שתף קטע נבחר
 

"אפשר לשנות דעות קדומות"

האם בישראל של שנת 2014 אנשים עדיין נרתעים או חוששים לבוא במגע עם אוכלוסיות שונות כמו בני מיעוטים או בעלי מוגבלויות, ומה ניתן לעשות כדי לגשר על הפערים בין האוכלוסיות השונות בחברה הישראלית? צפו בראיון

האם בישראל 2014, אנשים עדיין חוששים לבוא במגע עם אוכלוסיות שונות כמו למשל בעלי מוגבלויות או בני מיעוטים? לרגל כנס אחוה הראשון לשונות ורב תרבותיות ובמסגרת שיתוף פעולה מיוחד בין ynet למכללה האקדמית אחוה, ננסה לענות על כך ולהבין מה ניתן לעשות כדי לגשר על הפערים בין סוגי האוכלוסיות השונות בחברה הישראלית.

 

צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס

צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"אין ספק שניתן ואפשר לשנות סטריאוטיפים ודעות קדומות", אמר בראיון לאולפן ynet פרופסור עליאן אלקרינאוי, נשיא מכללת אחוה. "מחקרים שנעשו בקנדה הראו שמוסדות וארגונים שונים שנתנו מקום לרב תרבותיות, היו יותר אפקטיביים כלכלית ויותר יעילים. מה שאנחנו מנסים כאן זה בעצם, להביא את הנושא הזה לשיח הציבורי בחברה הישראלית כדי להשפיע על השיח הישראלי, להגיד - חברה יש כאן סוגיה ששווה לעסוק בה".

 

"פלורליזם ורב תרבותיות זה דבר מאד קשה". אומר ד"ר ספיר הנדלמן, מנהל המרכז לשונות ורב תרבותיות במכללת אחוה. "הדעות הקדומות יכולות להישבר רק באמצעות המגע היומיומי. הדרך היחידה לשמר שינויים זה באמצעות מוסדות ובאמצעות חוקים". מוסיף ד"ר הנדלמן.

 

"הקרן לידידות גאה בכך שהיא תומכת גם ביישובים ערבים בהיקפים מאד מאד גדולים, אנחנו עוזרים לכולם. יהודים וערבים, נוצרים ומוסלמים, מתוך זה ההבנה והקבלה שכל אחד הוא אזרח שווה במדינת ישראל". אומר ציון גבאי, מנכ"ל הקרן לידידות.  

 

  • כנס אחווה לשונות ורב תרבותיות, בשיתוף הקרן לידידות, ייערך ביום חמישי הקרוב 22.5 בהשתתפות שרים, אישי ציבור ואקדמיה.
  • לאתר הרשמי לחצו כאן  
  • בשיתוף מכללת אחווה והקרן לידידות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למה אנחנו מפחדים מהשונה?
מכללת אחוה
הכנס השנתי בנושא רב תרבותיות
מומלצים