על מה מדברים בוואטסאפ של להקת רוק?
"כמה חברים בלהקה נכנעו והצטרפו לקבוצה אחרי שלא ידעו על קיומה של חזרה, לא הבינו בדיחה פנימית או סתם נשכחו בתחנת דלק במזרח אירופה": קיבלנו הצצה לקבוצות הוואטסאפ של להקות הרוק הישראליות, ומצאנו חוויות שיכרות, חלומות על הופעות והריון אחד
קבוצות הוואטסאפ הן כבר חלק בלתי נפרד מהיומיום שלנו, וקשה לחשוב על אדם שלא חבר בלפחות שתי קבוצות כאלה. מקבוצת המשפחה חובבת צילומי התינוקות, דרך קבוצת העבודה העניינית ועד קבוצת החברים הקרובים, נראה שהאפליקציה הפופולרית כבר מזמן אינה רק אמצעי להעברת מסרים דחופים, וכעת היא משמשת, בנוסף להיותה פלטפורמה להעברת מידע רכילותי, סרטונים סנסציוניים, גם מסגרת תרפיה קבוצתית.
כשמגיעים לדינמיקה קבוצתית של הרכבים מוזיקליים מדובר בחגיגה של ממש: תמצאו שם תיאומי חזרות, בחירת שמות לאלבומים ושלל בדיחות פרטיות יותר או פחות. קיבלנו הצצה נדירה אל תוך קבוצות הוואטסאפ של כמה מהלהקות הפופולריות בארץ, משלל ז'אנרים וסגנונות - הצצה שמוכיחה שכל קבוצות הוואטסאפ משעשעות ומעיקות באותה מידה. או כפי שניסחו זאת היטב חברי הקאט-אאוט קלאב, בתשובה לשאלה "פיספסתי משהו?": אפילו לא מילה.
מוניקה סקס
"קבוצות ווטסאפ הן מכשיר מצוין למניעת מריבות בלהקות", אומר יהלי סובול, סולן להקת מוניקה סקס. "כשאין הסכמה יש זמן לחשוב, להתקרר, לשים סמיילי. מצד שני מריבות הן מכשיר מצוין להנעת להקות, מי יודע איך היו נשמעים 'החלונות הגבוהים' או 'תמוז' עם כל הסמיילים המחורבנים האלה?".
עמית ארז והסיקרט סי
"קבוצת הסיקרט סי כוללת את חברי הלהקה (יעל שפירא, יואב בריל, נגה ארז, שחר חזיזה, דודי ברקת) ואת יונתן קוטנר המנהל", מספר לנו הסולן עמית ארז. "אנחנו מדברים על בסיס יומי, על ענייני עבודה או סתם שטויות. הקבוצה השנייה כוללת את יונתן, אותי ואת ליאת תורג'מן היח"צנית שלנו. גם שם זה בעיקר ענייני עבודה ולעיתים יוצאות שיחות נונסנס.יש לנו כאן שיחות בנושא פסח, קמפיין יח"צ אמריקני, זמינות להופעה, ועוד משהו שאני לא יודע להסביר".
הקולקטיב ושלומי שבן
"בכל רגע נתון ישנן 4-5 קבוצות המתנהלות במקביל, המתבדלות אחת מהשנייה הן באנשים המשתייכים אליה (חוץ מחברי הלהקה) וכן ברמה התרבותית של השיח", מספר לנו עידן רבינוביץ' מהקולקטיב. "כך למשל, ישנה קבוצה פנימית אך ורק לחברי הלהקה לנושאי תובלה ורכילות, בעוד שקבוצת Acollective tour 2014 כוללת גם את חברי הצוות המנהל והצוות הטכני ובה דיונים על מפרטים טכניים, תקשורת בין-חדרית בבתי מלון וכן תיעוד של רגעי שכרות מביכים".
"עולם הוואטסאפ הקולקטיבי דומה קצת ל'משחקי הכס' - יותר מדי עלילות לעקוב אחריהן, צריך לקרוא את הספר בשביל להבין מי נגד מי, ובכל שבוע מישהו נעלם ומישהו חדש מגיע.
"רבים בקולקטיב לאורך השנים הביעו תרעומת על תפקיד הוואטסאפ בדינמיקה הלהקתית, ובסוף נכנעו לאחר שלא ידעו על קיומה של חזרה, לא הבינו בדיחה פנימית מתמשכת או סתם נשכחו בתחנת דלק במזרח אירופה. כיום, אי מעורבות במשך יומיים בוואטסאפ עלולה לגרום לחבר קולקטיב לא להבין כלל על מה חברים אחרים משיחין, עד לרמה התחבירית"
הדג נחש
"קבוצות וואטסאפ הן מצד אחד נוחות ומצד שני ניג'וס אין סופי", אומר גיא מר. אצל הדג נחש זה בא בגלים. דיונים קונקרטים לצד מונולוגים קורעי לב ב-1 בלילה. בקיצור, בדיוק כמו שאר האנושות בת זמננו, גם הדג נחש הם עבדים לטכנולוגיה שמשועבדים לקידמה".
הקאט אאוט קלאב של ניצן חורש
"עד לקבוצה של הקאט-אאוט קלאב חמקתי מקבוצות וואטסאפ, אבל פה ראיתי את האור", מספר ניצן חורש, מנהיג הלהקה. לא היה קל למצוא דברים מתוך הקבוצה שאפשר לפרסם בפומבי, וזה לא בגלל שהשיחות כוללות תיאומים רציניים ומשעממים - הן לא. רק הגיגים בזרם התודעה, רצוי תודעה משובשת".
רוקפור
"התקשורת הכי טובה היא פנים אל פנים - שם אפשר לתת כאפות, לחיצות ידיים וחיבוקים אמיתיים כשאלו נדרשים", אומר מארק לזר. "קבוצת הווטסאפ שלנו היא כלי יעיל להחלפת מסרים כשחלקנו מנועים מלדבר - אבל עדיין, צריך לפתח מענה עתידני שיתן תשובות בוואטסאפ בזמן שינה, תוך כדי הקלטה או מיקס ולמצבים בהם הסוללה מרוקנת".
נקמת הטרקטור
"הוואטסאפ שלנו הוא הצצה לדינמיקה קלאסית של להקה שחבריה עובדים יחד כבר שנים וחולקים חיים שלמים", מספרים חברי הלהקה. "בתקופת יציאת האלבום האחרון של הטרקטור 'מה לאהובי', אשתו של רועי ירקוני היתה בהריון מתקדם - וכל תיאום עם הלהקה היה בסימן שאלה מחשש שרועי יוזעק לחדר הלידה. בהודעות אפשר לראות את שלבי ההריון - באחת חושבים על פתרונות הגיוניים במידה והצירים יגיעו, בשנייה רועי כבר הופך לאבא, ובאחרת תיאום פוסט לידה עם הצעות ללוקיישן הברית. אחר כך כבר חוזרים לשגרה".