעל" קטן שמוצריו נמכרים לחברות מקומיות. בשני העסקים הקטנים העובדים מתחלקים בהכנסות שווה בשווה.

 

 (צילום: מעוזיה סגל) (צילום: מעוזיה סגל)
(צילום: מעוזיה סגל)

 

השבוע שב מביקור בכפר העני מעוזיה סגל, מנהל המחלקה לשירותים חברתיים והרווחה במועצה האזורית חוף אשקלון ועובד סוציאלי בהכשרתו. סגל הרצה בפני הסטודנטים ואנשי הכפר. "הסטודנטים עובדים שם קשה מאוד, בתנאים קשים, אבל הלא יאמן קרה והם הצליחו ליצור שם סדר יום אצל התושבים ולסייע להם להיחלץ מהעוני הקשה. הם מתמודדים שם עם אתגר לא פשוט, גם מקצועי וגם אישי", אמר סגל. שניים מהסטודנטים הצעירים, בשנות העשרים לחייהם יצאו למשלחת לאחר שנפרדו מבן ובת הזוג. הסטודנט לנגי נישא ותוך שבועות ספורים לאחר החתונה עלה על מטוס ויצא למשלחת. הסטודנטית אוסטרוב תינשא לבחיר ליבה בחודש יולי הקרוב ואת כל ההכנות לחתונה היא עושה ב"שלט רחוק" ככל האפשר. היא תשוב לישראל שבועות ספורים לפני החופה. "יש הבדל עצום במצבם של התושבים מאז שהגענו ועד היום, וזה בעיקר בזכותם שהם נחושים לצאת מהמצב שלהם. עבורנו זהו אתגר גדול וכל יום כאן מסתיים בתחושת ניצחון וסיפוק גדול", אמרו.

 

 (צילום: מעוזיה סגל) (צילום: מעוזיה סגל)
(צילום: מעוזיה סגל)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מעוזיה סגל
הסטודנטים יחד עם הצעירים בכפר
צילום: מעוזיה סגל
צילום: מעוזיה סגל
החיוך חוזר לפניהם של הילדים
צילום: מעוזיה סגל
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים